Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Έχουμε εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής της 26ης Μάιου 2019. Η φετινή εκλογική διαδικασία ανάμεσα σε τρεις συνδυασμούς δεν θα αναδείξει μόνο τη νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά επιπλέον, θα καθορίσει το μέλλον της Αλοννήσου για τις επόμενες δεκαετίες. Ο λόγος είναι πως η Αλόννησος βρίσκεται στο κομβικό σημείο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τη δρομολόγηση ουσιαστικών εξελίξεων. 

Ως Δημοτική αρχή της περιόδου 2014 -2019, συνειδητοποιήσαμε εξαρχής πως η πορεία προς την ανάπτυξη είναι μονόδρομος με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη του τουριστικού τομέα. Εκατοντάδες δράσεις υλοποιήθηκαν, σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν, κύρια έργα έχουν ενταχθεί προς υλοποίηση και πολλά άλλα είναι έτοιμα να ενταχθούν, εφόσον γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί από τη νεοεκλεγείσα αρχή. Πρωτοπορήσαμε πανελληνίως και γίναμε το παράδειγμα για άλλες περιοχές, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συρρίκνωσης  της χρήσης της πλαστικής σακούλας, γεγονός που μας καθιέρωσε όχι μόνο για την περιβαλλοντική μας ευαισθητοποίηση αλλά και για την  μοναδική σύνδεση που επιτύχαμε ανάμεσα στον τουρισμό και  την οικολογία. Επιπλέον, η Αλόννησος θα γίνει ο πρώτος προορισμός της Ελλάδας με υποβρύχιο μουσείο χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως πλέον η Αλόννησος έχει καθιερωθεί στο τουριστικό «χάρτη» της χώρας και φιλοξενείται τακτικά σε αφιερώματα των κορυφαίων Ελληνικών αλλά και διεθνών ΜΜΕ. 

Ταυτόχρονα, κληθήκαμε να διαχειριστούμε επιτυχώς, έκτακτες καταστάσεις όπως ο χιονιάς του 2017 και οι φωτιές του 2018, δίνοντας δείγματα γραφής σε επίπεδο οργάνωσης και ετοιμότητας. Εκτός από τα έργα υποδομής, εστιάσαμε επιπλέον στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σκύψαμε πάνω στα προβλήματα της Τρίτης ηλικίας και των ΑΜΕΑ.  

Λάβαμε αποφάσεις με ανιδιοτέλεια και γνώμονα το κοινό καλό, την αγάπη για το νησί και τον συνάνθρωπο και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον και  τις επόμενες γενιές. Τα σημαντικά πράγματα που διασφαλίσαμε, τα κερδίσαμε με σκληρή δουλειά και μέσα από διεκδικήσεις.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όπως εξάλλου τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο εάν δεν γίνει η  κατάλληλη διαχείριση στο μέλλον.

Χωρίς αμφιβολία, «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και για το λόγο αυτό ανανεώσαμε και εμπλουτίσαμε το δυναμικό μας ως ομάδα, ακούσαμε και ακούμε με προσοχή όλες τις κριτικές, τις θετικές αλλά κυρίως τις αρνητικές και μέσα από έναν διαρκή μηχανισμό ελέγχου, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, γινόμαστε καλύτεροι, ώστε να δεσμευθούμε για ακόμη περισσότερα έργα και δράσεις και να «θεραπεύσουμε» ακόμη περισσότερα προβλήματα του τόπου μας. Στόχος μας είναι να κατακτήσει η Αλόννησος την κορυφή, θέση που δικαιωματικά αξίζει στους Αλοννησιώτες, ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για κάτι καλύτερο, για την οικογένεια και τα παιδιά τους. 

Μιλώντας για το σήμερα, διαπιστώσαμε με χαρά πως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των ίδιων οικογενειών συμμετέχουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, πράγμα υγιές και σημαίνει ότι οι  κάτοικοι του νησιού θα επιλέξουν με κριτήριο το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού, την ικανότητα αλλά και την εμπειρία του υποψήφιου δημάρχου και όλης  της ομάδας του. 

Κι αυτό, γιατί στην κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή η Αλόννησος δεν διαθέτει την «πολυτέλεια» ούτε μίας «συγγενικής» ή «φιλικής» ψήφου, πόσο μάλλον μίας ψήφου με άλλες προεκτάσεις και ανταλλάγματα. Αυτά άλλωστε είναι τα πιστεύω του συνδυασμού μας και αυτό μας ενώνει όλους ως ομάδα στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, στο πλαίσιο  του αγώνα που κάνουμε, αλλά και που είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε εάν μας εμπιστευθείτε ξανά.

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στις δύο ομιλίες που θα πραγματοποιήσουμε την Πέμπτη 23 Μαΐου στη Βότση και την Παρασκευή 24 Μαΐου στο Πατητήρι, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε το στοχευμένο πρόγραμμα μας για τη νέα τετραετία με συγκεκριμένες προτάσεις, δράσεις και δεσμεύσεις. 

Με εκτίμηση, 
Πέτρος Βαφίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.