Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας για την πανθεσσαλική αντιφασιστική κινητοποίηση στο Βόλο

Η έκρηξη οργής απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ανάγκασε την ακροδεξιάς κοπής κυβέρνηση Σαμαρά σε αναδίπλωση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Από τη συγκάλυψη και την ανοχή, πήγαμε στην σταδιακή αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκιση της ηγεσίας της, την ίδια στιγμή που βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη της αφέθηκαν ελεύθεροι.
Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι ο φασισμός δεν τσακίζεται μονάχα με θεσμικό τρόπο. Δεν είμαστε καθόλου διατεθιμένοι να αφήσουμε αυτό το καθήκον μονάχα σε μια κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταστείλει τους αγώνες, έχει επιστρατεύσει απεργούς, έχει επιτεθεί σε ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κ.ο.κ. Δε θα τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή εάν δεν...
καταστρέψουμε το εύφορο έδαφος των αντικομμουνιστικών, ρατσιστικών, σεξιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων πάνω στο οποίο φυτρώνει. Και δε θα τελειώνουμε με το φασισμό εάν δεν τελειώνουμε με το μνημονιακό καθεστώς της λιτότητας που εξαθλιώνει τις ζωές μας και γίνεται το λίπασμα της φασιστικής απειλής.
Στις 19 του Οκτώβρη, μέρα απελευθέρωσης του Βόλου από τους ναζί, θα διαδηλώσουμε στην πόλη και μετά θα συζητήσουμε, στην βάση των εμπειριών μας από τον αντιφασιστικό αγώνα, τις δράσεις μας για το επόμενο διάσημα. Σε δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως τότε έτσι και τώρα, με μαζικό αντιφασιστικό μέτωπο θα τελειώνουμε με τους σύγχρονους ναζί, και με μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό θα τελειώνουμε και με τα μνημόνια. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε για να είναι σαφές: σ’ εμάς, στο κίνημα και την Αριστερά, στη μαζική κινητοποίηση των νέων, είναι που πέφτει το βάρος για το τσάκισμα του φασισμού. Αυτό το βάρος είμαστε πέρα για πέρα έτοιμες και έτοιμοι να το σηκώσουμε. Είμαστε η γενιά που είδε το φίδι του ναζισμού να εκκολάπτεται ξανά, είμαστε και η γενιά που θα το θάψει μια για πάντα.
Όλες και όλοι, το Σάββατο 19/10, στις 11.30 πμ, στο πανθεσσαλικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και συντονισμό, στην πλ. Ελευθέριας στο Βόλο!
Να τελειώνουμε τώρα με τα μνημόνια και το φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.