Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι κατοχικές αποζημιώσεις και οι άταφοι πεσόντες

Σχετικά με την απόφαση σύστασης διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση  των γερμανικών οφειλών ο Γ. Σούρλας δήλωσε: 
«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν άφησε μόνο την εκκρεμότητα της καταβολής κατοχικών αποζημιώσεων από τους Γερμανούς, αλλά και των 7976 πεσόντων που παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου επί 74 ολόκληρα χρόνια.

Και ενώ για τις αποζημιώσεις καταβάλλεται εργώδης προσπάθεια,  να καταβληθούν -και πολύ σωστά- για τους πεσόντες, τους ήρωες του Έπους 1940 –’41, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό, όχι μόνο δεν υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια, αλλά σχεδόν κανένα ενδιαφέρον.

Δικαιολογημένα υποβάλλεται το ερώτημα, ιδιαίτερα από τους χιλιάδες συγγενείς των πεσόντων που παραμένουν άταφοι, προέχει  άραγε μόνο το οικονομικό ενδιαφέρον και όχι το εθνικό, πατριωτικό και ανθρώπινο καθήκον για αυτούς τους γενναίους Έλληνες μαχητές.
Εκτός αν επικρατεί η αντίληψη ότι το καθήκον εκπληρώνεται, με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις κάθε  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι πρωταγωνιστές παραμένουν ξεχασμένοι, εγκαταλειμμένοι, άταφοι.

Έστω και αργά, αδικαιολόγητα αργά, παράλληλα με την επιβεβλημένη  προσπάθεια για την καταβολή των αποζημιώσεων, ας ενδιαφερθεί επιτέλους η πολιτική ηγεσία της χώρας, η Βουλή των Ελλήνων και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, για την αποκατάσταση αυτής της εκκρεμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.