Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εντυπωσιάζει ο Απολογισμός Δράσεων 2014 - 2019 της δημοτικής αρχής του Δήμου Αλοννήσου

Πάνω από 150 έργα ανάπτυξης, περισσότερες από 60 μελέτες για το μέλλον της Αλοννήσου, εκατοντάδες εκδηλώσεις ή δράσεις και κυρίως τα 28.5 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από προγράμματα, συνθέτουν τον πλήρως παραγωγικό και πλούσιο απολογισμό πεπραγμένων της για το Δήμο Αλοννήσου την περίοδο 2014-2019. 
Ένας εντυπωσιακός αριθμός έργων και δράσεων σε όλα τα πεδία, οικονομία, τουρισμός, ανάπτυξη, υγεία, πρόνοια, οικολογία και περιβάλλον  πραγματοποιήθηκαν χάρη στην άρτια προετοιμασία του Δήμου  κατά την προηγούμενη  περίοδο 2011-2014, καθώς και τα  άμεσα αντανακλαστικά του, ώστε να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία που ωφελεί την Αλόννησο.
Ταυτόχρονα με  την υλοποίηση, τέθηκαν  οι βάσεις για ένα μέλλον γεμάτο προοπτικές, μέσα από τη σύνταξη και έγκαιρη υποβολή μελετών για νέα έργα και δράσεις για την επόμενη τετραετία.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, αφού ευχαρίστησε  θερμά για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δημότες  στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε σχετικά «Και επειδή "εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο", σας προσκαλούμε να γίνετε κοινωνοί  του τρόπου σκέψης, της μεθόδου εργασίας  και των προσπαθειών μας για το μέλλον στην Αλόννησο. Με όραμα, πολυετή εμπειρία και μοναδική για την Αλόννησο τεχνογνωσία, στοιχεία που ενώνουν την ικανή ομάδα μας, ο σκοπός όλων μας για τα επόμενα έτη  είναι η Αλόννησος να κατακτήσει την κορυφή!»

Ακολουθούν ενδεικτικά έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη την περίοδο 2014 – 2019:
Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων – βιολογικός καθαρισμός. Έργο που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προϋπολογισμού ύψους 12.500.000 ευρώ.
Συμπληρωματικά έργα λιμενικών εγκαταστάσεων αλιευτικού καταφυγίου Βότση. Προϋπολογισμός 3.860.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Έργα ύδρευσης δικτύου Αλοννήσου – Εσωτερικά Δίκτυα στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» Προϋπολογισμός 3.300.000 ευρώ.  Το έργο αφορά στην αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πατητήρι – Νέος Οικισμός – Βότση – Χώρα Αλοννήσου. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.
Κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 2.647.853 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.
Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο. Προϋπολογισμός 1.526.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Δημιουργία Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χωρών – «Υποβρύχιων Μουσείων» - Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης – Κατασκευή &  Επέκταση Προβλήτας στον όρμο Στενή Βάλα . Προϋπολογισμός 1.350.000 ευρώ. Έργο ενταγμένο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης  (parking) στον οικισμό Παλιάς Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 631.500 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Βελτίωση γηπέδου και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Κοπρισιές. Προϋπολογισμός 405.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.
Ασφαλτόστρωση οδού από Προφήτη Ηλία προς Γιάλια. Προϋπολογισμός 380.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Συμπληρωματικά έργα κλειστού γυμναστηρίου στην Αλόννησο. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του υπογείου – αυλείου χώρου – αγορά και τοποθέτηση μπασκετών, καθισμάτων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Προϋπολογισμός 260.000 ευρώ. Έργο σε εξέλιξη.

Διαπλάτυνση Περιφερειακής οδού προς Γέρακα και τοποθέτηση  προστατευτικών κιγκλιδωμάτων. Προϋπολογισμός 250.000 ευρώ. Έργο σε εξέλιξη.

Αναβάθμιση νέων παιδικών χαρών. Το έργο αφορά στην κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών στο λιμάνι Πατητηρίου, τη Χώρα Αλοννήσου και το νηπιαγωγείο. Προϋπολογισμός  194.000 ευρώ. Έργο σε εξέλιξη.

Βελτίωση στην υφιστάμενη οδό προς Τζώρτζη Γιαλό. Προϋπολογισμός 188.500 ευρώ. Το έργο αφορά στην ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Τζώρτζη Γιαλό. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Αντικατάσταση αρδευτικών γεωτρήσεων στις θέσεις «Εβδομήντα  Αβραγιές» και «Τσολιά Λάκα» του Δήμου Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 148.800 ευρώ. Χρηματοδότηση Υπουργείου Εσωτερικών – «Λειψυδρία». Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από Προφήτη Ηλία έως Γεωργικό Συνεταιρισμό. Προϋπολογισμός 144.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Προμήθεια ενός καινούργιου JCB – φορτωτή και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Αλοννήσου.  Προϋπολογισμός 120.900 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Έργο σε εξέλιξη.

Αγορά καινούργιου λεωφορείου για τη δημοτική συγκοινωνία. Προϋπολογισμός 120.000 ευρώ. Έργο σε εξέλιξη.

Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλασσίων προορισμών  στις παραλίες Μηλιά και Γλυφά του Δήμου Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 119.536 ευρώ. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορά στη δημιουργία υποδομών για ΑΜΕΑ. Έργο σε εξέλιξη.

Κέντρο Κοινότητας Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 112.300 ευρώ. Χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει υποθέσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Έργο σε λειτουργία.

Κατασκευή τριών παιδικών χαρών, όπισθεν Αστυνομίας, Αγία Παρασκευή, Βότση. Προϋπολογισμός 80.000 ευρώ. Χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο. Έργο που έχει ολοκληρωθεί.

Κατασκευή δικτύου ύδρευσης από Γιάλια έως Προφήτη Ηλία. Προϋπολογισμός 71.000 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Διοργάνωση Φυσιολατρικού Μαραθωνίου (Alonissos Challenge) για την περίοδο 2015-2019. Προϋπολογισμός 30.000 ευρώ.

Επέκταση δημοτικού φωτισμού. Προϋπολογισμός 28.000 ευρώ. Έργο σε λειτουργία.

Αντικατάσταση σχαρών ομβρίων υδάτων. Προϋπολογισμός 24.800 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στον Αθέρα Πατητηρίου. Προϋπολογισμός 24.800 ευρώ. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Προμήθεια και μεταφορά υδραυλικού καταστροφέα πρανών και αγροτικού ελκυστήρα (τρακτέρ). Προϋπολογισμός 24.800 ευρώ. Έργο σε λειτουργία.

Επιχορηγήσεις τοπικών συλλόγων για την διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων για τις περιόδους 2015-2016 και 2019 (Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Πανηγύρι Παλιάς Αλοννήσου, Αθλητικές εκδηλώσεις κλπ). Προϋπολογισμός 24.000 ευρώ.

Στειρώσεις – Εμβολιασμοί – Σίτιση αδέσποτων ζώων για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Προϋπολογισμός 20.000 ευρώ. Έργο που έχει ολοκληρωθεί.

Αντικατάσταση βανών ύδρευσης. Προϋπολογισμός 19.000 ευρώ. Χρηματοδότηση από πρόγραμμα λειψυδρίας Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Προμήθεια και μεταφορά θρυμματιστή ξύλου. Προϋπολογισμός 15.000 ευρώ. Έργο σε λειτουργία.

Βελτίωση αυλείου χώρου νηπιαγωγείου Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 8.196 ευρώ.  Έργο σε εξέλιξη- χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Προμήθεια και μεταφορά αυτοκινήτου μεταφοράς  νεκρών. Προϋπολογισμός 6.000 ευρώ. Έργο σε λειτουργία.

Παροχή υπηρεσίας επεξεργασίας νερού – Αφαλάτωση . Το έργο αφορά στην εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης παροχής 600 κυβικών ημερησίως, πραγματοποιήθηκε μετά από ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τη μειοδότρια εταιρία.

Νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών έργων  Ρουσούμ – Στενή Βάλα – Καλαμάκια – Γέρακας.

Ενίσχυση της στελέχωσης του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με δύο επιπλέον θέσεις μονίμου προσωπικού και μονιμοποίηση της υφιστάμενης. Χρηματοδότηση από Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσληψη σε εξέλιξη.

Ο Δήμος Αλοννήσου, ως φορέας διοίκησης και λειτουργίας της χερσαίας ζώνης Λιμένα Πατητηρίου, έχει υλοποιήσει την περίοδο 2014 -2019 και υλοποιεί σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενώ έχει εκπονήσει μελέτες αξίας 60.000 ευρώ, απαραίτητες  για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμένα Πατητηρίου (όπως και υδατοδρόμιο-πλωτές εξέδρες κλπ).

Επιπλέον των παραπάνω, έχουν εκτελεστεί πάνω από 120 άλλα έργα που αφορούν αναπλάσεις – πλακοστρώσεις – τοιχίων αντιστήριξης  - προστατευτικά κιγκλιδώματα  - φωτιστικά σώματα – συντηρήσεις οδών- τσιμεντοστρώσεις – επισκευές λόγω θεομηνιών από χρηματοδοτήσεις  που εξασφαλίστηκαν από προγράμματα λειψυδρίας – θεομηνιών και επιχορηγήσεις Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους  άνω των 300.000 ευρώ.

Σε επίπεδο τουριστικής προβολής, δεκάδες στοχευμένες δράσεις (όπως παρουσιάσεις στο εξωτερικό σε επαγγελματίες και δημοσιογράφους,  οργανωμένες εκθεσιακές συμμετοχές και  αναρίθμητες βραβεύσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο πχ για τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας). Επιπλέον, με παροχές φιλοξενίας,  προγραμματίστηκαν 40 τουλάχιστον δημοσιογραφικές επισκέψεις διεθνών και εθνικών ΜΜΕ τα οποία έφεραν προβολή αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που κανονικά θα έπρεπε ο Δήμος να καταβάλει σε διαφήμιση.

Την περίοδο 2014-2019, ο Δήμος Αλοννήσου έχει εκπονήσει πάνω από 60 μελέτες  για έργα που έχουν ενταχθεί ή έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση αλλά και για έργα που θα υποβληθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα για χρηματοδότηση (όπως λιμάνι, ύδρευση, αναπλάσεις, οδοποιία -ασφαλτοστρώσεις, αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, παιδικός σταθμός, μονοπάτια κλπ).

Δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων στους οικισμούς Πατητήρι, Βότση και Καλαμάκια. Προϋπολογισμός 491.724 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων του χώρου του γηπέδου (χώροι υγιεινής,  αποδυτήρια αποθήκες, κλπ). Προϋπολογισμός 303.552 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου. Προϋπολογισμός 87.500 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της περιοχής του Δήμου. Προϋπολογισμός 54.950 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

Ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για την περιοχή  του Δάσους  του Δήμου Αλοννήσου. Προϋπολογισμός 44.100 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

Κατασκευή στάσεων λεωφορείων. Προϋπολογισμός 20.000 ευρώ. Έργο που έχει κατατεθεί και αναμένεται χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.