Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Το ΔΝΤ σώζει την Ελλάδα

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ LATUFF ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
«ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

www.edromos.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.

    Στις 30 Μαρτίου 2010, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν (Dominique Strauss-Kahn), ξεκαθάρισε στο «Bloomberg» ότι το ΔΝΤ θα επιβάλλει τους δικούς του όρους σε μια ενδεχόμενη στήριξη της Ελλάδας. Ο Ντ. Στρος-Καν δήλωσε τα εξής: «Εάν -και είναι μεγάλο εάν- η Ελλάδα ζητήσει οικονομική βοήθεια, θα παράσχουμε στήριξη στο μέλος μας, όπως κάνουμε και με κάθε άλλο μέλος. Αν υπάρξει κάποιο πρόγραμμα θα είναι πρόγραμμα του ΔΝΤ, με όρους που θα αποφασίσει το ΔΝΤ, όπως συμβαίνει στην περίπτωση κάθε χώρας».

    Εντωμεταξύ, το «βαθύ λαρύγγι» στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκάλεσε την ξέφρενη ανοδική πορεία των spread σπάζοντας τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, έχοντας φτάσει έως και τις 456 μονάδες βάσης.

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs στην Ευρώπη Έρικ Νίλσεν (Erik Nielsen ) εκτιμά ότι συμφωνία για εμπλοκή του ΔΝΤ-μέσω του μηχανισμού στήριξης- είναι πολύ πιθανό να κλειστεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Κατά τον κ. Νίλσεν θεωρείται μάλιστα πιθανό να τεθεί ως όρος για την ανάμιξη του ΔΝΤ η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα της τάξης του 20%.

    Στις 22 Απιλίου η Γιούροστατ θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία των προϋπολογισμών το 2009. Το θέμα προέκυψε με το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009, καθώς νεότερες μετρήσεις της Γιούροστατ το αναθεωρούν σε επίπεδα υψηλότερα του 13% του ΑΕΠ, έως και 13,5%, από 12,7% που εκτιμιόταν ως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.