Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – δημάρχου Σκιάθου με ατζέντα το ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο

Μία πρώτη διευθέτηση του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού στο νησί της Σκιάθου θα δώσει η ολοκλήρωση του εν εξελίξει έργου, ενόψει της αδειοδότησης των νέων γεωτρήσεων που θα λύσουν οριστικά το ζήτημα. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας που είχε με το δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο.
Ο περιφερειάρχης στάθηκε επίσης στο σχεδιασμό του ΣΕΣ, μέσα από το οποίο η περιφέρεια σε συνεργασία με το δήμο θα επιδιώξει να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη της Σκιάθου και τον Τρούλο, αλλά και να προχωρήσει το έργο του βιολογικού στις Κουκουναριές.

Μέσα από το ΕΣΠΑ στο δήμο Σκιάθου υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη 22 έργα συνολικού προϋπολογισμού 24.548.087,74 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Kώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2015, για το νέο σχεδιασμό της επικείμενης προγραμματικής περιόδου για το ολοκληρωμένο σχέδιο στη Σκιάθο, αλλά ταυτόχρονα και για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως είναι το νερό. Για το πρόβλημα που...
αντιμετωπίζει τόσα χρόνια η Σκιάθος με τον υδράργυρο, προσπαθούμε με ένα έργο που τελειώνει τώρα να έχουμε μία πρώτη διευθέτηση του, αλλά επιπρόσθετα περιμένουμε τις αδειδοτήσεις για τις νέες γεωτρήσεις για να μπορέσουμε να έχουμε και επιπλέον νερό ούτως ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος αλλά και η δυσφήμιση που γίνεται κατά περιόδους στο νησί.

Επίσης, έχουμε τα προβλήματα των κατολισθήσεων και την ανάγκη της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτά θα τα δούμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Ο δήμος Σκιάθου θα προετοιμάσει την μελέτη για την πόλη. Η άλλη μελέτη που αφορά τον Τρούλο "τρέχει" και πιστεύω να οδηγηθούμε σύντομα σε λύση. Οφείλουμε βέβαια να δούμε και το θέμα του βιολογικού στις Κουκουναριές. 

Τα χρήματα είναι ελάχιστα και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην αφετηρία για να εντάξουμε έργα, να τρέξουν γρήγορα λύνοντας προβλήματα, αλλά ρίχνοντας και χρήματα στην τοπική κοινωνία προσφέροντας θέσεις εργασίας».

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος σημείωσε τα εξής: «Ήταν απαραίτητη αυτή η συνάντηση και ευχαριστώ τον κ. Αγοραστό για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι στη Λάρισα.

Ήταν μία ευκαιρία να δούμε που βρίσκονται τα έργα. Ήδη έχουν ξεκινήσει αρκετά από αυτά. Άλλα βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της ανάθεσης και πιστεύω ότι βάζοντας και καινούρια έργα στη νέα περίοδο, τα αντιπλημμυρικά της πόλης και του τρούλου καθώς και το θέμα που ταλανίζει από το 2008 το νησί με τον υδράργυρο, με τη συμβολή του περιφερειάρχη μας, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.