Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η χορωδία ΦΩ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου τραγουδά για 2η συνεχή χρονιά στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα

Την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015, η χορωδία ΦΩ.Σ. (Φωνούλες Σκιάθου), υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικής Μαρκουλλή Παναγιώτη, συμμετείχε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Thessalikon Grand, στην Καρδίτσα.
Οι ΦΩ.Σ. εμφανίστηκαν με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας τραγούδια του από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ακούστηκαν τα τραγούδια «Μες σ’ αυτή τη βάρκα» (Μάνος Χατζιδάκις) από την ταινία Μανταλένα, «Ο αμαξάς» (Αλέκος Σακελλάριος) από την ταινία Χτυποκάρδια στο θρανίο, «Τα λουστράκια» (Νίκος Γκάτσος) από την ταινία America America, «Τράβα μπρος» (Α. Σακελλάριος) και «Ο Γλάρος» (Α. Σακελλάριος) από την ταινία Η Αλίκη στο ναυτικό. Η άρτια ερμηνεία και η άψογη σκηνική παρουσία των παιδιών ενθουσίασε κριτές και κοινό. Στο πιάνο συνόδεψε τα παιδιά ο εκπαιδευτικός μουσικής - διευθυντής χορωδίας Μαρκουλλής Παναγιώτης.

Το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών της Καρδίτσας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ήταν αφιερωμένο στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη και Μαέστρο Ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου.

• Ευχαριστήριο μήνυμα από
τον εκπαιδευτικό μουσικής
Μαρκουλλή Παναγιώτη:
Η χορωδία ΦΩ.Σ. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου είχε μια εξαιρετική συμμετοχή στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα στις 11 Μαρτίου 2015. Τα παιδιά τραγούδησαν με άψογο συγχρονισμό και μουσικότητα και έδειξαν στοιχεία του πηγαίου ταλέντου τους και την αφοσίωση τους στο χορωδιακό τραγούδι. Πιστεύω ότι το μαθητικό δυναμικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και κατ’ επέκταση η νέα γενιά της Σκιάθου, έχουν πολλές δυνατότητες και έμφυτη τάση στις τέχνες, τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. 

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της χορωδίας που εργάστηκαν με ενθουσιασμό και έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο και απαιτητικό έργο και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν στο μέλλον με κέφι και μεράκι σε ό,τι κάνουν. Ευχαριστώ πολύ τη διευθύντρια του σχολείου, Συκιώτου Δήμητρα, η οποία μου πρότεινε τη συμμετοχή της χορωδίας στο φεστιβάλ της Καρδίτσας και ανέλαβε με άψογο επαγγελματισμό το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και προγραμματισμού της πολιτιστικής εκδρομής στην Καρδίτσα. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς των παιδιών και το σύλλογο γονέων που πίστεψε σε αυτή την επιτυχή προσπάθεια και αγκάλιασε τη συμμετοχή του σχολείου στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Επίσης, ευχαριστώ πολύ το Γιάννη Μιτζέλο (δάσκαλο εικαστικών) που σχεδίασε τα υπέροχα ντοσιέ που κρατούσαν τα παιδιά στο φεστιβάλ. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Τσιτόγλου Μιρέλα (δασκάλα Β1 τμήματος) και τη Μπουντούρη Νικολέτα (εκπαιδευτικό πληροφορικής) που συνόδεψαν τα παιδιά στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη Μπουντούρη Νικολέτα που βοήθησε καλύπτοντας οπτικοακουστικά τις τελικές πρόβες και την εμφάνιση της χορωδίας στο φεστιβάλ, καθώς και για τη βοήθειά της στην σκηνική παρουσία των παιδιών.  
  
Μαρκουλλής Παναγιώτης
Εκπαιδευτικός Μουσικής και 
Διευθυντής Χορωδίας ΦΩ.Σ. σχ. Έτος 2014-15

2 σχόλια:

  1. Τους απολαύσαμε ζωντανά.

    Ήσαν καταπληκτικοί. Ώριμοι για ηχογράφηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι παρήγορο που σ' αυτούς τους άσχημους καιρούς υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί "της παλιάς σχολής" που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στα παιδιά (και πέραν ... του ωραρίου)!! Θερμά συγχαρητήρια σε σας και τα παιδιά και "εις ανώτερα"!!! Και ας μην ξεχνάμε πως η παραγκωνισμένη πλέον, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μουσική παιδεία, γιατρεύει και εξυψώνει τις παιδικές ψυχές!!! Σας καμαρώνουμε πολύ, να σας χαίρονται οι γονείς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.