Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Του χρόνου, και αν, γαλάζια σημαία

Με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» και ανάρτηση στο blog (κλικ εδω efimerida-sporades.blogspot.com/2010/02/blog-post.html) του κ. Γιάννη Τζώρτζη με τίτλο «Γιατί κύριοι, γιατί;» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Σκοπέλου κ. Ιω. Καραγκιόζος έθεσε ερώτημα, πριν αρχίσει το δημοτικό συμβούλιο, αν φέτος η Σκόπελος θα έχει σε κάποια παραλία της γαλάζια σημαία.
Για το θέμα αυτό απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Πατσής ο οποίος είπε: «Οι παραλίες μας δεν είναι έτοιμες, δεν έχουν τις προϋποθέσεις για γαλάζια σημαία. Αν και "γαλάζια σημαία" δεν σημαίνει ¨καθαρά νερά". Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι του χρόνου. Φυσικά πάντα σε συνεργασία με τους ιδιώτες - εκμεταλλευτές των παραλιών. Αν και αυτοί βοηθήσουν, ενδεχομένως να είναι έτοιμες οι παραλίες για το 2011. Αν πάλι σταθούν απέναντι, όπως κάθε χρόνο, δεν θα έχουμε σημαίες. Ο λόγος που δεν έχει η Σκόπελος γαλάζιες σημαίες είναι γιατί δεν βοηθούν τον δήμο οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες. Χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις που ενώ τις υπογράφουν στα συμφωνητικά με τον Δήμο δεν τις τηρούν. Δεν μπορεί ο Δήμος να αντικαταστήσει τους ιδιώτες - εκμεταλλευτές. Ο δήμος μπορεί να κάνει μόνο τις ενέργειες...»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Καραγκιόζος ο οποίος είπε: «Γαλάζια σημαία σημαίνει τουριστικός πόλος έλξης. Ποιές παραλίες προτείνετε για γαλάζια σημαία και αν όπως μας λέτε οι ιδιώτες εκμεταλλευτές στέκονται απέναντι, η Σκόπελος δεν θα αποκτήσει ποτέ γαλάζια σημαία;»
Παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος είπε: «Δεν πείραξε σε τίποτα την προηγούμενη τουριστική χρονιά το ότι η Σκόπελος είχε γαλάζια σημαία. Αντιθέτως είχαμε μια τεράστια αύξηση τουριστών, ενώ άλλα νησιά είχαν μείωση. Όχι ότι δεν πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε... Ο Δήμος δεν έχει εγκαταλείψει τις γαλάζιες σημαίες. Συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να προχωρήσουμε...»
Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος κ. Πατσής είπε: «Καλύτερα να μην έχουμε γαλάζια σημαία, παρά να μας την πάρουν πίσω όπως συνέβη πέρυσι. Θα ετοιμάσουμε τις παραλίες και μετά θα κάνουμε την αίτηση...»

* Η κα Ρέκκα ρώτησε τον κ. Πατσή ποιές παραλίες προετοιμάζουμε για γαλάζια σημαία και η απάντηση ήταν ότι φάκελοι υπάρχουν για τις παραλίες Στάφυλο, Πάνορμο και Μηλιά

19 σχόλια:

  1. Το ζήτημα δεν είναι αν έχει ή όχι η Σκόπελος γαλάζια σημαία. Σίγουρα αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για ένα νησί όπως η Μύκονος... Ωστόσο, η Σκόπελος στερείται τόσων άλλων παροχών που θα την καθιστούσαν περισότερο ελκυστική για τους επισκέπτες..Αλλά τα γαλάζια και καθαρά νερά με γαλάζια σημαία σαφώς προσελκύουν περισσότερο κόσμο. Εσείς σαν δημοτική αρχή τί κάνατε γι' αυτό απ το να ισχυρίζεστε απλα ότι θα το προσπαθήσετε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω στην ανάρτηση ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Πατσής δήλωσε χθες: «Ο λόγος που δεν έχει η Σκόπελος γαλάζιες σημαίες είναι γιατί δεν βοηθούν τον δήμο οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες.»

    Ας μου απαντήσει κάποιος παρακαλώ…

    1. Είναι δυνατόν τώρα να πιστέψουμε τέτοια σαπουνόφουσκα;
    2. Γιατί ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους;
    3. Τι σχέση έχουν οι ιδιώτες που νοικιάζουν ομπρέλες & ξαπλώστρες με τις παροχές που πρέπει να έχει μια παραλία;
    4. Ποιος είναι υποχρεωμένος να παρέχει εκπαιδευμένους ναυαγοσώστες, μικροβιολογικές αναλύσεις των νερών κολύμβησης, άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες, ασφαλή δίοδο στην ακτή και φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες; Οι ιδιώτες ή ο Δήμος;
    5. Ποιος ετοιμάζει τους φακέλους για υποβολή προς έγκριση; Οι ιδιώτες ή ο Δήμος;

    ΕΣΕΙΣ ή ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ή ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν πάρουμε κάποια σημαία ας δει κάποιος την χάλια πρόσβαση των ιχ στη παραλία του σταφυλου , τους αντιασθητικους σιδερενιους κάδους σκουπιδιών στη ΜΗΛΙΑ , το χωματόδρομο στο καδτανι και δεκάδες άλλες μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα . Επίσης ασωμεριμνησουν κάποιοι ώστε οι παραλίες αντρινες να είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο όπως λέει και ο νόμος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν κάποιοι συνδημότες μας που έχουν την τύχη οι ιδιοκτησίες τους να βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα. Είναι περίεργο όμως να θεωρούν πως και η παραλία τους ανήκει. Κάνουν λοιπόν τα πάντα για να διακόψουν την πρόσβαση στον υπόλοιπο κόσμο. Κρύβονται πάντοτε πίσω από κάποιους (συνήθως τοπικούς πολιτικούς) που τους στηρίζουν σε αυτές τους τις παράνομες ενέργειες και κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν είναι δύσκολο να τους ανακαλύψετε… και τους ιδιοκτήτες και τους πολιτικούς που τους προστατεύουν. Τέτοιους πολιτικούς δεν τους θέλουμε. Να πάνε στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο τοπικό επίπεδο όλης της χώρας, τοπικοί άρχοντες, κατώτεροι των περιστάσεων, περιφέρουν τη μικρότητα, την ανικανότητα και την ασημαντότητα τους. Ως καθρέφτης της αποχαυνωμένης κοινωνίας τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένας κάτοικος Πανόρμου8 Απριλίου 2010 στις 7:49 μ.μ.

    Εγώ πάλι έχω μια απορία, ευκολόπιστοι και αγαθοί μου φίλοι. Σας είπε ο κ. Πατσής ότι οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις που ενώ τις υπογράφουν στα συμφωνητικά με τον Δήμο δεν τις τηρούν. Κι εσείς τον πιστέψατε; Γιατί δεν τον ρωτήσατε να σας πει ονομαστικά αυτούς τους ιδιώτες; Πρέπει ο κόσμος να τους μάθει, εφόσον κάνουν κακό στο νησί μας. Να μην μας πάρει όλους η μπάλα. Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις που δεν τηρούμε; Επίσης, γιατί δεν τον ρωτήσατε να σας πει ποιος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ιδιώτης που τα τελευταία χρόνια εκμεταλλεύεται τη μεγάλη παραλία της Μηλιάς με ομπρελοκαθίσματα; Γιατί όπως φαίνεται, ούτε αυτός ο μοναδικός ιδιώτης τηρεί τις προϋποθέσεις, άρα κάνει κακό στο νησί μας. Αυτοαναιρείται ο κ. Πατσής τελικά;
    Υπογραφή: ένας κάτοικος Πανόρμου, που έχει θυμώσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημειώνω δύο δηλώσεις που ειπώθηκαν.
    * Του αντιδημάρχου Σκοπέλου κ. Πατσή: «Γαλάζια σημαία δεν σημαίνει καθαρά νερά.»
    * Του δημάρχου Σκοπέλου: «Δεν πείραξε σε τίποτα την προηγούμενη τουριστική χρονιά το ότι η Σκόπελος είχε γαλάζια σημαία. Αντιθέτως είχαμε μια τεράστια αύξηση τουριστών.»
    Απαράδεκτες και οι δύο, καταδεικνύουν πόσο αδαείς είναι στα τουριστικά θέματα. Προσοχή, γιατί ανάλογες δηλώσεις προκαλούν τέτοια αναστάτωση στις διεθνείς χρηματαγορές, ώστε τα spreads των ελληνικών ομολόγων να αρχίσουν να εκτοξεύονται στα ύψη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εύβοια έχει ελάχιστες παραλίες που έχουν το σήμα της "Γαλάζιας Σημαίας" με τη Σκόπελο τα βάλατε.Τι θέλετε να κάνετε με αυτές τις δηλώσεις σας.Καταλαβαίνετε την σπουδιαότητα αυτών που δηλώνετε;Σε ποιον κάνετε κακό στον Δήμαρχο;
    Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται;Τα ίδια θα λέτε όποιος και αν εκλεγεί.Δεν γίνονται θαύματα σε ένα παγιωμένο νομοθετικό σύστημα.Σε νόμους που συνεχίζουν να ισχύουν και να διέπουν τους δήμους από το έτος 1929.
    Για να ξεκινήσεις και να υλοποιήσεις ένα μεγάλο έργο,χρειάζονται πάνω από 3 χρόνια.
    Οι γραφειοκρατία,οι αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται για τις σχετικές αδειοδοτήσεις δεν μετριούνται στα δάχτυλα μας.Και όταν τα έργα τελειώσουν και παραδοθούν δεν λειτουργούν.Ολα από παντού μπάζουν.Ολα νοσούν.Τι να σου κάνει η Δημοτική αρχή κάθε δήμου της χώρας και ιδιαίτερα των μικρών που δεν έχουν έσοδα,που προσπαθούν να κλείσουν τρύπες,που δεν έχουν προσωπικό που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες,που θέλουν να προχωρήσουν και δεν μπορούν.
    Αγαπητοί Σκοπελίτες "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"σοβαρευτείτε!!!
    Ενα με χαρωποιεί απ όλη αυτή την ιστορία του blog.Οι Σκοπελίτες σκέφτονται,αγαπούν τον τόπο τους,παρακολουθούν τα κοινά,ότι και αν λένε.
    Ας βγούν μπροστά.
    Ο Δήμος καθρεπτίζει τους δημότες του.
    Τι είναι ο δήμος;Δεν είμαστε όλοι εμείς,μήπως είναι "Εξωγήινος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Ελληνες,φιλλένηνες,ανεβάζουν τα spreads;
    Αλήθεια, η γλώσσα μας έγινε διεθνής;Προσοχεί Σκοπελίτες αιρετοί, θα γίνεται "εχθροί του λαού" Αφήστε ελεύθερο το πολυπόθυτο έδρανο του δήμου,θα έρθρουν άλλοι την επόμενη τετραετία που θα πάρουν την τίτλο σας.
    "εχθροί του λαού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η πειρατίνα ΑΝΤΡΙΝΑ9 Απριλίου 2010 στις 2:26 π.μ.

    Γράφει φίλη/ος του blog παραπάνω: «Ας μεριμνήσουν κάποιοι ώστε οι παραλίες Αντρίνες να είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο όπως λέει και ο νόμος.»
    Αγαπητή/έ φίλη/ε, όσο υπάρχει αυτή τη δημοτική αρχή με τις κουμπαριές της, ξέχασέ το… δεν υπάρχει ελπίδα σου λέω… η παραλία θα είναι σχεδόν ιδιωτική, όπως γράφουν και στο site τους σήμερα… αύριο μπορεί να το σβήσουν βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λέξη spreads σας ενόχλησε και φοβάστε μην γίνει η γλώσσα μας διεθνής; Που την ακούμε εκατό φορές την ημέρα στην τηλεόραση; Το νησί μας το ίδιο τη στιγμή που δουλεύει με τον ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟ εκτός από τον ΕΓΧΩΡΙΟ, κατατάσσεται αυτόματα στη διεθνή τουριστική σφαίρα. Θέλουμε ή δεν θέλουμε διεθνή τουρισμό; Πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω. Και τι κουραφέξαλα είναι αυτά για τους εχθρούς του λαού; Εμείς οι επαγγελματίες δεν θέλουμε κανένα τίτλο και κανένα πολυπόθητο έδρανο σε κανένα δήμο. Ούτε στα δημοτικά σας συμβούλια δεν ερχόμαστε και το ξέρετε. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ. Ούτε 2, ούτε 3. Μια μπορούμε να έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναφέρομαι στο σχόλιο ανώνυμου, της 9ης Απριλίου 1:19 Π.Μ.

    Δεν τα βάλαμε με τη Σκόπελο, αν είναι δυνατόν. Τι απαράδεκτα λόγια είναι αυτά; Γιατί αυτή η κινδυνολογία; Στη Σκόπελο ζούμε όλοι μας και θέλουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας. Δεν κάνουμε κακό στο δήμαρχο, αυτός κάνει κακό σε μας με την ανικανότητα και την απραξία του. Απαιτούμε επιτέλους κάποια ποιότητα στο λόγο των πολιτικών που διαχειρίζονται τα κοινά του τόπου μας και όχι τις γελοιότητες που διαβάσαμε παραπάνω. Ούτε παιδάκια του δημοτικού δεν μπορούν να πείσουν αυτά τα επιχειρήματα. Μέχρι πότε θα συγκαλύπτουμε τους άχρηστους και αδαείς; Γιατί αυτός ο στρουθοκαμηλισμός; Τα αυτονόητα λέμε.

    Η Εύβοια δεν μπορεί να είναι το παράδειγμά σας. Το καλύτερο προσδοκούμε, όχι το χειρότερο ή το μέτριο! Υπάρχουν και μικρότεροι δήμοι από εμάς, με πολύ λιγότερα έσοδα λόγω του πληθυσμού τους, αλλά με γαλάζιες σημαίες. Αυτοί πως τα καταφέρνουν; Η Ίος με 1.838 κατοίκους έχει 4 γαλάζιες σημαίες. Η Σκόπελος με 4.696 κατοίκους έχει 0 γαλάζιες σημαίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το σχόλιο μου,πήρες αυτά που ήθελες και αυτά που σε βόλεβαν,εγώ δεν έχω καμμία σχέση με την δημοτική αρχή και ούτε θέλω να έχω.
    Η αλήθεια είναι μία, επίσης και η πραγματικότητα.Ολοι ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις,αλλά στην πορεία τα πράγματα είναι διαφορετικά.Η ποιότητα δεν πρέπει να μένει μόνο στο λόγο των πολιτικών αλλά και στις πράξεις.Οσον αφορά τις γελοιότητες που διάβασες στο σχόλιο μου,δεν θα πω και εγώ το ίδιο για το δικό σου,γιατί σέβομαι τους ανθρώπους και τις απόψεις τους,όποιες και αν είναι.
    Και αν είχαμε την τόλμη και εσύ και εγώ να μιλήσουμε επώνυμα, μόνο τότε δεν θα συγκαλύπταμε τους άχρηστους και αδαείς.
    Ο στρουθακάμηλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον δεν κατάλαβες σε ποιους απευθύνονταν η λέξη «γελοιότητες». Πάντως όχι σε σένα φίλε ανώνυμε. Στην ποιότητα του λόγου των παραπάνω πολιτικών αναφέρθηκα, που μας λένε ψέματα. Αντιγράφω ξανά από το σχόλιό μου, για λύση κάθε παρεξήγησης.

    Απαιτούμε επιτέλους κάποια ποιότητα στο λόγο των πολιτικών που διαχειρίζονται τα κοινά του τόπου μας και όχι τις γελοιότητες που διαβάσαμε παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με μια δόση χιούμορ, το σχόλιό μου απευθύνεται σε όλους τους αναγνώστες αυτής της ανάρτησης -χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα αναγνώστη προσωπικά, αλλά για να γελάσουμε λιγάκι: «Αγαπητέ αναγνώστη αυτής της ανάρτησης, αν μέσα σε δύο λεπτά δεν έχεις ανακαλύψει ποιος είναι το κορόιδο που πίστεψε τις παραπάνω φαιδρές δηλώσεις δημάρχου και αντιδημάρχου, τότε είσαι εσύ!»
    Ο Παραπολιτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δημότης ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΠΑΣΑΝ ΙΔΕΑ12 Απριλίου 2010 στις 1:54 μ.μ.

    Γεια σας και καλή βδομάδα!
    Όλα στο δήμαρχο τα ρίχνετε. Φυσικά και δεν είναι ευθύνη δική του, που δεν έχουμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου, κ. Γιώργου Πατσή. Αυτός έχει αναλάβει εδώ και 3 ½ χρόνια περίπου να ετοιμάσει τους φακέλους. Όχι όλα στο δήμαρχο!!! Έλεος!!! Στον κ. Γ. Πατσή να απευθυνθείτε, αν φυσικά απαντήσει στο τηλέφωνο που του έχει δώσει ο δήμαρχός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο δημαρχος για ενα Δημο ειναι ο,τι ο μαεστρος σε μια ορχηστρα. Η παραφωνια ενος οργανου αποτελει ευθυνη του ενορχηστρωτη. Φαινεται ομως πως η μπαγκετα δεν διορθωνει τους κολητους και συμφωνει με τις παραφωνιες τους...Αλλα τι λεμε τωρα. Η μπαγκετα χαθηκε τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ούτε ο κ. Πατσής απαντάει στο τηλέφωνο!
    Όλα τα τηλέφωνα κλειστά.
    Προσπαθήστε και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τη χασαμε τη μπαγκετα πατριωτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.