Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γ.Σ. και εκλογές για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή  25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  • Απολογισμός εκδηλώσεων 2013.
  • Εκλογές για την ανάδειξη νέων τακτικών μελών του Δ.Σ., σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών Νέστορα Αγόρου και Γεωργίου Γιολδάση, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος 
Σπυριδούλα Καρβέλη

8 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά δύσκολη αποδεικνύεται η συνεχής και ανιδιοτελή προσφορά στον ιστορικό αυτό Σύλλογο. Πριν 2-3 χρόνια είχαμε τυμπανοκρουσίες και υποσχέσεις από άτομα που μας έκαναν να πιστέψουμε στο υποτιθέμενο μεράκι τους για να δημιουργηθεί κάτι νέο στο χωριό μας. Δυστυχώς οι ελπίδες εξανεμίστηκαν τόσο γρήγορα όσο κανένας δεν το περίμενε …. Που είναι τώρα το «νέο αίμα» ; που εξαφανίστηκαν αυτοί και οι υποστηρικτές τους ; Οι αντίξοες συνθήκες που ίσως να επικαλούνται πχ «έχω πολλές δουλειές» ή «τα λόγια του κόσμου» ή….. πάντα υπήρχαν (και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό) και θα υπάρχουν . Ο Σύλλογος είναι στη πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του κι εσείς σφυρίζεται αδιάφορα, λες και δεν έχετε τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή; Αν δεν μπορείτε σαν μέλη του Διοικητικού τουλάχιστον βοηθήστε ως απλοί «στρατιώτες». Εσείς εξαφανιστήκατε όλοι λες και σας πήρε ο άνεμος. Και οι παραιτήσεις ;Τόσες παραιτήσεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι πρωτάκουστο ακόμη και σε πανελλήνιο επίπεδο .
    Το να είσαι πραγματικός εθελοντής πρέπει να το λέει η καρδιά σου και να σε βαστάν τα κότσια σου… γιατί η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν είναι για ένα ή για δύο χρόνια, αλλά για μια ζωή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιό μου απευθύνεται στον παραπάνω σχολιαστή και όχι στην ανάρτηση.
      Γιατί τόση απελπισία και απόγνωση;Που πήγαν οι πανηγυρισμοί του καλοκαιριού;
      Αυτό που θέλατε το καταφέρατε .Διώξατε όλους αυτούς που δεν δέχτηκαν να γίνουν οι μαριονέτες σας.Το αποτελεσμα ήταν να τα κόβετε και να τα ραβετε όλα στα μέτρα σας.Συνεχίσατε το δημιουργικό σας έργο χωρίς εμπόδιο.Αποτέλεσμα;Αυτοπροβολες,χειροκροτηματα, όσα θέλατε.Τώρα γιατί τέτοια κραυγή αγωνίας;Τι φοβαστε;Οτι ήρθε προωρα η ώρα της γενικής συνελευσης;Οτι θα ακουστουν επιτελους αλήθειες;Οτι δεν θα βρεθουν νεα ατομα ν αναλάβουν τα ηνια του συλλόγου;Μα όταν βρέθηκαν εσεις τα σαμποτάρατε, κι αυτό γιατί θέλησαν να αλλάξουν ρότα σ ενα σύλλογο που δεν μπορούσε ν απογαλακτιστεί!που ήσασταν;που ήταν οι ταμένοι στρατιωτες και απλοι εθελοντες;.Φύγανε ολοι λοιπόν όπως έφυγε και το μεγαλυτερο μέρος των γλωσσωτων! Εμπρος λοιπόν ,η συνέχεια δική σας...ποια συνεχεια δηλαδή σενα σύλλογο που εχει πιασει πάτο;

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιό σας με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και ταυτίζεται με τις δικές μου απόψεις. Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω και να το κατανοήσουν οι πολλά υποσχόμενοι που δήθεν κόπτονται για το καλό του χωριού, είναι ότι ένας εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος δεν είναι ούτε Κοινότητα ούτε Δημοτικό Διαμέρισμα ούτε Δήμος. Έχει δική του δομή , πάνω απ' όλα δική του φιλοσοφία και άλλο τρόπο διοίκησης.
      Ο νοών νοήτω

      Διαγραφή
  2. βρε παιδια τι παθατε; σας ματιαξαμε νομιζω.εκει που ειπαμε "μπραβο στους γλωσσιωτες και στον πολιτιστικο τους συλλογο για το τοσο ωραιο και καλα οργανωμενο φεστιβαλ παραδοσιακων χορων,εσεις τωρα βρικατε να σκοτωθειτε; αν ειναι δυνατον.αν καποιοι νομιζουν οτι αδικηθηκαν η οτι δεν εισακουστηκαν η οτι παραμεριστηκαν ,τι τους εμποδιζει να πλαισιωσουν τωρα τον συλλογο και να δουλεψουν γιαυτον.μακαρι να υπαρχει διαθεση για δουλεια,κεφι και ιδεες και οχι κριτικη που χωριζει αντι να ενωνει τους ανθρωπους σε κοινες .προσπαθειες .η κριτικη επιβαλεται οταν βοηθαει στο να γινομαστε καλυτεροι.στην αλλη περιπτωση μας κανει γκρινιαριδες,παραπονιαριδες,επιθετικους,προσβλητικους και ο,τι αλλο θελετε.σας ευχομαι να τα βρειτε οσο γινεται πιο γρηγορα,να πλαισιωσετε τον συλλογο σας πηγαινοντας πισω το εγω σας, το αδικημενο ενδεχομενως,και να μεγαλουργησετε.η ιστορια σας απεδειξε οτι μπορειτε.παλι σας συγχαιρω και ο,τι εχετε κανει,δεν τα ξερω τα εσωτερικα σας,αλλα ξεπεραστε τα και συνεχιστε.ευχες μεσα απο την καρδια μου. ΜΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "δεν τα ξέρω τα εσωτερικά σας"
      Αγαπητή Σκοπελίτισσα από το σχόλιό σας, το οποίο όντως χρήζει επιβράβευσης, κράτησα την παραπάνω φράση.
      Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
      Ας βγεί λοιπόν, έστω ένα μέλος του Δ.Σ.να μας εξηγήσει τι συμβαίνει μέσα στον σύλλογο, σε διαφορετική περίπτωση μην αποτολμήσουν να εξαπατήσουν ακόμη για μια φορά τους κατοίκους του χωριού μας, ζητώντας την ψήφο τους για την επανεκλογή τους.
      Όνειδος

      Διαγραφή
    2. "Ονειδος" βαριά κουβέντα. Επανεκλογή ποιον;Το Δ.Σ. δεν τελείωσε την θητεία του .Επανεκλογή μόνο των παραιτηθέντων.Μάθε να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.Βρίσκομαι εκτός Γλώσσας και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην Γενική Συνέλευση για να ακούσω και εγώ τις "αλήθειες" Η μόνη αλήθεια για μένα είναι ότι η Γλώσσα και ο Σύλλογος, και όταν μιλάω για Σύλλογο,δεν αναφέρομαι στο Διοικητικό αλλά σε όλα τα μέλη στους φίλους και στους εθελοντές απ' όπου και αν προέρχονται,κατάφεραν να κάνουν την Γλώσσα ακόμη για μια φορά γνωστή και να προσελκύσουν επισκέπτες στο νησί.Μου κάνει εντύπωση που το Δ.Σ. δεν απαντά.Πιστεύω ότι όλες οι απορίες θα λυθούν στην Γενική Συνέλευση που είναι και το ανώτερο θεσμικό όργανο του Συλλόγου.

      Διαγραφή
  3. εγω νομιζω οτι οταν καποιος θελει να δουλεψει για τον τοπο του,τιποτε δεν μπορει να τον εμποδισει.και φυσικα πιστευω οτι το να εισαι εκλεγμενο μελος ενος πολιτιστικου συλλογου μονο ευθυνες αυξημενες εχει.δηλαδη,αν κατι δεν παει καλα η οσο καλα θα το ηθελαν καποιοι,οι εκλεγμενοι θα τα ακουσουν.για αυτο εγω δεν θα ηθελα με τιποτε να εκλεγω ,αλλα σιγουρα ομως ξερω οτι μπορω να βοηθησω να πραγματοποιουνται καποιες ιδεεςκαι εαν ο συλλογος λειτουργει δημοκρατικα και νομιμα συμφωνα με το καταστατικο του και τις ιδεες μου μπορω να πω και ισως μπορω να επειρεασω προς το καλυτερο.ειναι δυσκολοι καιροι και η μαγκια ειναι να ειμαστε ενωμενοι για να μπορεσουμε να κανουμε θαυματα,γιατι σαν θαυμα ηταν το φεστιβαλ που κανατε με τους παραδοσιακους χορους.εβλεπα μια τους χορευτες και μια τον κοσμο που χαιροτανε και πραγματικα το ευχαριστηθηκα παρα πολυ.βρειτε τα σας παρακαλω και εκπληξτε μας μαγευτικα.ευχες για προσπαθεια να τα βρειτε.Η ΙΔΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι λέγεται, δεν ξέρω τι έγινε… Σαφώς και είναι προσωπικό διακαίομα του οποιοδήποτε να κρίνει, αλλά ας καθίσουμε λίγο να αναλογιστούμε κατά πόσο αυτό που κάνουμε είναι κριτική ή απλά εξαπολύουμε αυθαίρετα συμπεράσματα εφόσον δεν έχουμε την πλήρη εικόνα για όλα τα γεγονότα μιλώντας εκ του ασφαλούς που μας παρέχει η ανωνυμία μας….
    Γεγονότα υπαρκτά και όχι εικασίες που υποκύπτουν στα θέλω μας και της προσωπικές μας καλαισθησίες’’, είναι ότι μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά χρονιά για το νησί μας, ο Σύλλογος κατάφερε να δώσει και οικονομικά και σε επίπεδο διαφήμισης στον τόπου μας το οποίο αν δεν με απάτα η μνήμη μου αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς λόγους ιδρύσεως του.
    Τώρα όσων αφορά για τα κακώς κείμενα που αναφέρουν κάποιοι, να θυμηθούν ότι για να κρίνουμε θα πρέπει να έχουμε την πλήρη εικόνα και να ολοκληρωθεί ο κύκλος του εκάστου ΔΣ, πράγμα που σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται. Στην τελική όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τον τρόπο αποφάσεων του ΔΣ, και θέλουμε η γνώμη μας να είναι καίρια, δεν έχουμε παρά να συμμετάσχουμε θέτοντας/ εκθέτοντας τον εαυτό μας προς ψήφιση, και πάσα είδος κριτική. Γεγονός που αν δεν με απατά η μνήμη μου από την έκβαση ελλείψεις των συμμετεχόντων της προηγούμενης φοράς και την συμμετοχή, θεωρώ άτοπο τώρα να προδικάζουμε.
    Αν επιθυμούμε την αλλαγή, ας είμαστε όλοι παρών στη ΓΣ θέτοντας τους εαυτούς μας στην προσφορά για το κοινό, εν γνώση μας, σε μια εποχή καχυποψίας και προσωπικών συμφερόντων, που δύσκολα βρίσκονται εθελοντές να αναλωθούμε/ εκτεθούμε πέραν του καναπές μας και της ανωνυμίας μας
    Ν. Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.