Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Δημιουργία... «αεροδρομίου» στη Σκόπελο!

«Συζητώντας το τί τραβάω για να έρθω από Γενεύη στη Σκόπελο αυθημερόν, αν δηλαδή προλάβω το άλλο αεροπλάνο που πάει Σκιάθο και μετά το ταχύπλοο ή το πλοίο που πάει Σκόπελο, άκουσα μια πολύ σοβαρή και έξυπνη ιδέα τις ημέρες του Πάσχα που βρισκόμουν στο νησί. Πως μπορώ δηλαδή να έρθω (έρθουμε αυθημερόν) και συμφωνώ πλήρως με την έξυπνη και σοβαρή ιδέα. Διαβάστε την:

Επειδή ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουμε αεροδρόμιο, είναι δυνατόν εμμέσως να το καταφέρουμε και η λύση είναι πολύ απλή. Ο Δήμος μόνος του ή με ιδιώτες τουριστικούς επιχειρηματίες να προμηθευτεί ένα «δελφίνι» ή ένα σκάφος γρήγορο (και τέτοια υπάρχουν πολλά και φθηνά) το οποίο θα εκτελεί συχνά δρομολόγια μεταξύ της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια θα συγχρονίζονται με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροπλάνων στη Σκιάθο. Οι επισκέπτες που θα φθάνουν με το αεροπλάνο στη Σκιάθο, με κανονική πτήση αλλά και με τσάρτερ, θα μεταφέρονται και θα επιβιβάζονται στο «δελφίνι» ή το σκάφος που θα αναχωρεί αμέσως για τη Σκόπελο. Ο χρόνος που θα χρειάζεται ο επισκέπτης να φθάσει στο ξενοδοχείο του στη Σκόπελο θα είναι ανταγωνιστικός με αυτόν που χρειάζεται να φθάσει σε ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Σκιάθου που βρίσκονται μακριά από το λιμάνι.
Έτσι δεν θα χρειασθεί να δαπανά σχεδόν όλη του την ημέρα, αλλά και  -τις πιο πολλές φορές- να διανυκτερεύει στη Σκιάθο, περιμένοντας το πλοίο της γραμμής για να φθάσει στο νησί μας, ενώ την ίδια εξυπηρέτηση θα έχουν και όσοι αναχωρούν από το νησί μας. Οι ξένοι τουρίστες οι οποίοι λογαριάζουν πολύ το χάσιμο έστω και μερικών ωρών από τις διακοπές τους ξυπνούν από τα χαράματα για να φύγουν με το πρωινό «δελφίνι» για να πετάξουν από τη Σκιάθο αργά το μεσημέρι.
Το εισιτήριο αυτού του σκάφους πρέπει να είναι φθηνό για να μην επιβαρύνεται ο τουρίστας. Αυτή η προϋπόθεση θα προκαλέσει και άλλους τουρίστες από τη Σκιάθο να μετακινηθούν προς Σκόπελο χρησιμοποιώντας το πλωτό μέσον μας. Στην ιδέα αυτή μπορεί, υπό προϋποθέσεις να συμμετέχει και ο Δήμος Αλοννήσου.
Προκαλώ λοιπόν τον Δήμο Σκοπέλου να μελετήσει την ιδέα αυτή σοβαρά και όχι επιδερμικά. Πιστεύω ότι είναι βιώσιμη οικονομικά, αλλά και αν χρειασθεί κάποια επιδότηση από το Δήμο να την πάρει γιατί τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας. Σημειώνω ότι για τους μήνες εκτός σεζόν το σκάφος μπορεί να εκτελεί δρομολόγια από τα νησιά προς Βόλο και Άγιο Κωνσταντίνο.
Γιάννης Τζώρτζης
Γενεύη»

9 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα Γιάννη και μπράβο για την έξυπνη ιδέα.Νομίζω οτι πρέπει να δείξουν έντονο ενδιαφέρον όσοι αγαπούν το νησί μας και νοιάζονται για τη τουριστική του ανάπτυξη. Συγχρόνως πιστεύω οτι θα προκαλέσει και επενδυτικό ενδιαφέρον στους έχοντες. Νομίζω οτι και η Αλόννησος θα συμμετέχει στην πρόκληση αυτή. Ας μη ξεχνάμε οτι το σκάφος αυτό μπορεί οικονομικα να επιβιώσει και μόνο από τις διακομιδές των ασθενών των νησιών προς Βόλο ή Πλατανιά που είναι συχνές και πληρώνονται γύρω στα 3.000 € η κάθε μιά. Και πάλι μπράβο φίλε ..Σκοπελιτάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννη μπράβο χρόνια το συζητάμε όλοι μάλιστα αυτή τν περίοδο η Athens airways έχει κάθε μερα δρομολόγια για ΑΘΗΝΑ με 58 ευρώ και κακές πτήσεις .χρόνια επρεπε να είχε γίνει αυτό αλλά μας έφαγαν τα μεγάλα τα έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννης Καραγκιόζος11 Απριλίου 2010 στις 12:21 μ.μ.

    Αγαπητέ κ. Γ. Τζώρτζη,
    Αυτή ακριβώς η σκέψη σας έχει απασχολήσει την κίνησή μας εδώ και αρκετούς μήνες ως ιδέα υλοποιήσιμη. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι πρόκειται για μία καθ' όλα εφικτή δράση, πρώτης προτεραιότητας. Η άμεση και άνετη μεταφορά των επισκεπτών του νησιού μας από τη Σκιάθο στη Σκόπελο, κυρίως για εκείνους που φθάνουν στις Βόρειες Σποράδες αεροπορικώς αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα ουσιαστικής τουριστικής ανάπτυξης για το νησί μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή μας. Αλλά και η σοβαρή ιδέα της διακομιδής ασθενών με το πλωτό αυτό σκάφος είναι μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος, ζωτικής κατά κυριολεξία σημασίας Παράλληλα δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Θεωρώ ότι αυτό είναι και το πρώτο στέρεο βήμα για μία ανάπτυξη, επί της ουσίας και όχι μόνο στα λόγια και με ευχολόγια, πρωτοβουλίας για μία πρώτη μορφή ανεξάρτητης ακτοπλοϊας στα νησιά μας. Η συγκεκριμένη δράση, πέραν της κοινωνικής προσφοράς, θα μπορούσε ποικιλοτρόπως να είναι βιώσιμη οικονομικά έως και επικερδής για το δήμο. Έχει ενδιαφέρον να θέσουμε κι άλλες ιδέες επ' αυτού. Φερ' ειπείν η χρήση αυτού ως "θαλάσσιου ταξί με μικρό κόστος μεταφοράς". Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και καινοτόμες δράσεις.
    Γιάννης Καραγκιόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη από σένα μόνο σωστά και ωραία πράγματα ακούμε. Μετά τη σύνταξή σου έλα να μείνεις στον παράδεισο που λατρεύεις και να μας ξυπνήσεις με τις ιδέες σου. Με τη λύση που προτείνεις πιστεύω οτι με τις πτήσεις τσάρτερς του εξωτερικού, πάνω από τους μισούς τουρίστες κάθε πτήσης θα έρχονται με το ταχύπλοο στη Σκόπελο. Αν υλοποιηθεί η ιδέα αυτή ανοίγεται αυτόματα και η αγορά της Ρωσσίας που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διορθώνω Απο τυπογραφικο λάθος γράφτηκε κακές πτήσεις. Λάθος αυτό η Athens airways έχει Καλές πτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. nai na ginei aerodromeio k oxi mono...san neos pou agapo to topo mou k thelw na pigenei mposta...k oxi pisw zoume se enan paradeido k mporoume na exoume sezon 6 mines to xrono...alla xwris diafimisi xwris arketa magazia gia tou neous,i astinomia ta klinei ta anoikta sths 3,giati???i paralies na mi exoun kantina ton iounio ioulio.....kurie dimarxe kalo to limanaki sto elios....alla emeis theloume megala karavia me kales times k apo thessaloniki k polla dromologia....ksipniste alla apo to elios eisai dimarxe gia ayto k ekanes ekei ta poio polla erga....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσα τουριστικά σκάφη υπάρχουν στην Σκόπελο,δεν μπορούν σε συνεργασία με το Δήμο να πραγματοποιούν δύο δρομολόγια την ημέρα και να μεταφέρουν τους επιβάτες από την Σκιάθο προς την Σκόπελο.Σε ώρες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την υπάρχουσα ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
    Οταν υπάρχει συνεργασία και καλή θέληση όλα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pros 4:01 M.M.
    Den to lene limanaki sto Elios, to lene imiteli marina… akougetai kalytera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΥΠΕΡ ΟΓΑ
    ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΛΕΤΕ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ?
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΑΙΚΙΖΕΤΕ ΖΗΤΩΝΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΧ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ 94 ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΣΙΜΟΤΙΤΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΜΦΥΒΑΛΩ .
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.