Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το «μπαλάκι» στους τοπικούς φορείς!

Δήλωση του Νομάρχη Απόστολου Παπατόλια
Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη για τα υδροπλάνα
Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας, με στόχο την εξεύρεση τρόπων ομαλής λειτουργίας της επένδυσης των υδροπλάνων στο Νομό Μαγνησίας, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως ΝΑΜ να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους επιχειρηματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για να δώσουμε το φιλί της ζωής στην μοναδική εταιρεία υδροπλάνων που λειτουργεί στη χώρα μας. Εκτιμούμε ότι η διακοπή της λειτουργίας των υδροπλάνων θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την οικονομική, επιχειρηματική, εμπορική και τουριστική κίνηση της περιοχής μας. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια κι εμπλοκές, που εμπόδισαν την ομαλή λειτουργία και απόδοση αυτής της επένδυσης. Σήμερα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τη σημασία της λειτουργίας αυτής της εταιρείας για την τοπική ανάπτυξη. Δεν πρόκειται απλώς για τη διάσωση μιας εταιρείας που βρίσκεται σε κρίση, αλλά για τη διάσωση ενός πολύτιμου αναπτυξιακού πόρου για την περιοχή μας. Η ΝΑΜ έπραξε το χρέος της, τώρα ο λόγος ανήκει στους τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς. Υπάρχουν διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η εταιρεία έτσι ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει βιώσιμη, κυρίως με την εκτέλεση των δρομολογίων από Βόλο προς Σποράδες μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα είναι ευνοϊκή και η θεσμική συγκυρία, αφού επίκειται η ψήφιση του νομοσχεδίου που διευκολύνει την αδειοδότηση των υδατοδρομίων. Όλες οι προϋποθέσεις πλέον είναι ευνοϊκές. Από κει και πέρα οι τοπικοί φορείς μπορούν να παράσχουν τη στήριξή τους είτε συμμετέχοντας στο επιχειρηματικό σχήμα, είτε δημιουργώντας ένα συλλογικό κεφάλαιο στήριξης. Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι στηρίζοντας την εταιρεία, ουσιαστικά στηρίζουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα».

2 σχόλια:

  1. Εχει ενημερωθεί καλά ο Νομάρχης, για το υπό ψήφιση Προεδρικό Διάταγμα, τις προυποθέσεις, και τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να κατατεθούν στο Υπουργείο για να εκδοθούν οι άδειοδοτήσεις λειτουργίας των υδροπλάνων.
    Και καλά η Σκιάθος έχει αεροδρόμειο.Με τη Σκόπελο και την Αλόννησο τι θα γίνει;Δεν πρόκειται να δουν υδροπλάνο,ούτε στα όνειρά τους.
    Γιατί το κάνει αυτό ο Νομάρχης,γιατί προσπαθεί να βάλει στο λούκι τους δημάρχους να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μήπως γιατί η ίδια θα πάρει τις σχετικές αδειοδοτήσεις, και τους μηχανισμούς έχει και το χρήμα.Με αποτέλεσμα οι Δήμοι να πάρουν τα ψίχουλα και οι εταιρεία αναδειχθεί ακόμη σε ένα μονοπώλειο, για τα νησιά και την συγκοινωνιακή τους εξυπηρέτηση.
    Εκφράζω τους προβληματισμούς μου,εδώ κάτι παίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Χρειάζεται ένα ασυνήθιστο μυαλό για να συλλάβει το ολοφάνερο. Ένα πολύ ξεχωριστό μυαλό για να αναλύσει το προφανές.»
    Alfred North Whitehead (1861-1947), μαθηματικός & φιλόσοφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.