Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Αλοννήσου στον τομέα της Υγείας

Απόλυτα παραγωγική και ωφέλιμη για το κοινό καλό αποδείχθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη με την παιδίατρο, κυρία Ρηγίνα Σκλάβου την Τρίτη 14 Μαΐου 2019. 
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, συμφωνήθηκε η επίσκεψη  της ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου μια φορά το μήνα, για τη δωρεάν εξέταση των παιδιών του νησιού! Η κυρία Σκλάβου διορίστηκε πρόσφατα στη θέση του παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενώ πριν τον διορισμό της συνεργάστηκε με το Δήμο Αλοννήσου στο πλαίσιο της ανάγκης για την παροχή φροντίδας στον παιδικό σταθμό, έπειτα από αίτημα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την έμπειρη παιδίατρο, τόσο για την άριστη συνεργασία που είχε με το Δήμο Αλοννήσου όλο αυτό το διάστημα, όσο και για την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά της με τη μετάβαση στο Ιατρείο, μια φορά το μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Περιφερειακό Ιατρείο για τον προγραμματισμό ραντεβού.
Σημειώνεται πως ήδη «τρέχει» η προκήρυξη για την κάλυψη δύο θέσεων μονίμου προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου για νοσηλευτή / τρια και χειριστή / στρια ακτινολογικού μηχανήματος. Οι θέσεις αυτές προέκυψαν έπειτα από  επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Αλοννήσου στο Υπουργείο Υγείας. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό, πως προκηρύσσεται συνεχώς η θέση του ιατρού γενικής ιατρικής, αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, στην πρόσφατη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.  Σταμάτη Βαρδαρό, απέσπασε τη δέσμευση του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν περαιτέρω οικονομικά κίνητρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι θέσεις σε άγονες περιοχές ή απομακρυσμένα νησιά, όπως  η Αλόννησος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.