Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων

Την ανάγκη να δώσουμε μάχη για τη Θεσσαλία πάνω απ’ όλα και όχι για τους Αγώνες υπογράμμισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σε σχέση με τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013. Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως το σημαντικό είναι να δούμε ποιό αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορούμε να εφαρμόσουμε στη Θεσσαλία, χωρίς τις δεσμεύσεις που δημιουργούσε η σύμβαση για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε...
ότι η κυβέρνηση εγγυήθηκε την άριστη διεξαγωγή των αγώνων μειώνοντας τον προϋπολογισμό από τα 358 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα 126 εκατομμύρια . Ποσό εξασφαλισμένο που αρκούσε, αν αναλογιστεί κανείς πως οι προηγούμενοι Μεσογειακοί Αγώνες έγιναν στην Πεσκάρα με προϋπολογισμό 75 εκατομμύρια. Ο κ. Παύλος Γερουλάνος τόνισε χαρακτηριστικά «αυτός είναι διασυρμός για τη χώρα, να δίνει τόσο απλόχερα 6 φορές μεγαλύτερο ποσό για την τέλεση των Αγώνων».
Πρόσθεσε πως εγγυήσεις για τη διεξαγωγή των Αγώνων δόθηκαν επανειλημμένως από την ελληνική κυβέρνηση με την τοποθέτηση υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλημμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής όπου έγινε η πρόταση της ΔΕΜΑ για τη μη διεξαγωγή των Αγώνων στη Θεσσαλία, τρεις άλλες χώρες είχαν καταθέσει πρόταση με κυβερνητικές εγγυήσεις για τη διεξαγωγή τους.
Τα πρακτικά της συζήτησης εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.