Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Χρήστος Βασιλούδης | Κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν καταλάβει ποιοι είναι οι αντίπαλοί τους στις δημοτικές εκλογές...

Κάποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι δεν έχουν καταλάβει ποιοι είναι οι αντίπαλοί τους στις δημοτικές εκλογές και ποιοι απέχουν παντελώς από την εκλογική διαδικασία. Εκτός αν αισθάνονται άσχημα με την επιλογή τους για την ένταξή τους σε συγκεκριμένους συνδυασμούς.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ:
Η απόφασή μου να μην
ξαναεκτεθώ ως υποψήφιος
σε αυτές τις δημοτικές εκλογές
πηγάζει από το γεγονός ότι
επιθυμούσα να δοθεί
η σκυτάλη σε νέους ανθρώπους
να ασχοληθούν με τα κοινά.
Αναφέρομαι πρώτα στον υποψήφιο από τη Γλώσσα, που η ατυχία γι’ αυτόν είναι ότι όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε για να αναλάβει την προεδρία της ΔΕΥΑΣ έγιναν δεκτές και είναι μαγνητοφωνημένες και καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Δ.Σ. της εταιρίας, αλλά για ευνόητους λόγους δεν την αποδέχθηκε, όπως επίσης και την πρόταση να αναλάβει την αντιδημαρχία, πρόταση η οποία έγινε ενώπιον όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι για πρώτη φορά τόσα έργα εντάχθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα Γλώσσας, με εξασφαλισμένες πιστώσεις και μελέτες, που έγιναν αποκλειστικά από τη σημερινή δημοτική αρχή όπως:

• Το δίκτυο αποχέτευσης Γλώσσας και Λουτρακίου, το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων, το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 4.250.000€.

• Ο δρόμος Ελαιοτριβείο Αντωνίου - Κεραμωτό - Μαρκ - Πατούνι - Περιβολιο, προϋπολογισμού 1.100.000

• Ασφαλτόστρωση χερσαίας ζώνης λιμένος Λουτρακίου, πέριξ σιντριβανιού, προϋπολογισμού 95.000€.

• Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου προς Κατακαλού, προϋπολογισμού 35.000€.

• Δημιουργία χώρου ναυτικής ιστορίας της Γλώσσας στην περιοχή Σταυρός Τούμπα

• Master Plan του λιμανιού της Γλώσσας.

• Αγορά οικοπέδου για χώρο στάθμευσης και σχολείου.

Επίσης δεκάδες τα έργα που έγιναν την πρώτη τετραετία και ήταν αυτά που μας βοήθησαν να μας εμπιστευτούν οι Γλωσσώτες και την δεύτερη πενταετία.

Υπόψη ότι ποτέ άλλοτε δημοτική αρχή στη Σκόπελο δεν αντιμετώπισε τόσες θεομηνίες και καταστροφές, πολλές από τις οποίες η αποκατάσταση τους συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Από την όλη αυτή προσπάθεια, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι “πεπειραμένοι” δημοτικοί σύμβουλοι.

Άλλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε προεκλογική ομιλία μας κατηγόρησε ότι μόνο δύο φορές πήγαμε στην κοινότητα Νέου Κλήματος και μάλιστα σε ισάριθμους γάμους!
Να του υπενθυμίσω, διότι απ’ ό,τι γνωρίζω ο συγκεκριμένος ζει στο Βόλο, ότι όταν συμμετείχα στις εκλογές η αποδοχή από τους δημότες ήταν κοντά στο 50% έως και 75%!

Πάντως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Νέου Κλήματος, η μελέτη και εξεύρεση χρημάτων για το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, η κατασκευή του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, η κατασκευή του σφαγείου κ.ά, έγιναν από αυτή τη δημοτική αρχή…

Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι:
• η απόφασή μου να μην ξαναεκτεθώ ως υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πηγάζει από το γεγονός ότι επιθυμούσα να δοθεί η σκυτάλη σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά.

• μέχρι και το τέλος της θητείας μου (31-8 2019) δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι με την επίλυση προβλημάτων του Δήμου μας και εξεύρεση πιστώσεων για την όποια δημοτική αρχή εκλέξουν οι Σκοπελίτες.

• Εγώ και η οικογένειά μου δεν χρωστάμε ούτε ευρώ στον Δήμο ή τις δημοτικές επιχειρήσεις.

• Αφήνω έναν Δήμο ο οποίος είναι απαλλαγμένος από χρέη και με σημαντικό αποθεματικό για να ξεκινήσει η νέα δημοτική αρχή.

• Ελπίζω ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο Δήμος μας θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, τόσο στην υπηρεσία καθαριότητας, όσο και στις τεχνικές - διοικητικές υπηρεσίες, που θα επιλεγεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Χρήστος Βασιλούδης
Δήμαρχος Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.