Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εμείς τί κάναμε;

Αναγνώστης του blog γράφει:
«Εμείς που ζούμε από τον τουρισμό, τί κάναμε για να έχει ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας; Έχουμε καταβάλλει στο ταμείο του Δήμου, το παρεπιδημούντων, το τέλος χρήσης κοινοχρήστου χώρου για την πλατεία που χρησιμοποιούμε; Γιατί χωρίς αυτό το χώρο δεν θα ασχολούμασταν με τον τουρισμό, θα ήμασταν ή ναυτικοί ή αγροτές.
Σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ειπώθηκε ότι οι οφειλές προς το Δήμο από τους επαγγελματίες ανέρχονται σε πάνω από 500.000 ευρώ.
Ξέρετε σε πόσες τουριστικές εκθέσεις θα συμμετείχε ο Δήμος με αυτά τα χρήματα, πόσα έργα θα γίνονταν για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και τι παροχές θα προσέφερε στις παραλίες για να πάρουμε το βραβείο της "Γαλάζιας Σημαίας".
Το μόνο που με προβληματίζει είναι γιατί ο Δήμος δεν βάζει πρόστιμα; Γιατί δεν μαζεύει τα τραπεζοκαθίσματα των κακοπληρωτών; Γιατί δεν προχωράει σε κατασχέσεις για να εισπράξει τα οφειλόμενα;
 Ετσι και αλλιώς, ανίκανους τους ανεβάζουν, ανίκανους τους κατεβάζουν.
 Να δουν τότε ποιοι είναι οι ανίκανοι!»
Και επειδή blogging = διάλογος, ο λόγος σε σας... Γράψτε μας τη γνώμη σας.

12 σχόλια:

  1. Ο Δήμος ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ να εισπράττει τα τέλη χρήσης των κοινοχρήστων χώρων ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Εάν δεν το κάνει, ο ίδιος ο Δήμος παρανομεί.

    Δεν γνωρίζω αν οι αρμόδιοι υπάλληλοι φέρουν κάποια ευθύνη, αλλά ακούμε (σε μικρό μέρος ζούμε, μαθαίνονται αυτά) πως πολλές φορές πιέζονται από τον εκάστοτε δήμαρχο να κάνουν τα στραβά μάτια, να θάψουν κάποια υπόθεση, να μην βεβαιώσουν το ποσό στη ΔΟΥ.

    Στην περίπτωση του Δήμου Σκοπέλου, βλέπουμε ότι την υπόθεση είσπραξης των τελών δεν την χειρίζεται σωστά. Παραμένει χαλαρός ή αδιάφορος και οι οφειλές συσσωρεύονται. Χρόνο με το χρόνο, τα οφειλόμενα ποσά αυξάνονται με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον μετά από 3, 4 ή 5 χρόνια να τα εισπράξει.

    Έχουμε παραδείγματα επιχειρήσεων που δεν πλήρωναν επί σειρά ετών και στη συνέχεια έκλεισαν, αφήνοντας όμως ένα μεγάλο χρέος στο Δήμο. Μετά άντε να τους βρεις για να τα πάρεις… πέταξε το πουλάκι…

    Εν κατακλείδι πιστεύω πως ο εκάστοτε δήμαρχος πρέπει να αφήνει τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιο δήμο μιλάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράλειψη δική μας. Μιλάμε για το δήμο Σκοπέλου. Για την Αλόννησο γνωρίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αγνοώ τα χρέη των επαγγελματιών προς το Δήμο Σκιάθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάτοικος νήσου Πάρου, Κυκλάδες7 Απριλίου 2010 στις 3:45 μ.μ.

    Πολύ δυνατό BLOG. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Παριανέ
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Έχω την εντύπωση ότι το blog σου άρεσε επειδή ένας απο τους διαχειριστές του είναι και αυτός Παριανός!

    Χαιρετίσματα από τις Βόρειες Σποράδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναφέρομαι στο 1o σχόλιο της ανάρτησής σας.

    Μια κλειστή, απομονωμένη και αυτιστική πολιτική που θέλει καταστηματάρχες και υπαλλήλους ομήρους της εκάστοτε δημοτικής αρχής στην ουσία επιταχύνει την κατάρρευση ενός δήμου. Ισχυρές έννοιες, όπως αυτές της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ μετατρέπονται σε μιντιακές σαπουνόφουσκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σχόλια για τους υπαλλήλους του Δήμου συνεχίζονται,κακόγουστα,ατεκμηρίωτα και συκοφαντικά.
    Οι υπάλληλοι του δήμου,είναι οι μόνοι που παρακολουθούνται στενά.Πότε πήγαν στη δουλειά τους,πότε έφυγαν.Τους ρωτήσατε αν μπορούν να πάρουν άδεια.Και από πάνω όπως λέτε ψευδολογώντας "Βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας των εκάστοτε αιρετών,δέχονται πιέσεις να κάνουν τα στραβά μάτια,να θάβουν υποθέσεις,να μην βεβαιώνουν ποσά στη ΔΟΥ"
    Μπράβο σας!!!!
    Δεν αναφέρθηκε,πότε κατεβάζει ρολά,το ΙΚΑ,η ΔΟΥ,η Πολεοδομία.
    Εκεί στέκεστε όλοι σούζα και λέτε και ευχαριστώ από πάνω.
    Το μόνο που θα πετύχετε,είναι οι λίγοι υπάλληλοι που έμειναν και σας εξυπηρετούν καθημερινά και αφιερώνουν επι πλέον εργατοώρες χωρίς αμοιβή, για να πάει η Σκόπελος μπροστά, να παραιτηθούν για να ησυχάσουν.
    Η Προισταμένη Δ/νσης Διοικητικών και
    Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Σκοπέλου
    Σπυριδούλα Καρβέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επαναλαμβάνω, αν δεν καταλάβατε...
    Εν κατακλείδι πιστεύω πως ο εκάστοτε δήμαρχος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ τους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι τακτικές ανώνυμων επιστολών στην περίπτωσή μας "ανώνυμων σχολίων" αποτελούν μεθόδους από άλλες περιόδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπήκαμε στον τελευταίο χρόνο της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Στις 19 Νοέμβρη , θα καλεστούμε όλοι μας , με την ψήφο μας , να εκλέξουμε την επόμενη Δημοτική Αρχή . Την ίδια ( αν εκδηλώσει ξανά ενδιαφέρον ) ή κάποια άλλη. Μου έρχεται όμως στο μυαλό και απο τα σχόλια κάποιων φίλων του blog , το αν θα είναι διατεθημένος ο οποιοσδήποτε υποψήφιος Δήμαρχος και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι , να ζητήσουν την ψήφο απο αυτούς τους επιχειρηματίες που χρωστάν στον Δήμο τα (χ) χιλιάδες ευρώ , δίχως αντάλλαγμα . Το αν θα μπορέσει κάποια στιγμή να ζητήσει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος την ψήφο των συμπολιτών μας , για το καλό του νησιού μας . Για την πρόοδο της Σκοπέλου . Για την επίλυση των γενικών προβλημάτων - ζητημάτων - θεμάτων που βρίσκονται πάνω απ΄ τα κεφάλια μας καθημερινά . Ερωτήσεις που λίγο ως πολύ , ξέρουμε και τις απαντήσεις . Ποτέ ίσως δεν μπορεί να βγεί κάποιος μπροστά , που θα κλείσει τα μάτια και θα προχωρήσει για το γενικό καλό , δίχως να παραβλέψει το προσωπικό ΄΄καλό΄΄ των διπλανών του!
    Ένας ονειροπόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον ονειροπόλο φίλο του σχολίου στις 8:34 π.μ. θέλω να πω ότι έκανε μια πολλή σημαντική επισήμανση για τους μελλοντικούς υποψηφίους. «Να ζητήσουν την ψήφο από αυτούς τους επιχειρηματίες που χρωστάν στον Δήμο τα (x) χιλιάδες ευρώ, δίχως αντάλλαγμα». Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Γιατί χωρίς αυτό το χώρο δεν θα ασχολούμασταν με τον τουρισμό, θα ήμασταν ή ναυτικοί ή αγρότες.»
    Πόσο εύστοχα, μέσα σε μια πρόταση εκφράζεται η ωμή πραγματικότητα, μαζί με την αγωνία του κάθε επαγγελματία που ζει μόνο από τον τουρισμό. Είναι γεγονός πως στην οικονομία της Σκοπέλου, αρκετά επαγγέλματα έδωσαν τη θέση τους σε άλλα. Νέες δραστηριότητες -που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση τον τουρισμό- εμφανίστηκαν όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταστήματα λαϊκής τέχνης, εστιατόρια, καφετερίες, κλπ. Εάν το τουριστικό προϊόν της Σκοπέλου εξαντλήσει τη δυναμική του, θα ξαναγίνουμε ή ναυτικοί ή αγρότες. Όλα τα επαγγέλματα καλά είναι, απλά, είναι θέμα επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.