Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Δημήτρης Ευσταθίου: Αν πιστέψουμε στα τάματα, ο τόπος μας για να σωθεί, θα ελπίζει μόνο σε θαύματα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Σκόπελος, όλοι μαζί!" | Δημήτρης Ευσταθίου. Μετά τον Αγιασμό από τους 4 ιερείς της Σκοπέλου, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον υποψήφιο Δήμαρχο και παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Ο Δημήτρης Ευσταθίου, τον οποίο προλόγισε η παιδίατρος κα Ρηγίνα Σκλάβου, απευθυνόμενους σε όλους τους Σκοπελίτες, αφού η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά (κλικ) από την εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες", είπε:
Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες, φίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω όλους
Είμαι πολύ ευτυχισμένος που απόψε από αυτή τη γειτονιά της Σκοπέλου, στην οποία μεγάλωσα, αν και κάποιοι με αποκαλούν ξένο, ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός μας αγώνας. Ένας αγώνας, ένα ταξίδι που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και να είστε σίγουροι ότι θα είναι μακρινό.

Είμαστε μια καθαρά αυτοδιοικητική ομάδα, που συγκροτήθηκε έχοντας αγάπη και όραμα για αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους, που ζουν κι εργάζονται εδώ, προκειμένου να παλέψει μέσα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς για να πάει τη Σκόπελο ένα βήμα πιο μπροστά. Για να ανεβούμε λίγο ψηλότερα.

Ως καθαρά αυτοδιοικητική ομάδα σεβόμαστε τα πολιτικά κόμματα σαν φορείς της κοινωνίας, όμως πιστεύουμε ότι στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μένουν απ’ έξω γιατί δημιουργούν αγκυλώσεις και διχόνοιες... Είμαστε μια ομάδα, που ο καθένας μας έχει την κοινωνική και πολιτική του πορεία έως τώρα. Γι’ αυτό όλοι μαζί κατεβαίνουμε στο στίβο αυτόν ακομμάτιστοι, αλλά σαφώς πολιτικοποιημένοι, προκειμένου να ενώσουμε τον τόπο.

Κάνουμε μια νέα πρόταση σε σας τους συμπολίτες μας. Δεν είμαστε ένας συνδυασμός κουρασμένος, που παλεύει χρόνια  για την εξουσία.

 Η νέα πρόταση που σας φέρνουμε συνοψίζεται στους εξής άξονες.

ΠΡΩΤΟ. Τι πρεσβεύουμε για την ανάπτυξη του τόπου. Η νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να διαχειριστεί στην ερχόμενη τετραετία σημαντικά έργα. Είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε και να τα εκτελέσουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και καμία δημοτική αρχή δεν είναι αποκομμένη από την προηγούμενη. Τέλος στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι για μας το νησί είναι όλο ένα και η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισόρροπη, είτε μιλάμε για το Αθέατο της Γλώσσας, είτε μιλάμε για τον Άγιο Ιωάννη το Καστρί, είτε μιλάμε για τον Καλόγηρο, είτε μιλάμε για το Χόβολο.

Τουρισμός. Το νησί μας έχει ανάγκη από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στοχευμένες δράσεις αλλά και άμεση προβολή στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Έτσι για όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητη η δημιουργία ειδικής επιστημονικής ομάδας η οποία θα αναλάβει το σύνολο του τουριστικού προϊόντος. Αυτό όμως δε θα επιτευχθεί παρά μόνο με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Κύριος μας στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αυτή, δυστυχώς, δεν επιτυγχάνεται με το δόγμα ότι η Σκόπελος πρέπει να στοχεύει στα απομεινάρια της Σκιάθου. Η Σκόπελος έχει δικό της χρώμα , δικό της χαρακτήρα και τις αξίζει να συγκαταλέγεται στους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς.

 Ένας άλλος μεγάλος στόχος, για μας, είναι το πάντρεμα της τοπικής αγροτικής οικονομίας με τον τουρισμό το οποίο θα το πετύχουμε όταν με την παρέμβαση του Δήμου όλα τα τοπικά προϊόντα θα μπορούν να διατίθενται απευθείας στον τουρίστα.

ΔΕΥΤΕΡΟ. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τελικά να νοιώθουν ότι ζουν σε υγιές και δίκαιο περιβάλλον για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ο καθένας από το μετερίζι του. Αυτό εμείς θέλουμε να πετύχουμε και να νοιώσουμε μαζί τους υπερήφανοι.

ΤΡΙΤΟ. Έχουμε την πεποίθηση ότι στο κέντρο της πολιτικής μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης. Αυτός για μας είναι ο ρόλος του Δημάρχου, του δημοτικού και τοπικού συμβούλου. Να υπηρετεί τον πολίτη και όχι να ψάχνει τρόπους, μέσω της εξουσίας, να τον υποδουλώσει.
Αυτή είναι και η εντολή που ζητάμε να μας δώσετε.

ΤΕΤΑΡΤΟ. Πώς οραματιζόμαστε φίλες και φίλοι την αυτοδιοικητική μας δράση όταν αναλάβουμε;
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η χώρα μας βαδίζει σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η τετραετία που έρχεται είναι για μας μια τετραετία συνεχούς διεκδίκησης σε όλους τους τομείς. Ο Δήμος, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι δίπλα στα προβλήματα των δημοτών.

Υγεία. Μέριμνα για την συντήρηση – εξωραϊσμό του Κέντρου Υγείας, προσπάθεια για στελέχωση αυτού με ιατρούς και για προμήθεια εξοπλισμού.

Παιδεία.  Συντήρηση και βελτίωση όλων των σχολείων του νησιού μας. Προσπάθεια για ολοκλήρωση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο νησί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης των βασικών σπουδών σε όσους το επιθυμούν.
Αξιοποίηση των κληροδοτημάτων Τσουκαλά (Γλώσσα) και Βακράτσα (Σκοπέλου).

Προσβασιμότητα.  Θα μεριμνήσουμε σε συνεννόηση με όλους τους παράγοντες και φορείς που εμπλέκονται, για την πύκνωση των δρομολογίων και την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Σκιάθου με το νησί μας.

Κοινωνική Πολιτική. Θα χαρτογραφήσουμε τις ανάγκες για την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη ενίσχυση  των συνανθρώπων μας – συμπολιτών μας με οικονομική δυσχέρεια και θα αναζητήσουμε πόρους για υλική αρωγή.

Θα ενισχύσουμε και θα φροντίσουμε για εξορθολογισμένη ανάπτυξη κοινωνικών δομών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός).

ΠΕΜΠΤΟ. Πως όμως πιστεύουμε ότι θα τα πετύχουμε όλα αυτά;  Μόνο με τη συμμετοχή σας, μόνο έχοντας εσάς δίπλα μας.

Ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου Σκοπέλου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες και τη Δημοτική Επιχείρηση αυτού, θα αποτελούν  τον βασικό πυλώνα υλοποίησης συνολικά του προγράμματός μας.
Θα αξιοποιήσουμε το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου στο σύνολό του
Ενισχύουμε την εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση  των εργαζόμενων μας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής  Δημόσιας Διοίκησης.
Εισάγουμε τη Γραμμή του Δημότη
Ενεργοποιούμε  το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Αναβαθμίζουμε άμεσα την πύλη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη, η οποία σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί και κάνουμε πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Τους εργαζόμενους του Δήμου θα τους αγκαλιάσουμε, θα τους κατευθύνουμε κατάλληλα εφαρμόζοντας το δόγμα: «μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο»
Το πρόγραμμά μας θα σας το αναλύσουμε εκτενέστερα στις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες.
Φίλες και φίλοι,
Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου και τους συμπατριώτες μου. Είμαστε επί της ουσίας μια χούφτα κόσμος κι όλοι γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλο.
Είπαν πολλά για μας όλο αυτό το διάστημα, ότι απειλούμε ότι εκβιάζουμε, κάποιοι είπαν ότι δέρνουμε κιόλας.
Τους συμπονώ, ξέρουν ότι χάνουν.
Εμείς είμαστε αυτοδιοικητική ομάδα κι όχι ομάδα επαγγελματιών της πολιτικής όπως δηλώνουν κάποιοι. Πάντως, όπως λέει κι ο ποιητής "δεν είμαστε παλιά γαλέρα με καινούριους σκλάβους"

Ο μηχανισμός ο δικός μας είναι ηθικός κι όχι εισπρακτικός.

Κάποιοι μας ονόμασαν άφθαρτους. Εμείς δεν αυτοπροσδιοριστήκαμε έτσι. Δε μας πειράζει όμως γιατί είμαστε.

Τελειώνω κλέβοντας τη φράση μιας πολύ καλής φίλης.

Αν πιστέψουμε στα τάματα, ο τόπος μας για να σωθεί, θα ελπίζει μόνο σε θαύματα.

Σας ευχαριστώ όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.