Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

«Το κεφάλαιο μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένο από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ μοιάζουν με δυο σταγόνες νερό"

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΑΠΛΕ,
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του πήρε την "μπουκιά απ’ το στόμα", υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Ετσι εξηγείται η πρότασή του για 7ήμερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκβιάζει αυτήν τη "θέληση" των εργαζομένων.

Βεβαίως, είναι υποκρισία να καμώνεται τον έκπληκτο ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ήμερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο, οι οποίοι κόβουν και ράβουν τα μέτρα σε βάρος του.

Ο "καυγάς" του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ, για το πόσο καλή και ευαίσθητη προς τους εργαζόμενους είναι η καπνοβιομηχανία "Παπαστράτος", δείχνει την ουσιαστική σύμπλευση και των δύο σε αυτά που απαιτεί το κεφάλαιο:
Εντατικοποίηση, εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων που καταστρέφουν κάθε οικογενειακό προγραμματισμό των λαϊκών οικογενειών, διεύρυνση των εργολαβικά εργαζόμενων που τους φέρονται σαν 2ης και 3ης κατηγορίας ανθρώπους με πετσοκομμένα δικαιώματα και διαρκή ανασφάλεια. Αυτά είναι τα πρότυπά τους, είτε με "σοσιαλδημοκρατική" είτε με "νεοφιλελεύθερη" απόχρωση.

Το κεφάλαιο μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένο από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ μοιάζουν με δυο σταγόνες νερό όσον αφορά την προσήλωσή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία, στην "ανταγωνιστικότητα" της οικονομίας.

Οι εργατοϋπάλληλοι όμως πρέπει να ρίξουν μαύρο και στους δύο, να ταυτίσουν την ψήφο τους με τα ταξικά τους συμφέροντα, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους, δίνοντας έτσι δύναμη στη δύναμή τους.

Να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους ικανούς προς εργασίας, με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, με ΣΣΕ και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.