Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Απάντηση του συνδυασμού «Ενότητα για την Πρόοδο - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον Πέτρο Βαφίνη για το θέμα των προσφύγων

[Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι Αλοννησιώτες διαθέτουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη, πράγματα για τα οποία είμαι και δηλώνω προσωπικά πολύ υπερήφανος!]
ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΦΙΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Πριν τρία χρόνια ως Δημοτική Αρχή,  κληθήκαμε να διαχειριστούμε μία έκτακτη εθνική κρίση. Μόνο που αυτή τη φορά, είχε να κάνει με ανθρώπινες ψυχές σε εξαθλιωμένη κατάσταση και μάλιστα την τελευταία φορά, ανάμεσα στα 150 άτομα που μεταφέρθηκαν με το λιμενικό σκάφος στο λιμάνι υπήρξαν 85 παιδιά, από βρέφη μέχρι ηλικίας 12 ετών.

Για εμάς ήταν υποχρέωση και καθήκον να σκύψουμε πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους και να φροντίσουμε την προσωρινή ολιγοήμερη διαμονή τους στο νησί μας. Οι πολίτες της Αλοννήσου, δείχνοντας την ευαισθησία και τον πολιτισμό τους, έτρεξαν αυθόρμητα να συνδράμουν στην προσπάθεια μας αυτή. Έφεραν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, σκεπάσματα και άλλα πολλά πολύτιμα για την περίσταση αγαθά.

Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι Αλοννησιώτες διαθέτουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη, πράγματα για τα οποία είμαι και δηλώνω προσωπικά πολύ υπερήφανος!

Η απόφαση μας λοιπόν αυτή, αποδεικνύει τους πραγματικούς λόγους που ζητήσαμε ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή αυτό το χώρο, που δεν ήταν άλλοι από την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των προσφύγων και την αποσόβηση του κινδύνου κρουσμάτων επικίνδυνων επιδημιών για τον πληθυσμό της Αλόννησου, για τις λιγοστές ημέρες παραμονής των προσφύγων στο νησί.

Κύριε Αναγνώστου,

Είναι λογικό να μην γνωρίζετε τα παραπάνω, γιατί ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε. Φαίνεται πως δεν επισκεφθήκατε ποτέ τους χώρους, ενώ φροντίσατε να αποχωρήσετε πριν την διαλογική συζήτηση για το φλέγον αυτό ζήτημα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως μάλιστα αποδεικνύεται από την Απόφαση που εσείς ο ίδιος φροντίσατε να επισυνάψετε!
Για την ενημέρωση σας  το θέμα αυτό, κύριε Αναγνώστου, λύθηκε επιτυχώς πριν τρία χρόνια, σε περίπτωση που δεν το μάθατε και αποφασίσατε τώρα να "θυμηθείτε", λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Και λύθηκε από τη Δημοτική αρχή, χωρίς αντίκτυπο στην υγεία των Δημοτών και χωρίς ζημιά στον τουρισμό μας.

Αυτό που δεν λύθηκε είναι η αδιαφορία και η άγνοια σας για αυτό και άλλα Δημοτικά θέματα και γενικότερα  για  τα προβλήματα που απασχολούν τον λαό της Αλόννησου, γεγονός που φοβόμαστε πως συμπαρασύρει και ορισμένους από τους υποστηρικτές σας.
Κύριε Αναγνώστου, παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες επί του θέματος που φαίνεται πως δεν είδατε ποτέ.

Με εκτίμηση,
Πέτρος Βαφίνης 
Δήμαρχος Αλοννήσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.