Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Απάντηση του συνδυασμού “Ενότητα για την Πρόοδο - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον Πέτρο Βαφίνη, σε συκοφαντικές ενέργειες εις βάρος του

Με μία άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια, σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα συκοφαντίας στην Αλόννησο εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη και επικεφαλής του συνδυασμού:
«Σήμερα, οκτώ ημέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, γίναμε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου φαινομένου  συκοφαντίας που για πρώτη φορά στα χρονικά βιώνει η Αλόννησος. Συγκεκριμένα, η κυρία Βάνα Αθανασίου, σύζυγος του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεώργιου Αθανασίου ο οποίος κατεβαίνει με το συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ διανέμει εκτυπωμένη σελίδα με στόχο τη συκοφαντική δυσφήμιση της δημοτικής αρχής έργων που έχει πράξει έως σήμερα. Με μία αστήρικτη και ατεκμηρίωτη αφορμή σχετικά με την ανταπόκριση τότε της δημοτικής αρχής στο φλέγον ζήτημα της ροής των προσφύγων που βίωσε και η Αλόννησος τρία χρόνια πριν, δηλαδή το 2016, διαστρεβλώνει και παραποιεί τα γεγονότα και μας κατηγορεί απερίσκεπτα πως επιδιώκουμε να μετατρέψουμε το νησί σε μόνιμο χώρο υποδοχής των προσφύγων. ΟΜΩΣ, η αλήθεια είναι διαφορετική και αποδεικνύεται με συγκεκριμένα ντοκουμέντα. Παραθέτουμε από την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ link (κλικ) με δημοσίευμα στις 10-2-2016  που αναφέρεται επί λέξει, με δήλωση του Δημάρχου:
«Δεν θέλουμε στην Αλόννησο hot - spot. Δεν θέλουμε στην Αλόννησο κέντρο υποδοχής προσφύγων. Δεν θέλουμε καμία δομή, καθώς δεν υπάρχει θέμα με ροές μεταναστών. Απλά επιμένουμε στην πρότασή μας να προκύψει ένας χώρος, ένα προσωρινό κατάλυμα ώστε όταν φτάνουν στο νησί μας μετανάστες, να μην παραμένουν σε ένα οικόπεδο σαν τα γίδια, αλλά να πάρουν μια ανάσα σε ένα κατάλυμα και την επόμενη ημέρα, με το πρώτο πλοίο της γραμμής, να μεταφερθούν από το Λιμενικό στο Κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Βόλο».
Ο λόγος λοιπόν που ως δημοτική αρχή αντιδράσαμε άμεσα πριν τρία χρόνια και ζητήσαμε το παραπάνω, ήταν προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των δημοτών μας στο νησί και να εξαφανίσουμε την όποια πιθανότητα ή κίνδυνο για εμφάνιση κρουσμάτων σοβαρών επιδημιών λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. Επιπλέον η Αλόννησος, που στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό της από τον τουρισμό, δεν έπρεπε να έχει παρόμοια τύχη  με άλλα νησιά του Αιγαίου που είδαν τις αφίξεις των Τουριστών τους και άρα και τα εισοδήματα τους να κατακρημνίζονται.

Η προσβλητική  λοιπόν για το  ήθος των Αλοννησιωτών  επίθεση έρχεται σε αντίθεση με την επιτυχημένη διαχείριση τον θέματος των προσφύγων από τη Δημοτική αρχή πριν τρία χρόνια, και έχει ως μοναδικό στόχο τη διαστρέβλωση των γεγονότων και τη δημιουργία εντυπώσεων σήμερα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά.

1.     Για ποιο λόγο υπήρξε σήμερα αυτή η αντίδραση, τόσο καιρό μετά την επίλυση του ζητήματος;

2.     Για ποιο λόγο η αντίδραση έγινε με έναν τόσο υπόγειο και καταχθόνιο τρόπο που δεν επιτρέπει τον διάλογο και την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων;

3.     Ποια είναι τα βαθύτερα κίνητρα τέτοιων συκοφαντικών πρωτοβουλιών όταν μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική Αρχή το έχει ήδη λύσει επιτυχώς; 



Καλούμε λοιπόν  τον επικεφαλής του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ κ. Παναγιώτη Αναγνώστου, του οποίου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι και σύζυγος του ατόμου που διανέμει το κατάπτυστο υλικό, να πάρει θέση και να απαντήσει έντιμα, καθαρά και άμεσα σχετικά με το ζήτημα.

Καλούμε επίσης τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Αθανασίου, του οποίου η σύζυγος Βάνα Αθανασίου διανέμει το συκοφαντικό υλικό, να πάρει θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα συκοφαντίας που απειλεί να διαταράξει τον δίκαιο και έντιμο προεκλογικό αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.