Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στις ΜΜΕ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ροδούλα Ζήση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κα Ζήση στην ερώτησή της υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων:
«Τους τελευταίους μήνες ο εμπορικός κλάδος της Μαγνησίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων που πολλές φορές αγγίζουν το όριο της επιβίωσης. Ειδικότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να δώσουν λύση άμεσα προκειμένου να αποφύγουν το κλείσιμο. Ωστόσο, αρκετές είναι εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν καταφέρει...
να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, αδυνατώντας πολλές φορές να καλύψουν ακόμη και τα λειτουργικά τους έξοδα. Οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα πολλές φορές ασφυκτικό. Τα αιτήματα των εμπόρων για δανειοδότηση απορρίπτονται αφού οι Τράπεζες αδυνατούν λόγω έλλειψης ρευστότητας ή πιστωτικής στενότητας να χορηγήσουν νέα δάνεια. Ακόμη και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο επιτευχθεί οι όροι των δανειακών συμβάσεων είναι δυσβάσταχτοι και επαχθείς για το δανειολήπτη.

...Την ίδια στιγμή οι έμποροι έχουν επιβαρυνθεί με δάνεια των οποίων τις δόσεις, μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με έντονη την μείωση της αγοραστικής κίνησης, αδυνατούν να πληρώσουν. Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς τις Τράπεζες για ρύθμιση των οφειλών τους πέφτουν στο κενό. Τα πιστωτικά ιδρύματα πλέον απαιτούν πολλαπλότητα διασφαλίσεων, αποδυναμώνοντας την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη.
Με επιστολή του ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος του Βόλου έχει θέσει υπ’όψιν των αρμοδίων προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Προτάσεις που θα βοηθήσουν και θα δώσουν μια ανάσα ζωής στην πληττόμενη εμπορική κίνηση. Μεταξύ άλλων προτείνουν, την επέκταση του παγώματος των πλειστηριασμών και στις επιχειρήσεις (ήδη ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα), ρύθμιση με νόμο του παγώματος ή και μείωσης των ενοικίων σε περιπτώσεις που το δικαιολογούν με νόμο, διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Τράπεζες, φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για την τόνωση των επενδυτικών προγραμμάτων, μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
  • Ποια μέτρα προτίθεσθε να υιοθετήσετε προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.