Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Σκόπελος | Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».
Με το παραπάνω σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, το Παράρτημα Σκοπέλου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου-μέλος ΟΓΕ, η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους Εκπαιδευτικούς και τους ΟΤΑ, ο Σύλλογος Αλιέων και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων, πήραν μαζικά μέρος στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, την οποία χαιρέτησαν η Σούλα Πατσή (Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου), Κέρη Ραμαντάνη (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), Σπύρος Ραμάντανης (Πρόεδρος Αλιέων Σκοπέλου), Γιώργος Γούλας (ΟΤΑ), Τάσος Παλαιολόγος (Παράρτημα Σκοπέλου του Συλλόγου Συνταξιούχων) και Βασίλης Λαρυγγάκης (Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων).

«Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα», τόνισε ο πρόεδρος των Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις νέες απάτες πως η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».

Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλης Κορέντης είπε, μεταξύ άλλων:

[…]
133 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, σφίγγουμε την αγωνιστική γροθιά, υψώνουμε τις σημαίες του αγώνα και με οδηγό το φετινό σύνθημα «ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών», συνεχίζουμε αταλάντευτα, ταξικά, δυναμικά στο δρόμο του αγώνα, για την ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να μην παγιδευτούν, να μην δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, να προσπεράσουν τους εκβιασμούς, τις υποσχέσεις και τις νέες απάτες όλων αυτών που με αποκλειστικό συμφέρον την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκουν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους μπροστά στις εκλογές.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο όπως λένε οι υπερασπιστές του! Η καπιταλιστική ανάπτυξη δε μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη», δε μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φτώχεια, ανεργία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, χωρίς επεμβάσεις και πραξικοπήματα, χωρίς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που μόνο δυστυχία έχουν φέρει στους λαούς!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν αγωνιστικά με τη συμμετοχή τους στους διεκδικητικούς αγώνες, με την οργάνωση στα σωματεία τους. Μόνο έτσι θα μπει στο περιθώριο η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, που έχει κάτσει στο σβέρκο των της εργατικής τάξης, που φέρνει μέσα στις γραμμές των συνδικάτων, την εργοδοσία και τους ανθρώπους της.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που θέλουν να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας και του εργατοπατερισμού. Να σηκώσουν ανάστημα, να κάνουν το βήμα και να περπατήσουμε μαζί τον όμορφο δρόμο του αγώνα, της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ζήτω η 1η Μάη και η παγκόσμια εργατική τάξη! 
Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!

Ο Γιώργος Γούλας

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων Γιώργος Γούλας σε ομιλία του - χαιρετισμό στη συγκέντρωση εκ μέρους του συνδικάτου ΟΤΑ είπε:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΛΑΣ: Τα αιτήματά μας πρέπει να
αποτελέσουν κριτήριο ψήφου
στις ερχόμενες εκλογές, εδώ θα
ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι!
Οι τάχα μου ανεξάρτητοι στις
δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,
οι δήθεν ενωτικοί να πάρουν θέση!
Με όλους δεν μπορεί να είναι!
'Η με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα
μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
των Κυβερνήσεων του Κεφαλαίου
ή με τους εργαζόμενους! 
Εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, χαιρετίζουμε τη μεγάλη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση της Σκοπέλου!
Σήμερα, 1η του Μάη τιμούμε  τους νεκρούς της τάξης μας, είναι μέρα σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Διδασκόμαστε πως η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις εκλογές, θα κάνουν προσπάθεια να σε παγιδέψουν, να φέρουν τη δυσαρέσκειά σου στα μέτρα τους! Με νέα ψέματα και αυταπάτες θα προσπαθήσουν να σε βάλουν στη λογική του τάχα "μικρότερου κακού”. Μην αποδεχτείς μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι "δίκαιη" και “βιώσιμη", ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει προοδευτική. Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Σύμμαχός τους στην καλλιέργεια αυταπατών ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, που έβαλε και βάζει πλάτη στην εναλλαγή των κυβερνήσεων με τους εργαζόμενους σε ρόλο θεατή, που υπονομεύει τους αγώνες, που συναινεί  ακόμη και στη συρρίκνωση του απεργιακού δικαιώματος.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η 1Η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!

Διεκδικούμε ό, τι μας πήρανε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και ό, τι μας αξίζει!
- Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
- Να μην σακατευόμαστε στο σκαλί του απορριμματοφόρου μέχρι τα γεράματα, να μην μετράμε νεκρούς εργάτες κάθε μέρα.
-Να μην βγάζει τη δουλειά δύο εργαζομένων ένας σε όλες τις υπηρεσίες.
- Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Να σταματήσει το αίσχος των ελαστικών μορφών και τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.
-Να μπει τέρμα στην αντιδραστική αξιολόγηση του χαφιεδισμού και των απολύσεων!
-Να μην ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες, να μην βάζει το χέρι στη τσέπη ο εργαζόμενος λαός  για υπηρεσίες των δήμων.
-Να μπει τώρα φρένο στις κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών  για οφειλές στους Δήμους.
-Να μη δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.
-Να σταματήσει η υποβάθμιση και κάθε εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Τα αιτήματά μας πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, εδώ θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι! Οι τάχα μου ανεξάρτητοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι δήθεν ενωτικοί να πάρουν θέση! Με όλους δεν μπορεί να είναι! ‘Η με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων του Κεφαλαίου ή με τους εργαζόμενους! 
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, 'Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι αγώνες μας έρχονται από μακριά και πάνε μακριά! Γράφει ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης:

Μη χάνεις το θάρρος σου
εμείς πάντα το ξέραμε
πως δε χωράει
μέσα στους τέσσερις τοίχους
το μεγάλο μας όνειρο.
Εμάς τα σπίτια μας είναι όλοι οι δρόμοι
που στα σπλάχνα τους κοιμούνται
τόσοι σκοτωμένοι.

Υπάρχει διέξοδος! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.