Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του Κ.Κ.Ε.

Η Κ.Ο. Σκοπέλου του Κ.Κ.Ε. εκφράζει την αντίθεση της στην απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στη Σκόπελο, γιατί αυτό όπως αυτονόητα γίνεται κατανοητό θα δημιουργήσει και θα προσθέσει σειρά από νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που είναι πολλά και σοβαρά.
Η απόφαση αυτή είναι η συνέχεια εκείνης για το κλείσιμο του Ο.Τ.Ε. που υποχρεώνει τους χρήστες των υπηρεσιών του να ταξιδεύουν στο Βόλο για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους και δίνει το στίγμα μιας μόνο παραμέτρου των συνεπειών της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που με τόση αφοσίωση υπηρέτησαν και υπηρετούν τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσο και αυτές της Ν.Δ., συνεπικουρούμενες βέβαια από τα κόμματα πολιτικά δεκανίκια τους και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ιμπεριαλιστών.
Αυτή είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που διαλαλούσαν στην προπαγάνδα τους ότι θα προκύψει όταν τις ξεπούλαγαν.
Αλλά μήπως το ίδιο δεν έγινε με τον «Καποδίστρια» ο οποίος αυτοί που το επέβαλαν έλεγαν ότι δεν έρχεται με άδεια χέρια, αλλά φέρνει μαζί του πολλά καλά; Τι αποδείχτηκε στη ζωή; Κοινότητα, αστυνομία, ταχυδρομείο κ.λπ. δεν υπάρχουν ποια σαν υπηρεσίες στη Γλώσσα, βάλανε λουκέτο, για να μη επεκταθούμε σε άλλα. Όσο για τον «Καποδίστρια 2» που τον μετονόμασαν σε «Καλλικράτη» (για να αποτρέψουν δυσάρεστους συνειρμούς) θα φέρει και αυτός τα «δώρα» του, πολλά εκ των οποίων παρά το ωραίο περιτύλιγμα με το οποίο τον αμπαλάρουν φαίνονται αρκετά ευκρινώς , όπως ευκρινές είναι πως από τα «δώρα» αυτά, για το λαό προορίζονται τα κουπιά και για την πλουτοκρατία οι αναπαυτικές θέσεις για να το πούμε συμβολικά. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός μας, ο οποίος έχει αποκτήσει αρκετή πείρα για να οδηγηθεί στο ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα πώς το δικομματικό πινγκ-πονγκ της εναλλαγής στην κυβέρνηση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία μοιάζει περισσότερο σαν αλλαγή βάρδιας συνεργείων μαστροχαλαστήδων που φεύγει το κουρασμένο για να έρθει το ξεκούραστο, φτιασιδωμένο και πιο μυαλωμένο τάχα, να συνεχίσει την κατεδάφιση κάθε λαϊκής κατάκτησης μέχρι να φτάσουν στην ισοπέδωση, οδηγώντας από τη μια το επίπεδο ζωής του λαού πολλές δεκαετίες πίσω και από την άλλη την πλουτοκρατία σε ένα πάρτι απίστευτης ρεμούλας και οικονομισιάς. Αυτό γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις μέρες μας, με τη καταιγίδα των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, μέτρα με τα οποία συμφωνούν και στηρίζουν τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Το Κ.Κ.Ε. καλεί τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, τη νεολαία, όλα τα λαϊκά νοικοκυριά σε μια κοινωνική συμμαχία, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος της πλουτοκρατίας, για την εγκαθίδρυση του δικού τους συστήματος της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού.
Κ.Ο.Β ΣΚΟΠΕΛΟΥ του Κ.Κ.Ε.
Απρίλιος 2010

8 σχόλια:

  1. Αύγουστος 2006
    Η Εμπορική Τράπεζα ξεπουλήθηκε στους Γάλλους.
    Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αποφάσισε χτες να εκποιήσει στην Κρεντί Αγκρικόλ το 11% των μετοχών της Εμπορικής που κατέχει άμεσα το δημόσιο, ανοίγοντας το δρόμο στη γαλλική τράπεζα για τον πλήρη έλεγχο της Εμπορικής
    Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες

    Ιούλιος 2007
    «Carrefour» - Εμπορική Τράπεζα: Ιδρύουν κοινή εταιρεία χορήγησης δανείων. Τη «διευκόλυνση» των πελατών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα επιβίωσης με δανεικά, αποφάσισαν τα «αφεντικά» της γαλλικής πολυεθνικής αλυσίδας «Carrefour Μαρινόπουλος» και της Εμπορικής Τράπεζας.
    Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες

    Ιανουάριος 2009
    Η Εμπορική Τράπεζα εφαρμόζει σύστημα χαφιεδισμού για τη χειραγώγηση των υπαλλήλων, με κατάπτυστο σύστημα για τον εκφοβισμό και το χαφιεδισμό των εργαζομένων.
    Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες

    Ιούλιος 2009
    Απέργησαν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.
    Αντιδρώντας στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Σε ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο τονίζει ότι τα αντεργατικά σχέδια της Εμπορικής είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο.
    Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες

    Νοέμβριος 2009
    Εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα: Απεργούν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση. Στην επίθεση της εργοδοσίας, που στοχεύει κυρίως στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, που χτες απήργησαν, ενώ σε νέα απεργία προχωρούν και μεθαύριο Δευτέρα.
    Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κλεισιμο της Εμπορικης τραπεζας αποτελει τεραστιο πληγμα για το νησι μας. Αν πραγματι οπως ισχυριζονται ο δημαρχος και ο αντιδημαρχος Σκοπελου πηγε τοσο καλα ο τουρισμος την τελευταια τριετια (!) τοτε γιατι κλεινει η Εμπορικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμπορική τράπεζα στη Σκόπελο λειτουργεί πάνω από σαράντα χρόνια, τότε που δε θυμάμαι αν υπήρχε άλλη τράπεζα και ο τουρισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Γιατί να μη μπορεί να λειτουργήσει τώρα; Οι υπόλοιπες πώς λειτουργούν; Να αυτά είναι που δεν αντέχονται με τίποτα, και μη παίρνετε φόρα γιατί προσωπικά, αν και εκτιμώ το δήμαρχο, δεν είμαι ψηφοφόρος του. Το όνομά μου δεν το αναφέρω αφού απλά έχω τη δυνατότητα οπότε μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό-το να βλέπει κανείς παντού εχθρούς είναι πολύ κακός σύμβουλος για την ευημερία μιας κοινωνίας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Εμπορικη Σκοπελου θα κλεισει ή θα υποβαθμιστει σε απλο ανταλλακτηριο απλα γιατι δεν σημειωνονται οι αναμενομενες τραπεζικες συναλλαγες για ενα τουριστικο μερος. Αυτη ειναι η θλιβερη πραγματικοτητα μαζι και με αλλες ενδεχομενες αιτιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο κι αν ο τουρισμός δεν πηγαίνει καλά δεν είναι σημερινό, κι αν κάποτε πήγαινε καλύτερα μάλλον τυχαίο είναι. Κάποιοι, κάπου-στο λιμάνι- κάποτε λύνανε τους κάβους των γιωτ γιατί δεν τα θέλανε. Κι εκείνα πήγαν στη Στενή Βάλα.-σιγά μην κλαίγανε...- Αμ την παροξυσμική τάση εκτός από το μέχρι τώρα επάγγελμά μας να εξασκούμε και το επάγγελμα των rooms: οικοδόμος-rooms, μπακάλης-rroms, δημόσιος υπάλληλος-rooms κ.ο.κ και μάλιστα απαράδεχτα ερασιτεχνικά πού τη βάζεις; Κι αν κάποιοι επικαλούνται οικονομική δυσχέρεια ας μας δείξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και τον τρόπο ζωής τους. Όσο για την εμπορική τράπεζα ας πρόσεχε. Όταν μας έπινε το αίμα με το καλαμάκι με τόκους μέχρι 30 τοις εκατό; Εκτός τούτου οι άλλες τράπεζες πώς υφίστανται; Όλοι βλέπαμε ότι τον τελευταίο καιρό για συναλλαγή στη μια τράπεζα
    περιμέναμε μέχρι και μισή ώρα ενώ στην εμπορική άντε να υπήρχαν ένας-δυο πελάτες. Όλα εδώ πληρώνονται!... Αρκεί να καταλάβουμε ότι εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς όλους αυτούς, αυτοί χωρίς εμάς όχι.-κάτι με το μαγάλο ψάρι και τα ψαράκια;-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Καλλικράτης δεν φέρνει δώρα,φέρνει δουλειά,φέρνει αποκέντρωση.Μεταβιβάζει όλες τις αρμοδιότητες που είχε η κεντρική εξουσία στους ΟΤΑ.Αλλά πως τις μεταβιβάζε; Με τι υποδομές, με τι έσοδα; Οι τοπικές κοινωνίες,χρόνια ζητούσαν να έχουν λόγω στην υγεία,στην παιδεία στον πολιτισμό,στον τουρισμό,στην γεωργία,στο περιβάλλον,στις συγκοινωνίες."Ιδού η ρόδος,ιδού και το πήδημα"
    Οσο για το κουμονιστικό κόμμα που μιλάει συνέχεια για αντιλαικά μέτρα,για ρεμούλα για οικονομισιά,για πλουτοκρατία,για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Ολοι τα ίδια λέμε και όλοι κάτω από αυτή τη στέγη που λέγετε Ελλάδα ζούμε.Τι συμβαίνει και μένει στο 8%,έχει κάνει το κόμμα την αυτοκριτική του,έχει αγγίξει την ψυχή του Ελληνικού λαού,έχει κάνει προτάσεις.Τα πιστεύουν αυτοί, αυτά που τα λένε.Γιατί εμείς τα πιστεύουμε και τα έχουμε κάνει πράξεις ζωής,όποιος και αν μας κυβερνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορώ να ρωτήσω γιατί σβήσατε τα προηγούμενα σχόλια; Τι το μεμπτό περιείχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σχόλια επανήλθαν... ίσως είχε μπλοκάρει το σύστημα. Συγνώμη για την ενόχληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.