Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οικοδόμοι Σκοπέλου: Είναι τουλάχιστον πρόκληση να μας ζητάει κάποιος να δουλέψουμε τζάμπα

"Τη στιγμή που δίνουν στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους δισεκατομμύρια επιδοτήσεις, ζητάνε από τους εργάτες τη δουλειά και το μεροκάματο με το οποίο ζούσαν και ασφάλιζαν την οικογένεια τους, να το προσφέρουν δωρεάν" 
Στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, σύμβουλος της συμπολίτευσης απευθύνθηκε στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Σωματείου μας και μάλιστα με έντονο ύφος, ζητώντας τους να προσφέρουν εθελοντική εργασία για αποκατάσταση κτιρίων («Ορφέας», Κέντρο Υγείας κ.λπ.).

Είναι τουλάχιστον πρόκληση, με νωπή ακόμη την έκκληση που απευθύναμε προς το Δήμο για την εκτέλεση εργασιών από ντόπιους οικοδόμους, ώστε να κάνουν κάποια μεροκάματα λόγω μεγάλης ανεργίας, να τους ζητάει κάποιος να δουλέψουν τζάμπα. Μπορεί να θεωρηθεί και εμπαιγμός, γιατί στο τελευταίο Συμβούλιο ψήφισαν νέα χαράτσια στην κατανάλωση νερού των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών της Σκοπέλου.

Ο «εθελοντισμός» που πλασάρεται είναι ο φερετζές που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνδέσμου Βιομηχάνων για να κρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική τους και να αποσείσουν τις ευθύνες απέναντι στο λαό.
Την ίδια ώρα που ξεφορτώνουν τους εφοπλιστές και τους μεγαλοκατασκευαστές από φόρους και χρέη, εκμεταλλεύονται  τα προβλήματα που υπάρχουν για να καλέσουν το λαό να βάλει πλάτη. Μάλιστα, πολλές φορές, την ίδια ώρα που ρημάζουν οι βασικές υποδομές σε σχολειά και νοσοκομεία έρχονται οι...
υπαίτιοι αυτής της κατάντιας τα μονοπώλια, να παραστήσουν τον φιλάνθρωπο και τον ελεήμονα κάνοντας χορηγίες, που τους εξασφαλίζουν κερδοφόρα διαφήμιση και φοροαπαλλαγές.

Τη στιγμή που δίνουν στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους δισεκατομμύρια επιδοτήσεις, ζητάνε από τους εργάτες τη δουλειά και το μεροκάματο με το οποίο ζούσαν και ασφάλιζαν την οικογένεια τους, να το προσφέρουν δωρεάν. 

-Από την πλάτη των Οικοδόμων πέρασε η ανοικοδόμηση όλης της σύγχρονης Ελλάδας.

-Στην πλάτη των Οικοδόμων είναι χαραγμένες οι ξυλιές των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους σε αγώνες που δόθηκαν για Ψωμί, Λευτεριά και Δικαιώματα.

-Πλάτη όμως στην πολιτική που μας ξεσπιτώνει, που μας αφήνει ανασφάλιστους, που μετατρέπει σε ερείπια ό,τι έφτιαξε ο λαός μας με τον ιδρώτα και το αίμα του και τσακίζει κάθε δικαίωμά μας εμείς ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ.


Παλεύουμε για την αξιοπρέπειά μας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να διαφεντεύει ο λαός τον πλούτο που παράγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.