Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αναφορά Θανάση Νάκου για την τοποθέτηση συσκευών X-RAY στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, σχετικά την τοποθέτηση συσκευών X-RAY στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου.
Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Νάκου, η τοποθέτηση των συσκευών X-RAY στο χώρο που έχει προεπιλεγεί, σημαίνει πρακτικά την κατάργηση δύο check-in desks από τα υπάρχοντα και συνεπακόλουθα την αύξηση της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση...
των επισκεπτών και τουριστών του νησιού, καθώς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση του αεροδρομίου είναι αυξημένη. Συνεπώς, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις και συνωστισμός στο χώρο των αναχωρήσεων, όπως επίσης πολλές εντάσεις και παράπονα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτές οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των επιβατών είναι πιθανό να έχουν επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του νησιού ιδιαίτερα σε μία περίοδο που ο τουρισμός πλήττεται και χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους αρμόδιους φορείς για την ανάπτυξη του.

Επιπλέον τίθεται θέμα ασφαλείας των πτήσεων εφόσον οι επιβάτες μετά το check-in θα ξαναπαίρνουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους και θα τις περνάνε από τα X-RAY χωρίς να επανελέγχεται το βάρος τους. Για τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού αυτό είναι μείζον ζήτημα ασφάλειας των πτήσεων από πιθανή υπερφόρτωση του αεροσκάφους αλλά και μείωσης των εσόδων τους από υπέρβαρες αποσκευές.
Καταλήγοντας ο κ. Νάκος ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς την άμεση προσωπική τους παρέμβασή, ώστε να γίνει επανεξέταση της πρότασης της ΥΠΑ για τις συγκεκριμένες θέσεις των X-RAY και επαναπροσδιορισμός τους με γνώμονα την ασφάλεια των πτήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.