Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το πρώτο Camphill στην Ελλάδα ιδρύεται στη Σκόπελο

Με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια έγινε δεκτή στη Σκόπελο η ανακοίνωση της ίδρυσης του πρώτου Camphill στη χώρα μας, που θα δημιουργηθεί σε κτήμα 5 στρεμμάτων στον Αλυκιά Σκοπέλου και θα εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες και από τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.
Πρόκειται για την μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία Camphill Skopelos Island, που ιδρύθηκε στη Σκόπελο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδίως όσα πάσχουν από σύνδρομο Down, με νοητική αναπηρία, με αυτισμό με προβλήματα όρασης και ακοής και συνεπαγόμενες διαταραχές στην ομιλία, τη συμπεριφορά και το μυοκινητικό σύστημα.

Η διαβίωση των ατόμων αυτών θα γίνει σε υπάρχον κτίριο επί κτήματος στην περιοχή Αλυκιάς Σκοπέλου, που θα παραχωρηθεί στην εταιρία από την οικογένεια της Μάχης και του Γιάννη Παπαδαυίδ.

Πρόθεση της εταιρίας είναι να λειτουργήσει ως κέντρο αποκατάστασης και κοινωνικής στήριξης και με διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης να καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα και τη συμμετοχή και θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ικανότητας αυτοεξυπηρέτησης και της απόκτησης δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο.

Τα μέλη και οι φίλοι της εταιρίας θα κάνουν πλατύτερα γνωστούς τους...
σκοπούς της, σε μια μεγάλη συνάντηση που θα γίνει στη Σκόπελο την Μεγάλη Εβδομάδα και στην οποία θα κληθούν άτομα από τη Σκιάθο και την Αλόννησο, αλλά και εκπρόσωπος της Ι.Μ. Χαλκίδος.

Μιλώντας στις «Βόρειες Σποράδες» ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μας δήλωσε:
«Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την κίνηση αυτή και μέσα στις δυνατότητες του Δήμου να συνδράμουμε στην προσπάθεια της οικογένειας Παπαδαυίδ και των ατόμων που συμμετείχαν στη σύσταση της εταιρίας. Πιστεύοντας ότι εκφράζω όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να υπάρχει συνάδελφος σε αυτή την αίθουσα που θα δηλώσει αντίθετος…
Ενώ ο, εκ των εταίρων της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, Χρήστος Κρίτσαλος μας είπε:
«Ο όρος που βάλαμε στη δομή είναι ένας όρος φιλοσοφικός και δεν αφορά περιοχή ή τοπωνύμιο και παραπέμπει σε ανθρωπιστική δράση και δίνει την έννοια ότι η δομή αυτή έχει σκοπό άτομα τα οποία είναι με ειδικές ανάγκες, άτομα τα οποία δεν μπορούν δημιουργήσουν το οικογενειακό περιβάλλον να έρθουν σε αυτό το χώρο να δημιουργήσουν, να ζωγραφίσουν, να συμμετέχουν σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και να αισθανθούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας… Τα Camphill υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα και αυτό που θα γίνει στη Σκόπελο με την επωνυμία Camphill Skopelos Island θα είναι το πρώτο στη χώρα μας.
Θα υπάρχει με τα αντίστοιχα Camphill σε όλο τον...
κόσμο επικοινωνία, αλληλοβοήθεια και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα την δράση μας στη Σκόπελο…»
Στη μη κερδοσκοπική εταιρία μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Γεώργιος Παχής, Κων. Κρίτσαλος, Μαρία Λεμονή, Askew Antony, Γεώργιος Παπαδαυίδ, Μάχη Παπαδαυίδ, Χρήστος Κρίτσαλος, οι οποίοι συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρίας, διαμορφώνοντας και το παρακάτω καταστατικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.