Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Απόβαση αγάπης και αλληλεγγύης στην Αλόννησο

Ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή 29/5 έως 1/6/2015
Περισσότερα από σαράντα σκάφη και δεκάδες επιστήμονες συμμετέχουν στην ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο το τριήμερο τουΑγίου Πνεύματος κατόπιν συνεργασίας του Μακεδονικού Ομίλου Σκαφών (ΜΟΦΣ) και του Δήμου Αλοννήσου.
Ο Πρόεδρος του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, παρουσίασαν με πολυμεσικά εργαλεία στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αλοννήσου τη δράση: «Αλόννησος 2015» ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης.

Οι κύριοι στόχοι της αποστολής είναι:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ: Να εξετασθούν οι κάτοικοι του νησιού από γιατρούς υψηλού επιπέδου όλων των ειδικοτήτων, έχουν προγραμματισθεί ιατρικές εξετάσεις από 26 γιατρούς 18 ειδικοτήτων. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι κοινωνικός ψυχολόγος και λογοθεραπευτής – λογοπεδικός. Η ιατρική ομάδα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά.

Μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα...
μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος κατάλληλος για εξετάσεις καρδιάς – αορτής – προστάτη - νεφρών, pap test, κ.ά.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: Να γίνουν 9 εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις για τους κατοίκους του νησιού και για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική ομάδα  αποτελείται από γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ: Να προβληθεί τουριστικά το νησί στις αρχές της τουριστικής περιόδου, με την προσέλευση περισσότερων από 40 σκαφών και δεκάδων πληρωμάτων και επισκεπτών και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΩΡΓΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ: Με εδαφολογικές μελέτες και κτηνιατρικές δράσεις.

Για την καλύτερη προετοιμασία της αποστολής, 6 σκάφη του ΜΟΦΣ με 28 μέλη του –μεταξύ των οποίων σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ και της ΕΕ– έφθασαν με τα σκάφη του ΜΟΦΣ στην Αλόννησο το τριήμερο 20-22/3, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΕ Σωτήρης Καζαντίδης και το μέλος της ιατρικής ομάδας  Μανώλης Χοροζόπουλος συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους Αργυρίου Άγγελο και Καλογιάννη Κων., μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου Χρήστου Δημήτριο, τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Καλογιάννη Μιχαήλ, τον ιδρυτή και διευθυντή του μουσείου Αλοννήσου Κώστα Μαυρίκη και τις διευθύντριες των σχολείων, επισκέφθηκαν της κτιριακές και λιμενικές υποδομές του νησιού και επέλεξαν του χώρους του Ιατρείου, του Δήμου, των σχολείων και του Μουσείου Αλοννήσου, όπου θα διεξαχθούν οι ιατρικές εξετάσεις και οι διαλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.