Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Η καλύτερη τετραετία για το Νέο Κλήμα

Με δύο «καρφιά» άρχισε την ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βασιλούδης και συνέχισε με την ανάδειξη του έργου της δημοτικής αρχής τα τελευταία τρισήμιση χρόνια...
«Η σημερίνη λαϊκή συνέλευση ήταν μία ευκαίρια για μερικούς δημοτικούς συμβούλους να έρθουν στο χωριό για πρώτη φορά.(!)
Όταν γίνεται κάτι στο χωριό το έχει κάνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, όταν κάτι δεν γίνεται, φταίει ο Δήμαρχος!
Για τον Βιολογικό
Καλώ οποιονδήποτε να συγκρίνει το έργο που έχει γίνει στο Έλιος, με οποιοδήποτε έργο δημάρχου στο χωριό. Πρώτα και κύρια το έργο του βιολογικού καθαρισμού. Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει να μένει κάποιος στο Έλιος το καλοκαίρι... Αυτή τη στιγμή γίνεται η τρίτη φάση του έργου με ημερομηνία περάτωσης, θέλουμε να ελπίζουμε, την 30η Ιουνίου. Ένα τεράστιο έργο, συνολικού ύψους 4.000.000 ευρώ το οποίο αποπερατώθηκε σε 9 μήνες. Σαν δήμαρχος και μόνο αυτό το έργο να έκανα θα ήμουν ικανοποιημένος!
Για την μαρίνα
Πολύ λίγα παραθαλάσσια χωριά έχουν μαρίνα. Υπάρχει πολύ γκρίνια για το νερό και το ρεύμα του δόθηκε πέρυσι δωρεάν στα κότερα. Με ευθύνη μου δόθηκαν για να κρατήσουμε τα κότερα στο χωριό... Άλλωστε οι φιλοξενία των Κληματιανών είναι γνωστή από παλιά...
Το έργο είναι ημιτελές, θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του λιμανιού από τον καιρό και θα προχωρήσουμε για την ολοκλήρωση της ακτομηχανικής μελέτης ώστε να έχουμε μια σύγχρονη μαρίνα - στολίδι στο χωριό...»

26 σχόλια:

  1. Πολύς λαϊκισμός! Ποιούς προσπαθείς να πείσεις? Δεν είναι τόσο αδαείς οι κάτοικοι του Ν. Κλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον τον εαυτό του προσπαθεί να πείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τη ταμπακιέρα να μιλήσετε και όχι να αφήνετε πικρόχολα σχόλια. Απαντήστε εντιμα. Εγιναν αυτά τα έργα που ήταν τελείως απαραίτητα ή όχι? Λεει ψέμματα ο Δήμαρχος ? Αυτό θέλουμε να μάθουμε εμείς οι Σκοπελίτες που ζούμε μακρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς οι Σκοπελίτες που ζείτε μακριά και αναζητάτε την ταμπακιέρα, ελάτε μια βόλτα στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου και ρωτήστε εμάς που μένουμε μόνιμα να σας πούμε. Τα σχόλια δυστυχώς δεν είναι πικρόχολα, είναι η πραγματικότητα. Θα έπρεπε να ήσασταν στη λαϊκή συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010, για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έργο της μαρίνας στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου είναι του δήμου ή του ΕΟΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον 8:19: Δεν είναι πικρόχολα σχόλια. Είναι η αλήθεια. Τα παραπάνω έργα είναι προηγούμενων Δημάρχων, τα οποία όχι μόνο δεν τελείωσε, πολύ περισσότερο δεν τα φερε εις πέρας. Άρα, ποιον θα πείσει από τους κατοίκους του Ν. Κλήματος με τέτοιο ξεπερασμένο πολιτικό λαϊκίστικο λόγο. Αυτά ως προς την ταμπακιέρα αγαπητέ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι ενδιαφέρθηκαν για το Νέο Κλήμα πήγαν στη λαϊκή συνέλευση ή έστειλαν τους αντιπροσώπους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως γίνεται να είναι η καλύτερη τετραετία, όταν ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ, ΠΑΡΑΒΛΕΨΑΤΕ & ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ το εκλεγμένο τοπικό συμβούλιο? Τι σας έκαναν οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι και τους φερθήκατε με αυτόν τον τρόπο?? Γιατί τέτοια ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ κύριε δήμαρχε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ". ΕΛΕΟΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΛΑΣΠΗ!!! ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ blog ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ;" ΕΙΔΩΜΕΝ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τον 9:09 μ. μ.
    Σχετικά με τη μαρίνα, δεν γνωρίζω ποιος την έκανε, ο δήμος ή ο ΕΟΤ. Πάντως είναι γεγονός πως το έργο είναι ημιτελές και δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Με τον πρώτο καιρό, η θάλασσα πετάει τις βάρκες των κατοίκων έξω. Όσοι έχουν πλαστικές βάρκες τρέχουν μες στη νύχτα και τις τραβάνε για να τις σώσουν. Αυτοί που έχουν ξύλινες βάρκες όμως, προτιμούν να τις κρατάνε στα χωράφια τους για ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή εφημερίδα, είστε σίγουρη πως ο δήμαρχος είπε την φράση που έχετε αναγράψει παραπάνω, δηλαδή: «Σαν δήμαρχος και μόνο αυτό το έργο να έκανα θα ήμουν ικανοποιημένος.»

    Γιατί, αν πράγματι το είπε πρέπει να ξέρει πως εμείς δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι με ένα και μόνο έργο και πως βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες μας.

    Επίσης ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη μας εις το έπακρον και αυτό δεν μπορούμε να του το συγχωρήσουμε. Μήπως νομίζει πως απευθύνεται σε κοπάδι ΑΙΓΩΝ ΦΥΛΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΤΟΝ 10:41 Μ.Μ.
    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...!!!
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ...!!!
    ΣΕ ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ...!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...!!!
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aγαπητέ/η (12.09 σχόλιο) ο Δήμαρχος την είπε την φράση: «Σαν δήμαρχος και μόνο αυτό το έργο να έκανα θα ήμουν ικανοποιημένος.»
    Είμαστε στη συνέλευση και παρακολουθήσαμε όλα όσα είπωθηκαν...
    Πάντως αν θέλετε τη γνώμη της εφημερίδας, πράγματι ο βιολογικός είναι μεγάλο έργο και αν γίνει και της Γλώσσας, τότε το νησί μας θα έχει 3 βιολογικούς!

    Αγαπητη κυρία (σχόλιο 10.41) σ' αυτό το blog δεν κερνάει ούτε Γιάννης, ούτε Χρήστος. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και τον κόσμο να λέει την άποψή του. Εκτός αν θέλετε (εύχεστε) να σταματήσει να είναι στον αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Εφημερίδα Σποράδες"Λάθος εποχή αποφασίσατε να ανεβάσετε το blog, θα χάσουμε τον ύπνο μας και εσείς και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ/η 1:06
    Ήδη αυτό το blog θα πρεπε να γίνει πιο νωρίς.Και να μαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει.Γιατί μέσα από αυτό μπορούν να ακουστούν οι απόψεις μας άμεσα και να γίνεται επικοδομητική ανταλλαγή σκέψεων. Χάνουμε ευχάριστα τον ύπνο μας. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που ούτως ή άλλως χάνουν τον ύπνο τους απ' όσα δικαίως ο κόσμος τους καταλογίζει. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιθυμώ να είναι στον αέρα και ο υπνος μας ατάραχος είναι, αλλά μου κάνει εντύπωση μόνο κακώς κείμενα υπάρχουν; καλά δεν υπάρχουν;ΠΑΡΑΞΕΝΟ...
    "ΚΥΡΙΑ; ΚΥΡΙΟΣ; ΠΑΙΔΙ;...ΑΧ!ΑΥΤΟ ΤΟ IP"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή εφημερίδα, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Φυσικά οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι μεγάλα έργα για το νησί μας. Αρκεί όμως να εκτελούνται σωστά και στη συνέχεια να λειτουργούν σωστά.

    Ο βιολογικός της Σκοπέλου έχει ήδη προβλήματα και τα λύματα των αποχετεύσεων πέφτουν ακατέργαστα στη θαλάσσια περιοχή της Χαδούλας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Ευχόμαστε όλοι, ο νέος βιολογικός του νησιού μας να λειτουργήσει σωστά και η καταπληκτική, η πεντακάθαρη και μέχρι τώρα αμόλυντη θαλάσσια περιοχή της Αρμενόπετρας να μην κινδυνέψει ποτέ.

    Σε ότι αφορά το Νέο Κλήμα, δεν δέχομαι ότι μόνο η κατασκευή ενός έργου (του βιολογικού) που μπορεί να ικανοποιεί τον δήμαρχο, ικανοποιεί και τους ψηφοφόρους του. Αυτή η άποψη με βρίσκει αντίθετο και οι προσδοκίες μου ήταν κατά τι περισσότερες.

    Υπάρχει και η καθημερινότητα με τις πολλαπλές της ανάγκες, με τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Δυστυχώς όχι μόνο δεν έδωσε αρμοδιότητες στο τοπικό συμβούλιο, αλλά εσκεμμένα τους αγνόησε και απέκρυψε σχέδια και ενέργειες. Δεν το λέω εγώ, το διάβασα στην προηγούμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σημειώστε ότι η ακτομηχανική μελέτη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την ασφάλεια της μαρίνας, δεν έχει ανατεθεί σε κανένα μελετητή. Είναι δηλαδή στη σκέψη, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να γίνει. Δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα. Για ποια ολοκλήρωση της μελέτης μιλάνε, αφού δεν έχει καν ξεκινήσει; Μας δουλεύουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το παρόν blog απέκλεισε κάποιον και δεν δημοσίευσε σχόλιό του ή άρθρο του. ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ, ας βγουν να τα γράψουν αυτοί που τα έκαναν. Απορώ μάλιστα γιατί δεν το κάνουν. Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή και απάντηση καμία. Σιγήν ιχθύος τηρούν οι αρμόδιοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά, εγώ αναρωτιέμαι, γιατί δεν κατάλαβα:
    1. Η μαρίνα έχει παροχές ηλεκτρικού και νερού;
    2. Και αν έχει, γιατί δίνονται δωρεάν;
    3. Ποιός είναι υπεύθυνος για τη μαρίνα, ο δήμος, ο ΕΟΤ ή το Λιμενικό Ταμείο;
    4. Γιατί στα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου οι παροχές πληρώνονται; Εκεί δεν ενδιαφέρεται ο δήμαρχος να κρατήσει τα κότερα;
    5. Και τέλος, ποιος πληρώνει για τις δωρεάν παροχές; Ο δήμαρχος από την τσέπη του ή οι φιλόξενοι Κληματιανοί ή όλοι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σιγήν ιχθύος τηρούν οι αρμόδιοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και η ΙΣΤΟΡΙΑ θα γράψει…11 Απριλίου 2010 στις 2:35 μ.μ.

    Μετά την ΠΤΩΣΗ και του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ (Ν. Κλήματος), αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. QUIZ: η ΙΣΤΟΡΙΑ όμως λησμόνησε να μας πει πως έφυγε. Με τη βάρκα του όπως στην τελευταία σκηνή του Μάμμα Μια, με το αυτοκίνητο του δήμου ή με τα πόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. (προς τον 10:41 μ.μ. στις 10 Απριλίου)
    Αγαπητέ ανώνυμε, που ωρύεσαι εν εξάλλω για το αν «ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ», μήπως παρατήρησες ότι οι υπεύθυνοι του blog έβαλαν ένα παραθυράκι όπου οι αναγνώστες ψηφίζουν για τα σχόλια; Όλοι αυτοί που ψήφισαν μέχρι τώρα είναι ο ένας και μοναδικός ΓΙΑΝΝΗΣ; Εγώ πάντως δεν το νομίζω… ΕΙΔΩΜΕΝ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Γιατί έχασε ο δήμαρχος την αξιοπιστία του στο Νέο Κλήμα;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    1ον. Το καρφί για τον πρόεδρο του τοπικού «Όταν γίνεται κάτι στο χωριό το έχει κάνει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, όταν κάτι δεν γίνεται, φταίει ο Δήμαρχος», μόνο ως αθέμιτος ανταγωνισμός μπορούσε να εκληφθεί. Είναι, αν μη τι άλλο, παράλογο να δημιουργεί ένας δήμαρχος ανταγωνιστικές σχέσεις με τους συνεργάτες του. Φυσικά αυτή η συμπεριφορά δεν προέκυψε πρώτη φορά στο Νέο Κλήμα, αλλά δεν ήταν και η τελευταία.
    2ον. Η ημιτελής μαρίνα στο Νέο Κλήμα ήταν έργο του ΕΟΤ και όχι του Δήμου. Ο δήμαρχος ψευδώς είπε πως το έργο το έκανε ΑΥΤΟΣ, καμαρώνοντας ευθαρσώς στη λαϊκή συνέλευση του χωριού.
    3ον. Δήλωσε πως το έργο έγινε μέσα σε εννέα μήνες, αποκρύπτοντας από τους ακροατές τους μήνες που απαιτήθηκαν για όλη την προετοιμασία (τις προμελέτες, τις προεγκρίσεις, τις μελέτες, τις εγκρίσεις, κλπ) και ποιος ασχολήθηκε με αυτήν την προετοιμασία.
    4ον. Τέλος, απαξίωσε εντελώς το μέχρι τότε δεξί του χέρι, Γιώργο Πατσή, στον οποίο δεν έδωσε ποτέ τον λόγο, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέλευσης. Δηλαδή ο κος Πατσής δεν έκανε τίποτα; Αναρωτιόντουσαν οι κάτοικοι μετά το πέρας της ομιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.