Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Αλόννησος | Ενθουσιώδης και πολυπληθής ανταπόκριση στην ομιλία του Πέτρου Βαφίνη στη Βότση

Ενθουσιασμό προκάλεσε στο πλήθος παρευρισκομένων η ομιλία που πραγματοποίησε στη Βότση, την Πέμπτη 23 Μαΐου, ο Συνδυασμός Ενότητα για την Πρόοδο – Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής τον Πέτρο Βαφίνη. 

Εστιάζοντας στην ιδιαιτερότητα και τα χαρακτηριστικά της Βότσης, ο επί οκταετίας Δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στον οικισμό.

Η καταγραφή ξεκίνησε με το σημαντικότερο έργο, που είναι το αλιευτικό καταφύγιο,  προστιθέμενη αξία για την περιοχή της Βότσης, αλλά και όλη την Αλόννησο. Ένα έργο, που προσφέρει ασφάλεια στους αλιείς της Αλοννήσου. Στάθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα που κάνει ως δημοτική αρχή στον πλευρό των ψαράδων, όχι μόνο μέσω του έργου αυτού, αλλά και με διεκδικήσεις από οποιαδήποτε δυνατή θέση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Άλλωστε, η πρόθεση στήριξης του συνδυασμού στους αλιείς φαίνεται ξεκάθαρα και από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του.


Άλλα έργα όπως η παιδική χαρά, οι αναπλάσεις, η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, οι τσιμεντοστρώσεις αλλά και η ολοκλήρωση ποδοσφαιρικού γηπέδου δίπλα στην Βότση αποδεικνύουν επιπροσθέτως την σημασία που αποδίδει  η Δημοτική Αρχή στον οικισμό.

Για την επόμενη τετραετία ο κ. Βαφίνης τόνισε πως η Βότση θα εντάσσεται  σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής του προγράμματος του συνδυασμού που περιλαμβάνει 29 νέες δεσμεύσεις σε όλα τα πεδία και επιπλέον 28,1 εκατομμύρια ευρώ για την Αλόννησο.
Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η ένταξη του οικισμού στο πολύ σημαντικό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, παρά του ότι δεν είχε συμπεριληφθεί από την αρχή γιατί δεν πληρούσε τα πληθυσμιακά κριτήρια. «Μετά από συνεχείς και στοχευμένες παρεμβάσεις μας, τελικά επιτύχαμε το ακατόρθωτο όπως ανέφερε άλλωστε και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός πριν λίγες μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαφίνης.

Η Βότση θα εντάσσεται και στο εξίσου πολύ μεγάλο έργο της αντικατάστασης όλων των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, δίνοντας έτσι λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Σημειώνεται πως το έργο μόλις  ολοκληρωθεί, θα μειώσει το τιμολόγιο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά έως και 50%!

Αλλά έργα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του οικισμού και  που δεσμεύεται ο συνδυασμός να υλοποιήσει, είναι η ανάπλαση του καλντεριμιού της Βότσης, η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, η αποχέτευση ομβρίων υδάτων και η προστασία του γκρέμνου στο αλιευτικό καταφύγιο σε ορισμένο σημείο.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου στο σημείο αυτό, κατέστη σαφές πως τα παραπάνω έργα δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται δεδομένα ούτε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν  έτσι κι αλλιώς στην Αλόννησο, όπως βολεύει άλλωστε κάποιους να διαδίδουν. Η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και  η ολοκλήρωση έργων εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητα και εμπειρία της δημοτικής αρχής να χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις, να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες όλων των προγραμμάτων και να διαθέτει τις απαραίτητες διασυνδέσεις. Για το λόγο αυτό, επεσήμανε πως σε καθεστώς ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, υποστελέχωσης του Δήμου και παράλογης γραφειοκρατίας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να χαθεί ούτε μια ευκαιρία χρηματοδότησης  έργων ζωτικής σημασίας και ούτε μια ημέρα από το πολύτιμο χρόνο της δημοτικής αρχής, λόγω άγνοιας ή απειρίας. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των μελών της ικανής και δυναμικής ομάδας του συνδυασμού που διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση και την ικανότητα να φέρει εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο της δημοτικής αρχής.

Ως μοναδικός συνδυασμός στην Αλόννησο με 29 νέες δεσμεύσεις (κλικ) σε όλα τα πεδία (οικονομία-ανάπτυξη, καθαριότητα- ανακύκλωση, συνδεσιμότητα – συγκοινωνία, τουρισμός, υγεία, απασχόληση, καθημερινότητα, πρόνοια, πολιτισμός - αθλητισμός) αλλά και χρηματοδότηση 28,1 εκατομμυρίων ευρώ που εγγυάται να  διασφαλίσει, ο κ. Βαφίνης κάλεσε τους κατοίκους της Βότσης να τιμήσουν ξανά τον συνδυασμό με την εμπιστοσύνη τους και ζήτησε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή για μια δυνατή δημοτική αρχή.

Τέλος προσκάλεσε το ενθουσιώδες πολυπληθές κοινό στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού την Παρασκευή στο Πατητήρι, για να ακούσουν τα πεπραγμένα της πενταετίας 2014-2019, με όλες τις απαντήσεις, αλλά και το συνολικό πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2023 με πολλές αποκαλύψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.