Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

"Έγκλημα" ο κοινωνικός ρατσισμός κατά των εξαρτημένων

Στον κοινωνικό ρατσισμό κατά των εξαρτημένων  αναφέρθηκε ο Γ. Σούρλας σε ομιλία του στην Ημερίδα «Νέοι και Ναρκωτικά», που οργάνωσε ο Ροταριανός Όμιλος Αθήνα –Λυκαβηττός, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.
Μεταξύ των φαινομένων, τόνισε, του ρατσισμού που προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι και ο κοινωνικός ρατσισμός κατά των τοξικομανών και γενικώς  των εθισμένων.

Αντί να συμπαρασταθούμε ηθικά, ψυχολογικά ακόμη και οικονομικά στα εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους,  τους αντιμετωπίζουμε συνήθως με αδιαφορία, περιφρόνηση ακόμη και με απαξίωση με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς.

Αντί να τους βοηθήσουμε, να βγουν από το δρόμο της συμφοράς που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, με τη συμπεριφορά μας  και με τη στάση μας τους ωθούμε στο χειρότερο.

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα του ρατσισμού κατά των εθισμένων, δεν μας έχουν απασχολήσει στο βαθμό που επιβάλλεται, ακόμη και σε οργανωμένες Ημερίδες και Συνέδρια.

Αν δεν μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εξαρτημένων, ως προς την θεραπεία και την επανένταξη, τουλάχιστον ας σταθούμε ανθρώπινα, πολιτισμένα σε όλους αυτούς που ζουν το δράμα τους, όχι -πάντα - μόνο με τη δική τους ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.