Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Aνυπαρξία τουριστικής πολιτικής

Επερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου
Ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε Επερώτηση, που συνυπογράφουν είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και απευθύνεται προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, με θέμα την αδιαφορία του κράτους για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανυπαρξία...
οποιασδήποτε τουριστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την Επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δεκαπέντε μήνες μετά από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κατάργηση του Υπουργείου Τουρισμού, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν στηρίζει, αλλά αποδυναμώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα από την κυβερνητική πολιτική απουσιάζει οποιοδήποτε όραμα, στρατηγική ή πρόγραμμα υλοποίησης, με αποτέλεσμα την αποτυχία ανάδειξης του τουρισμού ως κεντρικού μοχλού οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Στην πραγματικότητα τα επίσημα στοιχεία του περασμένου έτους αποτυπώνουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτό το χώρο.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές, είναι πλέον επιβεβλημένη ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το αρμόδιο Υπουργείο, αφενός για την τόνωση και ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου για την θωράκιση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης στον τουρισμό. Επιπλέον μετά από δεκαπέντε μήνες στην εξουσία η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση και απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα οι βουλευτές επισημαίνουν στην κυβέρνηση την απουσία σχεδίου, για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, την ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων. Ακόμη, ενώ οι περισσότερες ανταγωνιστικές της Ελλάδας χώρες επιδεικνύουν έντονη πολιτική προβολής και διαφήμισης της χώρας τους σε άλλες χώρες του εξωτερικού αυτό δεν συμβαίνει με την Ελλάδα, καθώς δεν έχει διαφανεί μέχρι τώρα κανένας σχεδιασμός για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό κατά το 2011.
Καταλήγοντας ο κ. Νάκος, όπως και όλοι οι επερωτώντες βουλευτές, ζητούν από το τον αρμόδιο Υπουργό Παύλο Γερουλάνο, να αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες που θα συνδράμουν ώστε να διέλθει ο τουρισμός από την ύφεση στην οποία βρίσκεσαι σήμερα και να καταστεί το Ελληνικό τουριστικό προϊόν ξανά ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους ξένους επισκέπτες και επενδυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.