Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πεντάευρω από αύριο...

Από την καταβολή των 5 ευρώ εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τα επείγοντα περιστατικά.
Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου, το ποσό...
δεν καταβάλλουν οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας. Οι άποροι προσκομίζουν υποχρεωτικά τα σχετικά έγγραφα, τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ.

Εξαιρούνται, επίσης, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας πρόσφυγα ή το δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού (σε ισχύ).
Επίσης δεν καταβάλλουν εξέταστρα όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό αναπηρίας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Δεν πληρώνουν, επίσης, άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς και AIDS.
Από την καταβολή εξαιρούνται οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί, οι οποίοι προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομικής τους ταυτότητας.

16 σχόλια:

  1. Κι εγώ ο αόμματος που δεν είμαι εγγεγραμμένος στα μητρώα των τυφλών;
    Βοήθεια χριστιανοί, αόμματος!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστε όλοι ΠΑΣΟΚ και ψευτοσοσιαλισμό για δωρεάν παιδεία και υγεία.
    Καλά να πάθουμε. Την ευθύνη την έχει ο εκλέγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ευθύνη για τα φακελάκια ποιός την έχει;
    Τουλάχιστον αυτά τα χρήματα δεν θα πηγαίνουν στις τσέπες των δημοσίων λειτουργών,αλλά στον πρ/σμό του κράτους για την υγεία.
    Θα σταματήσουν να γεμίζουν τα τραπέζια των αγροτικών ιατρείων με φιλοδωρήματα.
    Το 5ευρω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που δίνουν οι πολίτες κατά τις επισκέψεις των γιατρών στα σπίτια τους.
    Επίσης θα σταματήσει και η άσκοπη συνταγογράφηση,θα πηγαίνεις στο κέντρο υγείας όταν έχεις πραγματική ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...για να γραψεις φαρμακα πρεπει να πληρωσεις 5 ευρω????? και απο εκει να μας τα ''παρει '' το κρατος???? ΕΛΕΟΣ..!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Οταν γράφεις επώνυμα πρέπει να έχεις την ωριμότητα και την δύναμη να δεχτείς την κριτική επί προσωπικού και να ακούσεις και αρνητικά και θετικά σχόλια.
    Είναι ευλογία να γνωρίζεις την άποψη του κόσμου για το πρόσωπό σου, ώστε να προχωρήσεις σε μια εσωτερική αναζήτηση και αυτοκριτική.
    Το σχόλιο μου αφορά τις αναρτήσεις που αποσύρθηκαν από το blog απ΄ ότι καταλαβαίνω μετά από έντονες διαμαρτυρίες.
    Και έρχομαι στην ανάρτηση για το 5ευρω που καλούμαστε να πληρώνουμε για κάθε επίσκεψή μας
    στο Κέντρο Υγείας.
    Εύχομαι να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την κατάσταση του συστήματος υγείας και μάλιστα για πολύ σοβαρούς λόγους.
    'Ολοι πρέπει να συνδράμουμε για ν' αλλάξει η κατάσταση, να σταματήσει η εκμετάλλευση να μην πηγαίνουν τα χρήματα στις τσέπες των ολίγων.
    Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν στην πλειοψηφία 500 ευρώ το χρόνο για συντάξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δηλώνουν ίσα ίσα τα ένσημα για να καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά.
    Οι υπάλληλοι του Δημοσίου δεν πληρώνουν πάνω από 5% το μήνα επί του βασικού μισθού τους.
    Η ανασφάλιστη εργασία καλπάζει.
    Πιστεύετε ότι τα έσοδα αυτά είναι αρκετά για να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την άποψη του post της κ. Καρβελη. Ισχυριζόμαστε συνήθως πως πληρώνουμε ήδη πολλά. Είναι όμως έτσι;
     Ο καθένας με τον τροπο του, προσπαθούμε να αποφύγουμε την υποχρέωση μας να καταβάλουμε αυτο που μας αναλογεί στα ταμεία του κράτους. Παρακάτω η....αποδειξη. 


    1) Το 53,04% των μισθωτών και των συνταξιούχων, δηλαδή 2.792.292 άτομα με εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες επί συνόλου 5.263.928, εμφάνισαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από τα 12.000 ευρώ, που είναι το βασικό αφορολόγητο όριο.

    2) Το 83,02% των ατόμων που είχαν εισοδήματα από άλλες πηγές, πλην μισθών και συντάξεων, δηλαδή 2.555.713 άτομα επί συνόλου 3.078.232, δήλωσαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από 10.000 ευρώ. Το αφορολόγητο όριο για τους μη μισθωτούς φορολογουμένους ανερχόταν το 2009 σε 10.500 ευρώ, συνεπώς ο αριθμός αυτών που δήλωσαν κάτω από το όριο αυτό εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,6 εκατομμύρια τουλάχιστον.

    3) Το 64,10% του συνόλου των φορολογουμένων, δηλαδή 5.348.005 επί συνόλου 8.342.160, δήλωσαν ετήσιο ατομικό εισόδημα χαμηλότερο από το ισχύον κατά περίπτωση αφορολόγητο όριο.

    4) Εισόδημα χαμηλότερο του αφορολογήτου δήλωσε το 87% των εισοδηματιών, το 56,3% των εμποροβιοτεχνών, το 97,2% των αγροτών και το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών.

    5) Ετήσιο ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ δήλωσαν συνολικά 18.942 άτομα από τα 8.342.160 που υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις. Τα άτομα αυτά αντιστοιχούν στο 0,23% του συνόλου.

    6) Πάνω από 900.000 ευρώ ετήσιο ατομικό εισόδημα δήλωσαν μόλις 33 μισθωτοί και άλλοι 27 φορολογούμενοι λοιπών κατηγοριών (επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εισοδηματίες και αγρότες). Οι φορολογούμενοι που δήλωσαν ατομικό εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ ήταν συνολικά 60 επί συνόλου 8.342.160, δηλαδή αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,00072% επί του συνόλου.     http://www.makthes.gr/news/economy/67014/

      Στα Δημοκρατικά συστηματα η κριτική μέσω των μέσων ενημέρωσης δεν είναι απλά ανεκτή. Είναι υποχρεωτική. Όταν ποσταρει κάποιος ανώνυμα μπορούμε να κρίνουμε την άποψη του. Οταν κάποιος αποφασίζει να ποσταρει επώνυμα, οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και τον ίδιο. Την Συμπεριφορα του στην καθημερινοτητα. Τις πράξεις του, που πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με το προφίλ που θέλει να πλασάρει στους γύρω του. 

      Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι κομματικές τοπικές οργανώσεις δρουν με τρόπους και πρακτικές μαφίας. Τρομοκρατούν τις τοπικές κοινωνίες. 
    Δεν ξέρω κάτω απο ποιες συνθήκες υποχρεώθηκε να κατεβάσει τα σχόλια ο συντονιστής. Προσωπικά τον δικαιολογω. Ελπίζω μόνο να μην έγινε θύμα τοπικών κομματικών... αρχόντων. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Σοσιαλιστρικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αφαίμαξη από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, γιατί δεν μπορεί η δεν θέλει να πληξει τους πλούσιους που οι περισσότεροι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό έτσι σε περίπτωση χρεωκοπίας θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς ακόμα χειρότερα.Είναι φανερό ότι θέλουν να στείλουν τον κόσμο στα ιδιωτικά νοσοκομεία ακόμα και για μια απλή εξέταση αίματος. Όλα ξεπουλιούνται ακόμα και υγιής κρατικές επιχειρήσεις.Μήπως τελικά η αρχή του σοσιαλισμού ειναι να μην υπάρχει τίποτα κρατικό αλλά να είναι όλα ιδιωτικά; πιστεύω ότι θα ταιριάζε καλύτερα αν αντί για ΠΑΣΟΚ να ονομάζονταν ΠΑΚΑΚ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αφαίμαξη από τους μισθωτούς και συνταξιούχους γιατί αυτούς μπορεί να ελέγξει.Οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν είναι πάρα πολλοί.Δεν είναι δυνατόν ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν 4.000,00€ το χρόνο και το κράτος να το δέχεται ανεξέλεγκα.Και στο τέλος να σου βγάζει την περαίωση για να μαζέψει ψίχουλα και να κοροιδέψει ποιόν άραγε.
    Ας συμορφωθούμε για να κάνουμε κράτος,ας σταματήσουμε τις κλάψες και τα μεγάλα λόγια.Ας δουλέψουμε όλοι συνειδητά.Τέρμα η λούφα και η παραλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ο καθένας το βλέπει όπως τον ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Όσον αφορά την ανωνυμία, κάποιοι εκφράζονται χυδαία και κάποιοι πιο ελεύθερα... έτσι είναι ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη Σπυριδούλα αλλά δεν μπορείς να παρουσιάσεις την κατάσταση αυτή θετικά......το ότι κάποιοι λουφάρουν, το ότι κάποιοι έφαγαν τα λεφτά απο τα ταμεία, το ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί αλλά μερικοί με τους δικούς τους, το ότι ζητάνε απο εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα, το ότι αυτό που χρόνια ο κόσμος, οι εργαζόμενοι με αγωνές και αίμα διεκδίκησαν και κέρδισαν τα λεγόμενα "κεκτημένα" όπως η δωρεάν παιδεία, υγεία, τα εργατικά δικαιώματα κ.τ.λ, μας τα παίρνουν όλα πίσω δίχως καν να μας ρωτήσουν δεν μπορεί να είναι ευχάριστο και αισιόδοξο. Είμαι 30 χρονών και βλέπω ότι δεν τα βγάζω πέρα, δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω το παιδί μου, δεν μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικά στο κράτος. Είναι άδικο να την πληρώνουν οι πολλοί για τους λίγους και όσο για τους πλούσιους που δεν είναι πολλοί, είναι αρκετοί διότι οι περιουσία τους καλύπτει όλη την δική μας. Το δίκιο το έχει ο λαός που βογγά και όχι η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τα στοιχεία που παρεθεσα παραπάνω, φαίνεται πως δεν την πληρώνουν οι λίγοι εξαιτίας των πολλών. Αντιθετως. Επειδή δεν πληρώνουν οι πολλοί, την πληρώνουν οι λίγοι.

    Πόσο δίκιο μπορεί να έχει ένας λαός που επί δεκαετίες στηρίζει την κομματοκρατια ( την πηγή του κακκου );
    Το 97% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω του αφορολογητου. Όταν κλείνουν τους δρόμους έχουν δίκιο;
    Καθηγητές και δάσκαλοι που υποστηρίζουν την δωρεάν παιδεία, κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και παίρνουν μαύρα ευρω απο τους γονείς. Δίκιο έχουν κι αυτοί;
    Αστυνομικοί, λιμενικοί,δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, βγαίνουν στη σύνταξη στα 50- κάνοντας σμπαραλια έτσι,το ασφαλιστικό σύστημα. Και αυτοί έχουν δίκιο;

    Νομίζω πως αν ψάχνεις να βρεις ποιος φταίει που τα βγάζεις δύσκολα πέρα, δεν χρειάζεται να κοιτάς μακριά. Κοιτά γύρω σου. Έκει είναι οι υπεύθυνοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ ότι φταίνε οι πολλοί αλλά όχι ότι πρέπει να την πληρώσουν οι λίγοι, όσο συναινούμε και δεν αντιστεκόμαστε σε τετοιες απόψεις τόσο χειρότερα μέτρα θα έρχονται.
    Το γεγονός ότι δεν θέλουν να φορολογήσουν ή δεν μπορούν κάποιες ομάδες και φορολογούν μόνο αυτές που μπορούν και βρίσκουν, μου θυμίζει ένα ανέκδοτο: Πάει κάποιος στον γιατρό και του λέει γιατρέ δεν κάνω sex, ο γιατρός του δίνει viagra και του λέει με αυτά σίγουρα θα κάνεις, ξαναπάει μετά απο δύο μέρες και τίποτα του λέει ο γιατρός τα δοκίμασες με την κοπέλα σου και τίποτα; μα αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν έχω κοπέλα αμα βρώ κάνω sex. Έτσι και αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν.
    Όταν ο Τσουκάτος είπε ότι πήρε ένα εκατομύριο από την siemens για τον προεκλογικό αγωνα του ΠΑΣΟΚ και ο Μαντέλης και τόσοι άλλοι με αντάλλαγμα να υπογραφούν συμβάσεις που να ζημιωθεί το δημόσιο με μερικά δισεκατομύρια πάλι δεν μπορούσαν να βρούν τους υπεύθυνους.
    Όσο για τα νοσοκομεία,η μητέρα μου είχε καρκίνο και αναγκάζονταν να δίνει φακελάκι μεχρί και στις νοσοκόμες για να τις κάνουν τις εξετάσεις γιατί δεν της έδινε κανένας σημασία, μια μαγνητική που έκανε σε ιατρεία του ΙΚΑ οι γιατροί του νοσοκομείου της είπαν ότι δεν μπορούν να τη διαβάσουν και τη στείλαν σε ιδιωτικό και πλήρωσε 700€, με τα 5€ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ας μην κοροιδευόμαστε, όχι να γιατρευτείς αλλά ούτε να πεθάνεις με αξιοπρέπεια δεν μπορείς στα νοσοκομεία.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν εχω να διαφωνησω σε τιποτα με τα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ''5 ΕΥΡΩ'' ΣΤΟ Κ.Υ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν πηγαίνεις για ψίλου πήδημα θα πληρώνεις συνέχεια.
    Νομίζω όμως οτι μετά τις 14:00 δεν έχει 5άευρω οπότε μπορείς να πάς τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά τις 2 μ.μ. το Κ.Υ. δέχεται μόνο έκτακτα περιστατικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.