Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου Δημήτρης Ευσταθίου αρνείται τη στήριξη της Κουμουνδούρου

Στην κίνηση δεκάδων υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, οι οποίοι αρνούνται την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συμπεριλαμβάνεται και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Σκόπελος, όλοι μαζί!” και υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου Δημήτρης Ευσταθίου, ο οποίος εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν αποδέχεται την στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα.

• Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον συνδυασμό "Σκόπελος, όλοι μαζί!"

Τί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών καλεί τους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι «δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων, γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού».

Στη βάση αυτής της λογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς «στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες». Διευκρινίζει παράλληλα πως το κάλεσμα αυτό «δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης».

Εξάλλου, όπως τονίζει, «στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.