Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η "παρεξηγημένη" τουριστική αγορά της Ρουμανίας

Η Σκιάθος πήρε μέρος σε μια ακόμη διεθνή τουριστική έκθεση βάση του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για το 2015, στην ROMEXPO (Romanian tourism fair) που διεξήχθη στο Βουκουρέστι από τις 12-15 Μαρτίου.

Το σταντ μας φιλοξενήθηκε στο χώρο ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας του AEROTRAVEL, οι υπεύθυνοι του γραφείου είχαν φροντίσει να παίζουν πριν αλλά και κατά την διάρκεια της έκθεσης ραδιοφωνικά και...
τηλεοπτικά σποτ για την Σκιάθο, στο σταντ μας υπήρχαν πάντα άτομα του γραφείου καθώς και ο ξεναγός που έρχεται κάθε χρόνο στο νησί και φρόντιζαν να δίνουν πληροφορίες στα ρουμάνικα στους επισκέπτες. Τυπώθηκαν και μοιράστηκαν 2000 αντίτυπα διαφημιστικού φυλλαδίου με 16σελιδο αφιέρωμα στην Σκιάθο.

Το AEROTRAVEL χρησιμοποιεί τον εθνικό αερομεταφορέα TAROM για τις πτήσεις του και φέρνει Ρουμάνους τουρίστες εδώ και 10 χρόνια με 3 πτήσεις την εβδομάδα από Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Κλουζνάποκα και ξεκινάει από 30 Μάιου και τελειώνει 19 Σεπτεμβρίου, φέρνει δε περίπου 4000-4500 άτομα οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 575 ευρώ / άτομο, το 50% είναι οικογένειες και το 50% ζευγάρια, ηλικίες από 25-55χρ, εκ των οποίων το 54% μένει σε ξενοδοχεία 4* και 5*, ενώ το άλλο 46% σε ξενοδοχεία 3* και βίλες.

Μετά τα πολύ θετικά μηνύματα της έκθεσης υπάρχει η σκέψη από την εταιρία για την προσθήκη μιας ακόμη πτήσης από Βουκουρέστι καθώς και η επέκταση του προγράμματος κατά μια εβδομάδα τον Σεπτέμβριο (αυτά είναι επίσημα στοιχεία του Aerotravel). Βέβαια το νησί επισκέπτονται Ρουμάνοι τουρίστες και οδικώς, είτε με τα αυτοκίνητα τους, είτε με οργανωμένες εκδρομές λεωφορείων. Η Ρουμανία λοιπόν με πληθυσμό 22.000.000 μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή τουριστική αγορά για την Σκιάθο, εάν και εφόσον στοχεύσουμε στο ποιοτικό κομμάτι της.

Παναγιώτης Διολέττας
Σκιάθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.