Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Π.Α.ΜΕ.: 'Η θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι...

 Κάλεσμα στην απεργία της 23ης Οκτωβρίου 
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ από το ΠΑΜΕ στην παραλία Σκοπέλου με τη συμμετοχή εργατών, μαθητών, εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και με κύριο σύνθημα «Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα! - Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!»
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Σπύρος Πατσής, ενώ σύντομες ομιλίες – παρεμβάσεις έκαναν ο Γιώργος Γούλας από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο Βασίλης Λαρυγγάκης από την ΠΑΣΕΒΕ.
Ο Γιώργος Γούλας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους δήμους όλης της χώρας, τις περικοπές που γίνονται εις βάρος των δημοτών και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων που δεν γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν δουλειά, ενώ τόνισε ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ θα παλαίψει και θα απαιτήσει να μην απολυθεί κανένας δημοτικός υπάλληλος.
Ο Βασίλης Λαρυγγάκης μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ κάλεσε κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρό έμπορο, αυτοκινητιστή και συνταξιούχο «να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει την φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, τη νεολαία, τον φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει "ΠΑΡΩΝ".
Να σκεφτεί το μεροκάματο που δεν βγάζει, την Εφορία και τον ΟΑΕΕ που τον απειλούν με κατασχέσεις, τους απλήρωτους λογαριασμούς που τον πνίγουν, την Παιδεία που δεν έχει και τα φάρμακα που...
αγοράζει, τα παιδιά του στοιβάζονται στα υποβαθμισμένα σχολεία και τους απλήρωτους καθηγητές, την σύνταξή του που δεν αρκεί για να βγάλει τον μήνα.
Να φανεί η αντίστασή του στην πολιτική που μας αφανίζει» και τους ζήτησε να πάρουν μέρος στην απεργία στις 23 Οκτώβρη, δίνοντας νέο δυναμικό, αγωνιστικό μήνυμα.
Κλείνοντας ο Βασίλης Λαρυγγάκης είπε:
«Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πάλη για τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή μας, αντιπαλεύοντας συνολικά την πολιτική και τους πολιτικούς που μας αφανίζουν.
Διεκδικούμε:
• Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
• Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
• Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
• Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
• Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2\3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου.
• Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
• Καμιά μείωση των συντάξεων.
• Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των “αντικειμενικών κριτηρίων”.
• Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου.
• Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
• Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.
Συνάδελφοι Αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,
Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό "παρών" στην απεργία στις 23 Οκτώβρη 2013,
μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζόμενων, με το ΠΑΜΕ».»
Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων και μέλους του ΠΑΜΕ ο οποίος είπε:
«Δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις οποίες μέσα από την σημερινή μας συγκέντρωση θέλουμε να καταγγείλουμε. Ο Αντώνης Σαμαράς από την Αμερική προβάλει την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, στοχοποιώντας το λαϊκό κίνημα και συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις. Προσπαθεί να τσουβαλιάσει την δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας. Στόχος τους, τα μέτρα που παίρνονται σήμερα ενάντια στην αποδεδειγμένα εγκληματική δράση της ΧΑ, αύριο να μπορούν να αξιοποιηθούν ενάντια στο εργατικό κίνημα. Η προπαγάνδα αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να απορριφθεί. Είναι καθαρό ότι οι φασιστικές-ναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να τσακιστούν χωρίς να τσακιστούν το κεφάλαιο και το κράτος του που τις συγκροτούν και τις ενισχύουν. Στις σημερινές, όμως, συνθήκες μόνο το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο. Ετοιμότητα, λοιπόν, και επαγρύπνηση»
Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, που έχει ως στόχο την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα υπάρξει νέα γενικευμένη επίθεση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, σε όλη την κλίμακα. Στο στόχαστρο θα μπουν εκ νέου οι μισθοί, το ωράριο, οι απολύσεις, οι εργασιακές σχέσεις, οι συντάξεις και παροχές Υγείας και Πρόνοιας. Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Η στρατηγική του κεφαλαίου δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Αυτή η στρατηγική καθορίζει και την απάντηση της εργατικής τάξης σήμερα και στο μέλλον. Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή! Η επίθεση πρέπει να αναχαιτιστεί από σήμερα, να υπάρξουν επιθετικοί αγώνες και αιτήματα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι μαζί με όσους δεινοπαθούν από την πολιτική των μονοπωλίων πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους σχεδιασμό απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου, έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία και καθολική Ασφάλιση. Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το 2013 την οποία και επαναφέρει. Απαιτεί επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, σε συνδυασμό με άλλα αιτήματα, όπως κατάργηση των φόρων και των χαρατσιών, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συντονίσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η μάχη για τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναχαιτιστεί η επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης. Κύριο και βασικό περιεχόμενο της ανασύνταξης είναι και παραμένει η αλλαγή συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στις δυνάμεις που παλεύουν για έξοδο από την κρίση, προς όφελος των εργαζομένων, από αυτές που δρουν υπέρ του κεφαλαίου. Με αυτούς που παλεύουν για κατάργηση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών νόμων και όχι για συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλη κυβέρνηση. Για ρήξεις και ανατροπές με τα μονοπώλια και την ΕΕ και όχι για διαιώνιση της εξουσίας τους, της εκμετάλλευσης. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών και όχι για διαχείριση της φτώχειας».
Υπογράμμισε επίσης ότι: «Η επιλογή μερίδας των επιχειρηματικών ομίλων να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα. Η προτίμηση στο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στο ότι θεωρούν πως μπορεί να εγκλωβίσει τμήματα εργαζομένων με την αριστερή του φρασεολογία, που φυσικά είναι κούφια. Πρόθυμοι να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε το εργατικό κίνημα να μετατραπεί σε εκλογικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να τον βγάλει κυβέρνηση είναι οι όψιμα «ανανήψαντες» και δήθεν «μετανιωμένοι» συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), της ΑΤΕ (ΣΥΡΙΖΑ) και διάφοροι άλλοι. Παλιά τους τέχνη κόσκινο μιας και γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της καθυπόταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στις κυβερνητικές φιλοδοξίες πότε της ΝΔ πότε του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν την τέχνη της εξαπάτησης με τους μεσσίες που θα έσωζαν το λαό. Έχετε όλοι σας πλούσια πείρα από τον ύπουλο και προδοτικό ρόλο που έπαιξε όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος όλης της εργατικής τάξης ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με όποιο πρόσωπο κι αν παρουσιάζονταν. Δεν πρέπει να παρασυρθείτε από την νέα μεταμόρφωσή του! Θέλουν να σας εγκλωβίσουν ξανά στα σχέδιά τους. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, με το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα, να προχωρήσουμε με αφοβία σε συστηματική οργάνωση και οργανωμένη απειθαρχία που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί τα μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού. Την εξουσία των μονοπωλίων. Το ταξικό εργατικό κίνημα είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική και απαιτεί το λαό πρωταγωνιστή στο επίπεδο της οικονομίας και της πολιτικής για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και της ζωής του.
Συνάδελφοι-σες,
Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους συνδικαλιστές και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις(σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, την ΓΣΕΕ, και την ΑΔΕΔΥ) να οργανώσουμε την επόμενη απάντηση μας στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη.
Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αγωνιστική γροθιά και αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Να πάρουμε όλοι ευθύνη.
Να μη μείνει εργάτης, υπάλληλος, άνεργος που δε θα μπει στη συζήτηση.
Να μπουν στη μάχη επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές και εργοστασιακές επιτροπές, η νεολαία.
Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας. Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές, αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας. Γρανάζι χωρίς εμάς δε μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας
Το ΠΑΜΕ σε καλεί σε απεργία στις 23 Οκτώβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.