Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σημαντικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Αλοννήσου

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που στέκουν ως εμπόδιο στην προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους στηλίτευσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης σε παρέμβαση-ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, της οποίας είναι μέλος.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου
Πέτρος Βαφίνης
Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν η διαδικασία για την παραχώρηση των χρήσεων των παραλιών σε ιδιώτες που επειδή έχει θεσμοθετηθεί σε ετήσια βάση συναντά καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Βαφίνης ζήτησε την παρέμβαση της Ένωσης προς την Πολιτεία ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από το έτος, προτείνοντας, μάλιστα, να καλύπτει το σύνολο της πενταετίας κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου επισήμανε επίσης τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υδατοδρομίων λόγω της πληθώρας των περιβαλλοντικών και άλλων αδειοδοτήσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και της ηχορύπανσης, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμα δρομολογηθεί τα υδροπλάνα που, όπως είπε, θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των νησιών και των παράλιων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας.

Και όλα αυτά, όπως είπε, σε μία εποχή κατά την οποία βασικός πυλώνας της πολυπόθητης οικονομικής ανάπτυξης παραμένει ο Τουρισμός. Σε συνάφεια με το θέμα αυτό, αλλά και για τη γενικότερη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ο κ. Βαφίνης πρότεινε την υιοθέτηση της κατασκευής μόνιμων πλωτών εξεδρών πρόσδεσης σκαφών, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με την ίδια νομοθετική διαδικασία που σήμερα προβλέπεται για τις αντίστοιχες με εξάμηνη διάρκεια, ώστε και σύντομα να επεκταθούν και να μονιμοποιηθούν οι θέσεις και περιβαλλοντικές επιπτώσεις να μην προκαλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.