Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μεγάλη και με παλμό η κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Σκόπελο (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΕΔΩ
Σε μια πραγματικά μεγάλη και με ιδιαίτερο παλμό συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην παραλία Σκοπέλου μίλησαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο υπ. ευρωβουλευτής Ρίζος Μαρούδας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γούλας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Αναγνώστου.
Η ομιλία του υπ. Δημάρχου Γιώργου Αναγνώστου


Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, Γλωσσιώτες και Γλωσσιώτισσες, Κληματιανοί και Κληματιανές,  Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, 

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω το πλήθος και το πάθος της αποψινής συγκλονιστικής συγκέντρωσης! Τη λάμψη των προσώπων σας που διαλύει το σκοτάδι της μιζέριας και της εγκατάλειψης! Σηκώνετε τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά μας δίνετε και φτερά να κάνουμε το μεγάλο άλμα! Για να βγάλουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες του σκοπελίτικου λαού!

Γιατί εμείς το παραδεχόμαστε! Δεν είμαστε ανεξάρτητοι! Είμαστε εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα! Στο νου και στην καρδιά μας έχουμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Δεν μοιράζουμε αντιδημαρχίες, λιμενικά ταμεία, δεν τάζουμε διορισμούς! Δεν κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται υποχρεωμένοι όταν ζητούν αυτό που δικαιούνται!

Κατεβάζουμε απόψε την κακοπαιγμένη παράσταση, με τους μοιρασμένους ρόλους και τις στημένες ατάκες ανάμεσα στον κ. Ευσταθίου και τον κ. Περίσση! Που παίζουν όμως  στο ίδιο αντιλαϊκό σενάριο και θεατές όλους εσάς!

Σβήνουμε τα φώτα της σκηνής, αλλάζουμε τα σκηνικά και βάζουμε πρωταγωνιστές αυτούς που σηκώνουν τα βάρη της κρίσης! Που γνωρίζουν πλέον  πως τα μνημόνια δεν τελειώσανε! Είναι εδώ και βασιλεύουν, στους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, στα πετσοκομμένα εργατικά δικαιώματα, στις κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, στα ανύπαρκτα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στο άγριο φοροκυνηγητό και τις κατασχέσεις των σπιτιών  της λαϊκής οικογένειας και του ελεύθερου επαγγελματία, στο ΦΠΑ 24% για τα νησιά.

Φίλες και φίλοι, 
Εμείς αποκαλύπτουμε αυτό που θέλουν να κρύψουν, ψαρεύοντας στα θολά νερά του τάχα ανεξάρτητου, του τάχα υπερκομματικού, όλες οι άλλες
πολιτικές δυνάμεις και οι άλλοι δύο υποψήφιοι: Ότι η Τοπική Διοίκηση, είναι μέρος του κράτους. Και μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας δρουν, ενιαία και εχθρικά, απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Γιατί εμείς το παραδεχόμαστε!
Δεν είμαστε ανεξάρτητοι!
Είμαστε εξαρτημένοι
από τα λαϊκά συμφέροντα!
Στο νου και στην καρδιά μας έχουμε
τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους
και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα!
Δεν είναι τυχαίο ότι η  παράταξη «Σκόπελος-Ολοι μαζί» του κ. Ευσταθίου απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι καθόλη τη μακρά προεκλογική της  προετοιμασία  να τοποθετηθεί στο ποιος ευθύνεται για ό,τι βιώνουμε σήμερα! Παρουσιάζονται τάχα ως φρέσκια ματιά στα δημοτικά πράγματα αλλά  οι γενικόλογες διακηρύξεις τους χωράνε σχεδόν τα πάντα! Μια σούπα –και μάλιστα κρύα και ανάλατη- με υλικά από τις  θέσεις του κ. Αγοραστού, τον οποίο με χαρά υποδέχθηκαν προχθές,   μέχρι   του ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξη του οποίου στην αρχή δε γνώριζαν και μετά την απαρνήθηκαν.

Διαφήμισαν ότι θα χρησιμοποιήσουν έξυπνες ηλεκτρονικές λύσεις, αλλά μάλλον αγνοούν ότι από την  1η Σεπτεμβρίου και για τους επόμενους τρεις μήνες η νέα δημοτική αρχή θα βρει στην Τεχνική Υπηρεσία μία μόνο μόνιμη υπάλληλο!

Λένε ότι θα προσλάβουν Συμπαραστάτες του Δημότη ενώ βρίσκεται σε ισχύ όλο το μνημονιακό οπλοστάσιο των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών μικρο-οφειλετών!
Είναι στην ίδια πολιτική όχθη με την παράταξη «Το νησί μας πρώτα-Δημιουργία ξανά» του κ. Περίσση, ο οποίος επίσης αυτοπροβάλλεται ως αυτοδιοικητικός και ενωτικός! Με την ίδια χαρά, αν όχι περισσότερη,  υποδέχθηκε προχθές τον κ. Αγοραστό, στοιχίζεται πίσω από την κεντρική κατεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Περιφέρειας για «πράσινες» επενδύσεις και αιολικά πάρκα, αλλά στο πρόγραμμά του δε βρήκε χώρο μιας αράδας για μείωση των δημοτικών τελών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες!

Το 2010 προτίμησε το παρασκήνιο,  όταν βρήκε μπροστά του τα σκούρα με τον Μιχελή! Λέξη δεν άρθρωσε για  τον Καλλικράτη με τον οποίο άνοιξαν οι πύλες των ιδιωτικοποιήσεων, όταν με τα μνημόνια θεσμοθετούνταν τα Οικονομικά Παρατηρητήρια και οι δημοσιονομικοί «κόφτες».

Και πώς θα μπορούσε να μιλήσει, αφού ήταν ο σημαιοφόρος των αντιδραστικών αλλαγών στην Τοπική Διοίκηση που άρχισαν με   τον Καποδίστρια και συνεχίζονται μέχρι τον Κλεισθένη, από την εισαγωγή της ανταποδοτικότητας σε μια σειρά τομείς αρμοδιοτήτων των δήμων, των αντικειμενικών αξιών, του πράσινου τέλους, του Natura, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ευρωενωσιακής πολιτικής της άρσης του καμποτάζ, που μας άφησε χωρίς καράβια και έβαλε στο στόχαστρο τα δικαιώματα των ναυτικών.
Τώρα άλλαξε το όνομα της παράταξής του –γιατί άραγε;-,  όμως ο λύκος τρίχα μόνο αλλάζει! Λειτούργησαν αυτός και οι σύμβουλοί του ως επιμελείς μαθητές των μνημονιακών μέτρων, ψήφισαν όλους τους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα του Δήμου, βάζοντας  πλάτη στη δημιουργία των αιματοβαμμένων  πρωτογενών πλεονασμάτων.
Τίποτε δεν τον απαλλάσσει  από το γεγονός ότι οι παρουσίες του στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν  μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού περιφρονώντας τις εκατοντάδες ψήφους των Σκοπελιτών στις τελευταίες εκλογές.
Κομπάζει για «χρυσές εποχές», αλλά η μνήμη του είναι κοντή! Ξεχνά ότι ο Δήμος που παρέλαβε  ήταν ένα στολίδι, χάρη στη σκληρή δουλειά και τις θυσίες  της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Αποστόλη Προβιά!

Προσπαθεί να καπηλευτεί τα επιτεύγματα, την εθελοντική συνεισφορά και  τους κόπους συντρόφων που έδωσαν όλο το είναι τους στα έξι χρόνια που πορεύτηκε μαζί μας.
Λησμόνησε όμως να μας πει και για την τελευταία τετραετία του! Το κλείσιμο του Ποταμιού και τις συνέπειες που είχε,  το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τα λειψά και κακοφτιαγμένα έργα του λιμανιού, τις αναθέσεις παραμονές Πρωτοχρονιάς, τα τεράστια χρέη που κληροδότησε στους επόμενους, τις απληρωσιές των υπαλλήλων των προγραμμάτων.
Δεν μπορεί, λοιπόν, κανένας από τους δύο να αυτοαποκαλείται  «αυτοδιοικητικός», «ανεξάρτητος» και  να τα ΄χει καλά με όλους όταν ξέρουν πως:

-Η Τοπική Διοίκηση λειτούργησε ως φορομπηχτικός - φοροεισπρακτικός μηχανισμός.  Με τις περικοπές κατά 60% των ΚΑΠ , τα τακτικά έσοδα του Δήμου Σκοπέλου έφτασαν να αποτελούνται κατά 50% περίπου από την τοπική φορολογία.
Μάλιστα, η ΝΔ θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, προτείνει και τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους!
-Τώρα πλέον κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι η μετατροπή του δικαιώματος πρόσβασης σε φθηνό και πόσιμο νερό έχει φέρει σε απόγνωση πλατιά στρώματα της τοπικής κοινωνίας, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι στα 100€ λογαριασμού της ΔΕΥΑ μόνο τα 25 είναι κατανάλωση.
Τώρα πλέον κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί ότι:
Οι δήμοι έγιναν αρωγοί:
-Της ανταποδοτικότητας ακόμη και για την πρόσληψη ενός εποχικού εργάτη για το νεκροταφείο
-Των ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς υπηρεσιών, από τις αναθέσεις μελετών μέχρι την καθαριότητα
-Της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, με κατηγορίες όλων των ταχυτήτων  (δίμηνα, τετράμηνα, οκτάμηνα)
-Των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, όπως της Κοινωφελούς του ΟΑΕΔ με τα 500€
-Των ελάχιστων κοινωνικών παροχών
Τι κατάφεραν;
- Την εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.
- Την  κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Σκοπέλου, όπου αυτήν τη στιγμή το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν πολλές βασικές υπηρεσίες  παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων.
-Κατάφεραν, αντί  ο Δήμος να παράγει φθηνά και ποιοτικά ανθεκτικά έργα με τις δικές του δυνάμεις να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των εργολάβων, που εξαφανίζονται στη μέση του έργου, που χρεώνουν υπέρογκα ποσά αφήνοντάς μας τα μπάζα και τις διορθώσεις  των κακοτεχνιών την επόμενη μέρα.
-Κατάφεραν  να μεταφέρονται στην τοπική διοίκηση, οι κρατικές αρμοδιότητες, στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Το είδαμε και πριν δύο μήνες περίπου όταν το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε με το μαχαίρι στο λαιμό να επιδοτήσει για έναν χρόνο τα ενοίκια των γιατρών ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλίσουμε να μας παρέχονται έστω και αυτές οι στοιχειώδεις φροντίδες υγείας.
- Το είδαμε ακόμη πιο πρόσφατα, όταν το Υπουργείο ζήτησε για την ίδρυση του Τμήματος Ένταξης στη Γλώσσα Βεβαίωση των υπηρεσιών ότι ο Δήμος μας έχει τους αναγκαίους πόρους.

Σε ένα Κέντρο Υγείας, δραματικά υποστελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ένα κτίριο που διαλύεται και  τους Σκοπελίτες, τους Κληματιανούς και τους Γλωσσιώτες  να ετοιμάζουν βαλίτσα εβδομάδας για το Βόλο για ένα απλό στραμπούληγμα.
Στην ίδια μοίρα είναι όλες οι υποδομές του νησιού: τα λιμάνια, για να μην αναφέρω την κακόγουστη φάρσα πια με τον Αγνώντα, η επαρχιακή οδός, το δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης, το κλειστό γυμναστήριο, ο Βιολογικός, ο  ΧΥΤΑ.

Αυτήν την άθλια πραγματικότητα παρακάμπτουν οι άλλοι  δύο συνδυασμοί, μιλώντας γενικόλογα για  «ανάπτυξη»,  χωρίς να αγγίζουν τα οξυμένα προβλήματα και να καταδικάζουν τους υπεύθυνους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται ως δημοτική αρχή για την ανάδειξη αυτών των προβλημάτων, την οργάνωση της πάλης για τη διεκδίκηση μιας ζωής που μας αξίζει.
Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι:  θέλουμε  μια δημοτική αρχή διαχείρισης και ενίσχυσης της υπάρχουσας αντιλαϊκής πολιτικής ή μια δημοτική  αρχή σύγκρουσης  με αυτό το πλαίσιο, με ένα δήμαρχο μπροστάρη που να δίνει τη μάχη μαζί με το λαό για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα;

Το μοντέλο του δημάρχου μάνατζερ, του δημάρχου με πολιτικές «άκρες» το ζήσαμε και ξέρουμε ότι χρεοκόπησε. Ζήσαμε τις υπερβάσεις, τα στρατηγικά οράματα, τους δοκιμασμένους, τους χαρισματικούς!

Ξέφτισαν όπως πέφτουν οι σοβάδες από τα δημοτικά κτίρια!

Βούλιαξαν στην πλημμύρα του 2015, εξαφανίστηκαν, ενώ  οι πληγές μένουν  ακόμη ανοιχτές!

Όλοι μαζί αυτοί   δεν υλοποίησαν έργα υποδομών απαραίτητων για τις λαϊκές ανάγκες, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τήρησαν σιγή ιχθύος.

Δεν ήταν ποτέ  στις προτεραιότητές τους τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των δημοτών, η αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική θωράκιση  που χρόνια τα θέτουμε επιτακτικά ως ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτό που  αποκαλύφθηκε  στη Σκόπελο, επαναλήφθηκε με τραγικό τρόπο στις πλημμύρες στη Μάνδρα. Τη φωτιά στο Μάτι και σε όλη τη χώρα, όπως πρόσφατα στην Κρήτη.

Στην καταρρέουσα Σκόπελο, στα  γκρεμισμένα γεφύρια στην Κρήτη, στα καμένα σπίτια στο Μάτι, στους πλημμυρισμένους δρόμους της Μάνδρας, μπορεί να δει κανείς πώς ενοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των δήμων και των περιφερειών.
Απέναντι σ΄ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, Ο  μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

Ξέρουμε πολύ καλά πως οι θέσεις και οι προτάσεις μας, έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος μόνο για την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά.

Οι προτάσεις μας μόνο αυτούς στριμώχνουν και πιέζουν… Ενώ, αντίθετα, αποτελούν όαση ανακούφισης, ανάσα ζωής για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα και τους νέους.
Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, γιατί είναι φιλολαϊκές!

ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ:
Να ανατρέψουμε την τριτοκοσμική κατάσταση του Κέντρου Υγείας και τη δραματική υποστελέχωσή του
Να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις οδικές, λιμενικές (Σκόπελος, Αγνώντας), δημόσιες και δημοτικές κτιριακές υποδομές (σχολεία, γυμναστήρια κλπ) από τις πλημμύρες του 2015 και τις χιονοπτώσεις του 2017-Αποζημιώσεις 100% στους πληγέντες.
Να μην ισχύσει η «μνημονιακή» εξομοίωση των συντελεστών του νησιωτικού ΦΠΑ.
Να βελτιώσουμε την απαράδεκτη κατάσταση των σχολείων του νησιού μας, τόσο όσον αφορά την κτιριακή υποδομή και τον εξοπλισμό τους, όσο και την έγκαιρη στελέχωσή τους.
Να σπάσουμε τη συγκοινωνιακή ακτοπλοϊκή  απομόνωση που επιβάλλουν τα κέρδη των εφοπλιστών.
Στήριξη της προσπάθειας για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας, ενίσχυση των πρωτοβουλιών των  Αγροτικών Συνεταιρισμών, υποστήριξη της δημιουργίας του Ελαιοτριβείου, βελτίωση αγροτικής οδοποιίας. Απαιτήσαμε άμεση πρόσληψη Γεωπόνου και Κτηνιάτρου.
Να μην ξεπουληθεί το νησί μας στην ιδιωτική κερδοφορία (λιμάνια, παραλίες).
Να αποτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού μας  που οξύνθηκε με την απομάκρυνση και συρρίκνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζομένους του Δήμου, πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών,  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων- «παρατασιούχων», αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Οι  5 κομμουνιστές δήμαρχοι, οι εκατοντάδες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", το 5χρονο που πέρασε, πρόβαλαν τα κοινωνικά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν λύσεις,  ανάσα και κουράγιο στο λαό.
Με την πάλη των εργαζομένων και της Λαϊκής Συσπείρωσης δημιουργήθηκαν 14 μόνιμες θέσεις στο Δήμο

Χθες και προχθές παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας στη Γλώσσα και το Ελιος.  Σήμερα παρουσιάζουμε συνοπτικά το πρόγραμμά μας για τη Σκόπελο, που έχει αναλυθεί ήδη σε συσκέψεις ανά κλάδο και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς! Και για να είμαστε τίμιοι με όλους, πολλά από αυτά έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ :
-Ολοκλήρωση Μύλου και κατολισθητικών φαινομένων περιοχής Κάστρου
-Είσοδος λιμανιού Σκοπέλου και Αγνώντας
-Αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής ικανότητας του Δήμου μέσω ΕΣΠΑ στα έργα αποκατάστασης
-Συντήρηση, προστασία,  ανάδειξη της δημοτικής περιουσίας
- Λειτουργία ΧΥΤΑ και Βιολογικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
-Συνολικός σχεδιασμός  και διεκδίκηση χρηματοδότησης από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως  τα αντιπλημμυρικά Σκοπέλου και Αγνώντα

-Οριοθέτηση-διευθέτηση ρεμάτων, ενίσχυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε μέσα και προσωπικό, έλεγχος στατικότητας δημόσιων και δημοτικών κτιρίων
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ:
-Αμεση αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης, καλντεριμιών
-Ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό
-Χώροι απόθεσης κλαδιών και μπάζων, ηλεκτροφωτισμός

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ:
-Μετατρέπουμε τον ΟΡΦΕΑ σε σύγχρονο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων
-Επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου,  αναβάθμιση του Αρχοντικού Βακράτσα και του Μουσείου Νιρβάνα
-Σύγχρονη βιβλιοθήκη στο Κτίριο Μελαχροινού
- Επαναπατρισμός Φωτογραφικού Αρχείου Ζημέρη, μεταφορά από την Εφορεία  Βόλου Αρχαιολογικής Δωρεάς Μέλισσα-Σιψή
-Στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου, των Φεστιβάλ Ρεμπέτικου και SIFFY για τη νεολαία
-Ανάδειξη παραδοσιακών δρωμένων των Αποκριών και λαϊκής δημιουργίας
-Καθιέρωση θεσμών για την προβολή των λογοτεχνών του νησιού
-Πολιτιστικές διαδρομές στον οικισμό για τη γνωριμία επισκεπτών και μαθητών με τα μνημεία και την αρχιτεκτονική του.

ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
-Καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος
-Πλήρως εξοπλισμένο πλωτό ασθενοφόρο με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση- Διεκδίκηση επισκέψεων ιατρών βασικών ειδικοτήτων
-Άμεση καταγραφή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων-ΑμεΑ,  μείωση δημοτικών τελών και τιμολογίων ΔΕΥΑ
-Αγώνας σε συνεργασία με όλους τους νησιωτικούς δήμους της Ελλάδας για επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού  ΦΠΑ
-Κατάργηση  Πράσινου Τέλους και του   80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ
-Διερεύνηση δυνατότητας λειτουργίας Παιδικού Σταθμού και ως βρεφονηπιακού
-Αντιμετώπιση προβλημάτων σχολείων και εξοπλισμός τους με νέες τεχνολογίες
-Επισκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και σταδίου, ασφαλείς συνθήκες του υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ
-Στήριξη του ΑΟ Σκοπέλου και των ακαδημιών του, συνέχεια πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ
-Κάνουμε τους οικισμούς μας φιλικούς και τις παραλίες μας προσβάσιμες στα ΑμεΑ.
-Επέκταση κοιμητηρίου και αγορά νεκροφόρας για την οφειλόμενη τιμή στους αγαπημένους που φεύγουν.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
-Αναβάθμιση και ολοκλήρωση  λιμανιού Σκοπέλου
 -Παλεύουμε για φθηνή, συχνή και ασφαλή συγκοινωνία του νησιού με τον Βόλο,  τη Στερεά και τη Βόρειο Ελλάδα, τη διασύνδεση των τριών νησιών μεταξύ τους και το αεροδρόμιο της Σκιάθου για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και του Τουρισμού
-Πύκνωση δρομολογίων των λεωφορείων τη χειμερινή περίοδο με έκφραση άποψης των κοινοτικών συμβουλίων
-Βελτίωση δρόμων προς μοναστήρια,  αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτόστρωση όπου υπάρχει η δυνατότητα (Καλόγερος, πάνω δρόμος Σταφύλου)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι  θέσεις μας για τον τουρισμό, έχουν  στο επίκεντρο τους αυτοαπασχολουμένους του κλάδου και της εστίασης. Προτεραιότητά μας  οι φτηνές και καλές συγκοινωνίες, η ελεύθερη πρόσβαση σε ακτές, η βελτίωση των οδών προς τα μοναστήρια, η πλήρης λειτουργία όλων των μουσείων του νησιού. Αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες για προβολή και διαφήμιση, τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας,  επιστημονικές μελέτες, εναλλακτικές μορφές. Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και διεκδίκηση της παραλίας από την Κτηματική Υπηρεσία

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες,
Αφήστε πίσω τους νεόκοπους και τους επί χρόνια  παράγοντες και τιμωρήστε αυτούς που σας θεωρούν  δεδομένους ψηφοφόρους σας!
Τούτες τις μέρες δώσαμε τον αγώνα τον καλό! Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά! Στις αποσκευές μας κουβαλάμε την ιστορική παρακαταθήκη του Απόστολου Προβιά, των  κομμουνιστών συμβούλων που έστησαν τη Σκόπελο στα πόδια της, την ανιδιοτελή προσφορά του ακούραστου εργάτη Γιάννη Τραχανά και τόσων άλλων, φίλων και συντρόφων!
Και όπως είπε ο Χαρίλαος, η σπορά έμεινε! Και ανθίζει! Και καρπίζει! Είναι η νέα γενιά  της δουλειάς, της παραγωγής, της δημιουργίας,  που μπολιάζεται στο ψηφοδέλτιό μας με την πείρα και την ορμή των κοινωνικών αγώνων, για να σηκώσει τη Σκόπελο, το νησί μας, στο μπόι των άξιων ανθρώπων της, στο μπόι των ονείρων τους!

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Σ΄ αυτές τις εκλογές κάνε Δημοτική Αρχή τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!
Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα:
Δήμαρχος και Διοίκηση αγωνιστές ή υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής;

ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!
ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!

-Πριν παρουσιάσω τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους αισθάνομαι το χρέος να πούμε ότι μας λείπει ο σύντροφος ο Σπύρος ο Λεμονής, που έφυγε νωρίς…
-Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον  σύντροφο καπετάνιο Μάριο Παπαγεωργίου, που ξέρουμε ότι του λείπουμε και ξέρει ότι μας λείπει…

Η ομιλία του υπ. περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Γούλα

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες, Γλωσσιώτες καιΓλωσσιώτισσες, Κληματιανοί και Κληματιανές,  Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, 

Χαιρετίζω την αποψινή μεγαλειώδη συγκέντρωση,  με την ακράδαντη πεποίθηση ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων και στο Δήμο μας  θα βγουν πιο δυνατά την Κυριακή. Είναι η δική σας, ζωντανή δημοσκόπηση, των  ανθρώπων  του μόχθου! Που καταρρίπτει τα στημένα σενάρια των επιτελείων των κομμάτων του κεφαλαίου, των μνημονίων και των υποψηφίων τους.  Τις προηγούμενες  μέρες αντιμετωπίσαμε την  αποσιώπηση των θέσεών μας,  οργίασαν οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια των άλλων δυνάμεων, τα πολυτελή φυλλάδια, οι επαγγελματικές διαφημίσεις. Οι αντίπαλοί μας επιδόθηκαν σε  ωμούς πολιτικούς εκβιασμούς, φούντωσαν τα ψευτοδιλήμματα, οι προβοκάτσιες και οι ψευτιές, οι αποπροσανατολιστικοί καβγάδες ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ και των υποψηφίων τους, προκειμένου να αποτρέψουν το δυνάμωμα  της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Φίλες και φίλοι,
Γνωρίζουμε ότι τρία ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια έχουν υποψηφίους από τη Γλώσσα, όμως εδώ απόψε ήρθαμε να πούμε πολιτικές αλήθειες για το χτες, το σήμερα και το αύριο.
Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των  κομμάτων που στηρίζουν τον «ευρωμονόδρομο», από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά", αλλά και την 8χρονη διοίκηση της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες στη Θεσσαλία και γενικότερα, δόθηκαν από την Ε.Ε., τις κυβερνήσεις και την Περιφερειακή αρχή της Ν.Δ., αρκετά δισεκατομμύρια. Σ’ αυτούς δίνεται από την Περιφέρεια, πάνω από το 75% του ΕΣΠΑ, το 90% του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της. Τα κονδύλια που μοιράζει η περιφέρεια και τα έργα που διαφημίζει ο κ. Αγοραστός, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετούν κυρίως, στους κλάδους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Αγροτοδιατροφής, του Τουρισμού, των Μεταφορών, των αστικών αναπλάσεων.

Οι πολλοί και στη, βίωσαν και βιώνουν την ανεργία, το ΦΠΑ 24%, το άγριο χαράτσωμα του ΕΝΦΙΑ, τη μερική απασχόληση, την αδιαφορία για την αγροτική παραγωγή, τη μείωση μισθών και συντάξεων, του εισοδήματος  του αυτοαπασχολούμενου, την άγρια φοροληστεία, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Η  ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, με τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θυσιάζει τις ανθρώπινες ανάγκες και το περιβάλλον, μολύνει τον αέρα του Βόλου με την ΑΓΕΤ, το έδαφος και τα νερά του Παγασητικού. Ο κ. Αγοραστός που αυτοπροβάλλεται ως περιφερειάρχης των «έργων», δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, χρηματοδότηση και έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, τον αντιπυρικό και την αντιπλημμυρική προστασία, που έχουν βαριές συνέπειες και στο νησί μας όπως το νιώσαμε το 2015 με τις πλημμύρες,  γιατί αυτά δεν φέρνουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Από πέρυσι τον Αύγουστο ο κ. Αγοραστός άρχισε την προεκλογική του καμπάνια. Μας φλόμωσε με εκατομμύρια με το νέο βαρύγδουπο σχέδιο για τις Β. Σποράδες, που αυτή τη φορά θα ονομάζεται Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

Ας δούμε όμως τι έκανε -και κυρίως τι δεν έκανε-στο νησί μας:
-Επί μια οκταετία, δεν έγινε ένα μέτρο αντιπλημμυρικού έργου
-Καμία πρόβλεψη για την αντισεισμική θωράκιση και τον έλεγχο στατικότητας δημόσιων και δημοτικών κτιρίων
-Στασιμότητα στην αντιπυρική θωράκιση, καμία παρέμβαση για την υποστελέχωση του ΠΚ Σκοπέλου
-Κοροϊδία για τη μελέτη επισκευής του Κέντρου Υγείας που καταρρέει και τη δραματική υποστελέχωσή του
-Καμία αντίδραση για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό το χειμώνα.
-Επί χρόνια  οι Γλωσσιώτες και Σκοπελίτες σπάζουν τα αυτοκίνητά τους στην επαρχιακή οδό-ναρκοπέδιο, με τις λακκούβες και τα σοβαρά προβλήματα στους Αγίους Αποστόλους. Παίζουν με τη νοημοσύνη και την υπομονή μας, αφού  μας  θυμήθηκαν 20 μέρες πριν τις εκλογές. Ούτε μια διαπλάτυνση για να εξυπηρετηθεί και ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος.
-Πέρυσι το καλοκαίρι διατέθηκαν  σχεδόν το 1/3 κονδυλίων σε σχέση με το 2017 για την αποψίλωση των πρανών της επαρχιακής οδού
-Άφαντη παραμένει η σήμανση και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Λουτρακίου
-  Ενώ πέρυσι το Μάιο Απέρριψε την πρόταση για ένταξη στο ΠΑΑ της ασφαλτόστρωσης Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-  Περιβολιού, πριν δυο μήνες το εμφάνισε ως δικό του, αποκρύπτοντας ότι ο Δήμος δανείστηκε 870.000€
-Προκήρυξε διαγωνισμό καθαρισμού  ρεμάτων χωρίς καν να ρωτήσουν τις τοπικές κοινωνίες και τελικά μόνο επιφανειακά και μόνο εκεί που έμπαινε μηχάνημα έγινε
- Το έργο  για το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας χάθηκε
-Τα καλντερίμια στη Σκόπελο τα έφτιαξαν και τα ξανάσπασαν στην επόμενη βροχή γιατί τα νερά έμπαιναν στα σπίτια.
-Ούτε φωνή ούτε ακρόαση στο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για βοήθεια στους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς του νησιού, με παραχώρηση 2 γεωπόνων (έναν για την ελαιοκαλλιέργεια και 1 για την κτηνοτροφία), καμία παρέμβαση για τα προβλήματα των ψαράδων μας.
-Καμία πρόοδος για τις λιμενικές υποδομές του Λουτρακίου.

Βέβαια, τώρα, προεκλογικά, για να καλύψουν τη γύμνια του απολογισμού τους έφτασαν να διαφημίζουν ακόμη και τη Λιμνοδεξαμενή Πανόρμου, ένα κουφάρι έργου  εκατομμυρίων € σε αχρησία στο μέσον του νησιού.

Η  ανάπτυξη που προωθεί η διοίκηση της Ν.Δ. στην περιφέρεια, έχει πανάκριβα διόδια στην ΠΑΘΕ, αλλά το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο στο νησί  σε άθλια κατάσταση,  ανακατασκευές καλντεριμιών  για τους εργολάβους, αλλά ελάχιστα έργα ύδρευσης και άρδευσης, σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς,  χώρους πολιτισμού και αθλητισμού που θα καλύπτουν δωρεάν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Ενώ στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις για ακριβό τουρισμό, λιμενικά έργα για την ακριβή κρουαζιέρα και μαρίνες για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια στη Μαγνησία, καταδυτικών πάρκων για ακριβό τουρισμό στις Σποράδες,  αδιαφορεί για το δικαίωμα του λαού στον τουρισμό και το δικαίωμα των νησιωτών για φθηνές και τακτικές θαλάσσιες συγκοινωνίες, που θα έδιναν ανάσα και στους μικρούς επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού με τα λίγα δωμάτια. Η στήριξη της περιφέρειας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, χωρά μια μικρή μερίδα μεταποιητικών βιομηχανιών αγροτικών προϊόντων και μεγαλοαγροτών, μα όχι τα ελαιοτριβεία,  όχι τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, που συνθλίβονται από την ΚΑΠ της Ε.Ε. και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, που υλοποιεί με ευλάβεια.

Αυτά τα συμφέροντα των λίγων, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ. και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εγκατάσταση βάσεων του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. στη Θεσσαλία και στην χώρα μας, υπηρέτησε η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ.
Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Γλώσσας και του Λουτρακίου, πρέπει να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση της Ν.Δ. και τον κ. Αγοραστό.

 Να μη δώσουν όμως την ψήφο τους, στις άλλες παρατάξεις της δήθεν αντιπολίτευσης, γιατί από κοινού στήριζαν τις βασικές αντιλαϊκές επιλογές και το αντιδραστικό  θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της περιφερειακής και της τοπικής διοίκησης και ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων των λίγων.

Να γυρίσουν την πλάτη στον κοινό συνδυασμό ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιλιμίγκα, που ενώ έχουν ίδια πολιτική «σφάζονται» για τις καρέκλες, υποσχόμενοι ότι αυτοί θα είναι καλύτεροι διαχειριστές των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ο κ. Τσιλιμίγκας και η παράταξή του δεν εξέδωσαν ούτε ένα δελτίο τύπου, μια ανακοίνωση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο σκοπελίτικο λαό, στις πλημμύρες του 2015, στο χιονιά του 2017,  έστω και για τα μάτια του κόσμου. Τα κόμματα που τον στηρίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κάνουν πως σκοτώνονται στη Βουλή αλλά στην Περιφέρεια είναι συνεταιράκια.
Να μην εμπιστευτούν τον συνδυασμό του κ. Κουρέτα! Εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος, αλλά είναι κι αυτός υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής και ανάπτυξης, πλασιέ «πράσινων» ευρωπαικών προγραμμάτων  και φιλοδοξεί να είναι το «μπαλαντέρ» στον β’ γύρο των εκλογών και μετά απ’ αυτές, στηρίζοντας με ανταλλάγματα, είτε τη Ν.Δ και τον κ. Αγοραστό, είτε το κοινό ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιλιμίγκα. Έχει αλλάξει όλες τις φανέλες, αφού  στο παρελθόν έχει συμπορευτεί και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και με το ΠΑΣΟΚ!

Να γυρίσουν την πλάτη στον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που συμφωνούσε στα βασικά με τον κ. Αγοραστό, με την ουσία του αντιλαϊκού πλαισίου της τοπικής διοίκησης και των γενικότερων πολιτικών της Ε.Ε., των  κυβερνήσεων και την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας.

Να μη σκορπίσουν την ψήφο τους στα ανώδυνα για το εκμεταλλευτικό σύστημα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ,  που μέχρι πρότινος συστεγάζονταν στην ίδια περιφερειακή ομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες,
Σας καλούμε στις εκλογές της Κυριακής να υπερψηφίσετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στο Δήμο, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στις σαρωτικές πολιτικές της Ε.Ε., των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων, στο απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο της Τ.Δ. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των εργατικών, αγροτικών, λαϊκών αγώνων, ανέδειξε όλα τα προβλήματα στο περιφερειακό συμβούλιο και διεκδίκησε με συγκεκριμένες προτάσεις, μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Ανέδειξε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας προς όφελος των εργαζόμενων, κόντρα στο κεφάλαιο, στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία και οι γυναίκες της Γλώσσας, χρειάζονται περιφερειακή αρχή που θα εναντιώνεται αγωνιστικά μαζί τους, στις αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε, κυβερνήσεων, στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις, στην παρουσία ξένων βάσεων στη Θεσσαλία και στη χώρα μας, στον Δήμο-επιχείρηση και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Που θα διεκδικεί τη δραστική μείωση κάθε τοπικής και έμμεσης φορολογίας, στην προοπτική κατάργησής τους και την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Μια περιφερειακή αρχή που θα διεκδικεί μέτρα στήριξης της πλειοψηφίας του λαού, στήριξης των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κατάργηση της μερικής και ελαστικής εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για την ουσιαστική ελάφρυνση από τα φορολογικά βάρη, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια και εκπαίδευση, για έργα και υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά), των λαϊκών περιουσιών, του περιβάλλοντος, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησής τους. Που θα αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, των λιμανιών και αεροδρομίων, των παραλιών, ιαματικών πηγών, ορεινών όγκων και δασών. Να ανακληθεί η άδεια καύσης RDF/SRF και ΠΕΤ ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ και η απόφαση που επιτρέπει την δημιουργία μονάδων παραγωγής RDF/SRF. Για την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την παραχώρηση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων σε επιχειρηματίες, ΣΔΙΤ και ΚΟΙΝΣΕΠ, για την απαγόρευση της καύσης των απορριμμάτων.

Τέτοια περιφερειακή αρχή μπορεί να είναι μόνο ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζεται από το ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές και έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τις δομές διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η οποία βασίζεται σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην  εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό και έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των  σύγχρονων αναγκών μας.

Γι’ αυτό, όλοι μας και ο καθένας ατομικά να δώσουμε μέχρι τέλος τη μάχη της ψήφου,  με τα ψηφοδέλτια στο χέρι μέχρι την κάλπη,  άνθρωπο τον άνθρωπο για να μη χαθεί καμία λαϊκή ψήφος, αντίθετα να κερδηθούν πολλές καινούργιες
Τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας!.

Η ώρα πλησιάζει ! Η Σκόπελος να σηκώσει ανάστημα  ψηφίζοντας μαζικά Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στο Δήμο Σκοπέλου! Να εκλέξουμε ξανά κομμουνιστή δήμαρχο στη Σκόπελο, τον Γιώργο Αναγνώστου!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.