Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Με πολλές αποκαλύψεις η κεντρική ομιλία του Πέτρου Βαφίνη και του συνδυασμού του στο Πατητήρι Αλοννήσου

 ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΦΙΝΗΣ: ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μια άκρως ενδιαφέρουσα, εντυπωσιακή και αποκαλυπτική ομιλία του Δημάρχου Αλοννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για την Πρόοδο – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» κ. Πέτρου Βαφίνη, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλήθος  παρευρισκομένων την Παρασκευή 24 Μαΐου, το απόγευμα στο λιμάνι του Πατητηρίου.  
Η ομιλία του νυν Δημάρχου  και εκ νέου υποψηφίου για το αξίωμα του Δημάρχου Αλοννήσου, κ. Βαφίνη είχε κατεξοχήν ενημερωτικό και τεχνοκρατικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε στα πάνω από 150 ζωτικά έργα ανάπτυξης, τις εκατοντάδες σημαντικές δράσεις σε όλους τους τομείς, τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίστηκαν για την Αλόννησο και τις περισσότερες από 60 καθοριστικές μελέτες για το μέλλον που συνέθεσαν την πολύ παραγωγική θητεία του συνδυασμού και του Δημάρχου για την πενταετία 2014-2019.

Τονίστηκε πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου, μάχες δόθηκαν και δίνονται σε διαρκή βάση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, υγείας, περιβάλλοντος, παιδείας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας με έμφαση στην Τρίτη Ηλικία, την οικογένεια, την νέα γενιά και ευρύτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η Δημοτική Αρχή πρωτοπόρησε πανελληνίως,  κάνοντας την Αλόννησο, παράδειγμα για άλλες περιοχές μέσα από την πρωτοβουλία συρρίκνωσης  της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Επιπλέον για πρώτη φορά, ο  Δήμος Αλοννήσου απέσπασε δεκάδες βραβεία που αφορούν το περιβάλλον, τον τουρισμό και την καινοτομία, βραβεία που όπως δήλωσε ο δήμαρχος, ανήκουν σε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως, που με την αγάπη τους,  το σθένος και την υπομονή τους υποστήριξαν ενεργά την Δημοτική αρχή, όλα αυτά τα χρόνια.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η Αλόννησος θα γίνει ο πρώτος προορισμός της Ελλάδας με υποβρύχιο μουσείο, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και πλήθος φορέων, τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας τα δεδομένα όλου του Ελληνικού Τουρισμού, ενώ μέσα από στοχευμένες δράσεις προβολής η Αλόννησος βγήκε από την αφάνεια και προβάλλεται μάλιστα περισσότερο από άλλους δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η συνέχεια της ομιλίας ήταν καταιγιστική, με αναφορά στις 29 νέες δεσμεύσεις στους τομείς, οικονομία-ανάπτυξη, καθαριότητα- ανακύκλωση, συνδεσιμότητα – συγκοινωνία, τουρισμός, υγεία, απασχόληση, καθημερινότητα, πρόνοια, πολιτισμός-αθλητισμός καθώς και στα 28,1 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ που  είναι σε θέση όπως φαίνεται μόνο αυτός ο συνδυασμός να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει για την περίοδο 2019-2023 μέσα από  ένα εντυπωσιακό εύρος προγραμμάτων χρηματοδότησης και με βάση τη τεχνογνωσία, την πλούσια εμπειρία και την ικανότητα που διαθέτει η ομάδα με επικεφαλής τον κ. Βαφίνη.

Έπειτα, τέθηκε από το Δήμαρχο Αλοννήσου και το διακύβευμα των φετινών Δημοτικών εκλογών κατά την εμπειρία του, για το νησί.  Η Αλόννησος βρίσκεται στο κομβικό σημείο που μπορεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για περισσότερα έργα ή δράσεις που θα καθορίσουν, όχι μόνο την επόμενη τετραετία αλλά το μέλλον του νησιού για πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, οι διαδικασίες πολύπλοκες έως παράλογες, ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος και τα πάντα απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και τεράστια γνώση και εμπειρία, προκειμένου να μην «τιναχτούν όλα στον αέρα». Η χρηματοδότηση που με σκληρή δουλειά και υπέρβαση διασφάλισε η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα επί θητείας του συνδυασμού του Πέτρου Βαφίνη, δεν αφορά ποσά που θα δίνονταν έτσι κι αλλιώς στην Αλόννησο. Ένα λάθος ή μια καθυστέρηση αρκεί για να πάνε πίσω όλα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο αν και κάποιοι ακόμη πιστεύουν πως θα τα βρουν όλα «έτοιμα στο πιάτο». Όμως τελικά είναι πολύ εύκολο να χαθούν ευκαιρίες για δράσεις ή έργα που εμφανίζονται, μια φορά τα 50 χρόνια.

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω, ο κ. Βαφίνης παρέθεσε μία σειρά από έργα- δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία και ανέλυσε ένα προς ένα την ιδιαιτερότητα τους. Εξήγησε με λεπτομέρεια, πώς μέσα από κρίσιμες παρεμβάσεις και κατάλληλους χειρισμούς είναι σε θέση ο συνδυασμός του να διασφαλίσει ή να  «σώσει» ή να ολοκληρώσει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα κατοχυρώσουν ένα νέο και καλύτερο επίπεδο ζωής για τους Δημότες. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πατητήρι – Νέος Οικισμός – Βότση – Χώρα Αλοννήσου με τη δέσμευση μείωσης του τιμολογίου μετά την ολοκλήρωση του έργου, μέχρι και 50% στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ένα άλλο από τα πολλά παραδείγματα που αναφέρθηκαν, αφορά στον βιολογικό καθαρισμό, ένα έργο-υποχρέωση με εξαιρετικές δυσκολίες που όμως θα φανεί η τεράστια χρησιμότητα του το 2023, που όλες οι επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, ειδάλλως θα πρέπει να διαθέτουν το δικό τους!

Η τοπική οικονομία και ο τουρισμός αποτελούν  επίσης κορυφαία προτεραιότητα για τον συνδυασμό. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, ενώ μέσα από στοχευμένες δράσεις προβολής σε συνδυασμό με έργα πνοής – δεσμεύσεις του συνδυασμού, όπως τα υποβρύχια μουσεία, τα περιπατητικά μονοπάτια, η μαρίνα και το λιμάνι, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα νέων αγορών.

Ταυτόχρονα, έκανε μνεία σε όλες τις διαστάσεις της καθημερινότητας του Αλοννησιώτη, μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις και επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό ετοιμότητας σε πεδία υψίστης σημασίας όπως ενδεικτικά, η συνδεσιμότητα, το υδατοδρόμιο, η λιμνοδεξαμενή, τα νέα αλιευτικά καταφύγια, η κατασκευή πλωτής εξέδρας στο αλιευτικό καταφύγιο της Βότσης,  οι υπηρεσίες υγείας, η φροντίδα στην Τρίτη ηλικία, η στελέχωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δήμο, η καθαριότητα, η δημοτική συγκοινωνία, η ανακύκλωση, ο εκσυγχρονισμός των εργαλείων προβολής, η οδοποιία και οι ασφαλτοστρώσεις, οι αποχετεύσεις ομβρίων, το ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης, ο εκσυγχρονισμός δημοτικών μηχανημάτων  έργου, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, τα αδέσποτα ζώα, κλπ.

Ο κ Βαφίνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια στο τέλος, όλους τους Δημότες για την αμέριστη στήριξη τους αλλά και το προσωπικό του Δήμου Αλοννήσου που «έβαλε πλάτη» να γίνει όλο αυτό το μεγάλο έργο, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους Αντιδημάρχους για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους, καθώς επίσης και στους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν τα μέγιστα, όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας μάλιστα, πως ήταν και πολλοί και ανεξαρτήτως παράταξης.

Κλείνοντας την ομιλία του που προκάλεσε τον γενικό ενθουσιασμό του εντυπωσιακού αριθμού παρευρισκομένων που την παρακολούθησαν, αναφέρθηκε στο στόχο της επόμενης θητείας που είναι η Αλόννησος να κατακτήσει την κορυφή και πριν προχωρήσει στην παρουσίαση του δυναμικού και ικανού συνδυασμού του, ο κ. Βαφίνης κάλεσε τους δημότες της Αλοννήσου να τους τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους και ζήτησε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή για μία δυνατή δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.